Otteluraportti: VPS - FC Lahti | Veikkausliiga

vpsfclahti

Lemonsoft Stadionilla nähtiin perjantaina hyvin dominoiva VPS, kun Raidan vastustajaksi asettui FC Lahti kirkkaan Hietalahden auringon alla. VPS osoitti jälleen kuuluvansa sarjan kärkipaikalle voittaen vieraat vakuuttavin 3-0 lukemin.

 

Ensimmäinen puoliaika oli hyvinkin fyysinen molempien osapuolien taistellessa irtopalloista nälkäisesti. Palloa hallitsi kuitenkin enemmän Vepsu, jonka pirteät hyökkäykset nostattivat Vepsu-kannattajien karvoja pystyyn jännityksestä latautuneella Lemonsoft Stadionilla. Myös FC Lahti sai omat paikkansa hyökkäysalueella, mutta sen suurempaa vaaraa niistä ei syntynyt. 

 

Ensimmäisellä nelivitosella ei maaleja nähty, vaikka lisäajalla Vepsu oli mennä 1-0 johtoon Samu Alangon erinomaisen puskun seurauksena. Kuitenkin maalivahti Osku Maukosen loistava torjunta piti vieraat elossa, ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa 0-0.

 

Toisella jaksolla Vepsu löysi viimein todellisen flow-tilan, ja peli oli lopulta lähes yhtä päätyä Raidan ottaessa ohjat käsiinsä. Vepsu loi loistavia maalipaikkoja, ja kova paine tuotti pian tulosta, kun pallo pomppi onnekkaasti maaliviivalla Teemu Hytönen hoiviin, joka niittasi pallon maaliin lähietäisyydeltä. Pian Hytösen maalin jälkeen saatiin nauttia seuraavasta osumasta Mads Borchersin toimesta, kun pallo osoitettiin pisteelle boksissa tapahtuneen rikkeen merkiksi. 

 

Vepsu ei tyytynyt johtoasemaansa, vaan haki nälkäisesti yhä uusia osumia. Seuraavan maalin Lahden verkkoon niittasi Mads Borchers upealla laukauksella, kun keskialueen riisto osoittautui Lahdelle kohtalokkaaksi. Lahti ei 3-0 tappioasemassa päässyt liikkumaan tarpeeksi vaarallisesti Vepsun puolelle, vaan Raidan loistavat pallonriistot ja aktiivinen prässi pitivät isännät vahvasti ottelussa niskan päällä.

 

Toisella jaksolla äärimmäisen pirteitä otteita väläytteli etenkin Vepsun surinamilaiskärki Gleofilo Vlijter, jonka upeat haastot ja maalipaikat viihdyttivät vaasalaista yleisöä toden teolla. Vlijter oli tehdä maalin peräti kolme kertaa loistavista paikoista, mutta tällä kertaa onni ei ollut surinamilaisen puolella. Vlijterin hymyä hukatut maalipaikat eivät kuitenkaan saaneet hyytymään. 

 

Enempää maaleja ottelussa ei nähty, ja loppulukemiksi ikuistettiin lopulta 3-0 Vepsulle. Vepsun ilmiömäinen nousukiito jatkuu, ja vaasalaiset nauttivat viidennen kierroksen jälkeen jälleen sarjan kärkisijasta. Lahti-kotivoitto oli myös Vepsulle pääsarjassa jo 22. peräkkäinen tappioton ottelu.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kokee Vepsun olleen selkeästi parempi joukkue perjantai-illan kohtaamisessa.

- Kolme pistettä ei tietenkään tule koskaan helposti, ja Veikkausliigassa ei ole ainuttakaan helppoa peliä. Olemme kuitenkin tyytyväisiä suoritukseemme. Ensimmäisellä puoliajalla Lahti oli vielä pelissä mukana, mutta siitä huolimatta olimme kuitenkin jo tyytyväisiä ensimmäiseen puoliaikaan, ja peli oli meillä hyvin hallussa. Oli vain ajan kysymys, milloin teemme maalin.

- Toiselle jaksolle emme oikeastaan muuttaneet mitään. Tulos olisi voinut olla paljon enemmänkin kuin 3-0, ja siinä mielessä lopputulos ei ole vääryys. Olimme aika selkeästi parempia, Nuorela kertoo.

 

VPS pelaa seuraavan ottelunsa vieraissa ensi perjantaina 10.5. kello 18:00, kun joukkue matkaa Kuopioon kohtaamaan KuPSin. Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelusta!

 

 

VPS - FC Lahti 3-0

 

1-0 Teemu Hytönen 54’

2-0 Mads Bochers (rp) 58’

3-0 Mads Borchers 63’

 

 

VPS Kokoonpano:

 

24 Rasmus Leislahti

7 Alfie Cicale <- 72’

11 Mads Bochers <- 82’

16 Teemu Hytönen <- 72’

19 Martti Haukioja

21 Prosper Ahiabu

23 Miika Niemi

29 Pedro Justiniano <- 71’

30 Joonas Vahtera <- 35’

44 Evgeniy Bashkirov

77 Samu Alanko

 

 

Vaihtopelaajat:

 

1 Teppo Marttinen

5 Mikko Pitkänen -> 71

10 Gleofilo Vlijter -> 72’

14 Peter Eletu

17 Kalle Multanen -> 82’

26 Antonio Almen -> 72’

34 Antti-Ville Räisänen -> 35’

Veikkausliigan huhtikuun joukkue valittu
Otteluennakko: VPS - FC Lahti | Veikkausliiga
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio