Otteluraportti: Ilves - VPS

20220423-192136WhatsApp-Image-2022-04-23-at-19.10.49

VPS ja Ilves pelasivat lauantai-iltana Tampereella vaiherikkaan ottelun, joka päättyi Ilveksen 3–2 voittoon.


Ensimmäinen jakso Ratinan Stadionilla alkoi vauhdikkaasti, kun Ilves meni johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla. Tuure Siira riisti pallon Vepsun kenttäpäädyssä, jonka jälkeen Siira löysi tarkalla syötöllä Vepsun puolustuslinjan takaa Kai Meriluodon, joka viimeisteli maalin Vepsun verkkoon. VPS kuitenkin iski heti takaisin. Samuel Lindeman pääsi Vepsun hyökkäyksen päätteeksi hyvään vetopaikkaan rangaistusalueen rajalla, mutta Ilveksen maalivahti Rasmus Leislahti torjui Lindemanin laukauksen ulos päätyrajasta. Joonas Vahteran kulmapotku hoidettiin Ilves puolustuksen toimesta pois rangaistusalueelta, mutta pallo jäi kuitenkin VPS:n hallintaan. Pallo päätyi oikealle laidalle Joonas Vahteralle, joka jatkoi pallon komeasti kantapäällään oikeata laitaa pitkin juosseelle Samba Sillahille. Sillahin maalille lähtenyt matala keskitys löysi Mikko Pitkäsen, joka viimeisteli uran ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa.


Ottelu jatkui Vepsun pirteillä otteilla, mutta ensimmäisen jakson loppua lähestyessä Ilves otti hallintaa pelistä. Ilves siirtyikin 2–1 johtoon ensimmäisen puoliskon viimeisessä tilanteessa, kun Petteri Pennasen kaukaa vapaapotkusta lähtenyt keskitys löysi Tucon pään kautta Vepsun maalin edessä majailevan Mikael Alménin, joka tökkäsi pallon maaliin.


Toisella puoliajalla Ilves pääsi taululle jälleen nopeasti. Kun toista puoliaikaa oli takana vain muutama minuutti, Kai Meriluoto leikkasi oikealta laidalta keskelle ja löysi rangaistusalueen toiselle puolelle nousseen Petteri Pennasen, joka sijoitti pallon tarkasti oikeaan alanurkkaan.


Vepsu aloitti kunnon loppukirin vasta hieman liian myöhään. Kun peliä oli jäljellä enää reilut viisi minuuttia, Samba Sillah puikkelehti pitkän VPS hyökkäyksen päätteeksi kolmen Ilves puolustajan läpi, mutta hänen laukauksensa ei löytänyt tietänsä Ilves maalivahti Rasmus Leislahden ohi. VPS jatkoi myllytystään Ilveksen rangaistusalueen läheisyydessä, ja pallo pelattiin Gustaf Backalidenille loisto paikkaan, mutta Lieslahti venyi jälleen torjuntaan, ja tuloksena oli VPS:n kulmapotku. Vahteran antama kulmapotku jäi pomppimaan Ilveksen maalin eteen, mistä Mikko Pitkänen viimeisteli jo ottelun toisen maalinsa. Aivan pelin viimeisillä minuuteilla Vepsu pääsi vielä pariin hyvään maalipaikkaan, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt. Pelin lopputuloksena oli 3–2 ja kaikki kolme pistettä jäivät Tampereelle.


– Ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan ihan hyvä. Toki se, että päästettiin kaksi maalia oli tietysti todella huono juttu. Ilves teki melko aikaisessa vaiheessa 1–0 maalin, mutta saatiin aika nopeasti peli tasoihin. Sen jälkeen me olimme minun mielestäni hyvin pelissä mukana, ja kaikki toimi pelisuunnitelman mukaan. Puolustettiin ihan hyvin ja aika aggressiivisesti ylhäältä, sekä pystyttiin prässäämään Ilvestä, ja saatiin hyviä riistoja melko ylhäälläkin kenttää. Päästiin myös hyökkäämään hyvin vastahyökkäyksissä, kommentoi Vaasan Palloseuran päävalmentaja Jussi Nuorela ensimmäistä jaksoa.


– Missä me olimme sitten taas huonoja, oli että me emme pystyneet päättämään niitä hyviä hyökkäyksiä. Ne viimeiset syötöt, millä oltaisiin päästy oikeasti hyviin maalintekopaikkoihin, oli tosi huonoja, emmekä me oikeastaan onnistuneet niissä yhdessäkään. Sen takia me ei sitten taas pystytty päättämään niitä hyökkäyksiä, minkä seurauksena Ilves pääsi aika nopeasti vastahyökkäyksiin. Varsinkin ensimmäisen puoliskon loppua kohden jouduttiin puolustamaan omalla kenttäpuoliskolla vähän liian pitkiä aikoja, mutta se johtui ihan siitä, että me olimme huonoja pallossa, kertoo Nuorela Vepsun heikkouksista tänään.


– Muutenkin koko peliä ajatellen, niin se, että tämä oli meidän ensimmäinen peli luonnonnurmella, eikä meillä ollut yhtään harjoitusta alla luonnonnurmella, näkyi meidän pallollisessa pelaamisessamme tosi paljon. Vaikkei Ilvekselläkään ollut mitenkään etua luonnonnurmella pelaamisesta, niin kyllä he olivat siinä parempia kuin me. Meillä oli liian monella pelaajalla vaikeuksia pelata tuolla luonnonnurmella. Meidän oma pallollinen pelaamisemme oli liian huonoa, mikä johti taas siihen, että jouduttiin puolustamaan vähän liian paljon omalla kenttäpuoliskolla. Siinä ensimmäisellä jaksolla oli kuitenkin hyviä saumoja hyökätä, mutta sitten nämä viimeiset syötöt ja syöttäminen muutenkin oli liian heikkoa. Sen takia ei siinä sitten saatu vaarallisempia tilanteita sen enempää, kommentoi Nuorela.


– Tietysti se, että ihan ensimmäisen puoliajan loppuun Ilves sai sen 2–1 maalin viimeisestä erikoistilanteesta, oli tosi huono juttu meidän kannaltamme. Varsinkin sitten kun toinen puoliaika alkoi heikosti, ja siihen heti alkuun tuli 3–1 maali, niin tietysti pelaaminen oli aika vaikeata muutenkin. Oltiin vähän perässä siinä vaiheessa, ja sitten annettiin kahden maalin johto. Se oli oikeastaan se mikä ratkaisi tämän pelin. Kyllähän se niin on, että jos vieraissa tai missä tahansa pelissä päästät kolme maalia, niin pisteiden saaminen on vaikeaa, kertoo Nuorela.


Nuorela oli kuitenkin tyytyväinen Vepsun loppukiriin, vaikka se ei ihan riittänytkään pisteisiin.


– Tietysti jätkille hatunnosto siitä, että jaksettiin kuitenkin yrittää loppuun asti. Ei luovutettu, ja saatiinkin siinä lopussa hyvä paine aikaiseksi. Siinä oli jo pari ihan hyvää maalipaikkaa, ja Leislahti teki pari hyvää torjuntaa ennen kuin sitten saatiin se toinen maali ja pieni sauma vielä loppuun. Semmoinen vajaa 10 minuuttia oli aikaa siinä vielä yrittää saada tasoitusta, ja kyllä me siinäkin vielä saatiin pari puolikasta paikkaa. Sanotaan näin, että hyvällä tuurilla oltaisiin voitu vielä tasoittaakin peli siinä, kertoo Nuorela.


– Kun kokonaisuutta ajatellaan lähinnä sen kautta, että kuinka huonoja me olimme omassa pallollisessa pelaamisessa, ja että annettiin kolme maalia vastustajalle, niin ei me nyt kokonaisuudessaan sitten kyllä ansaittu pistettäkään. Toki siinä lopussa hyvällä tuurilla olisi voinut olla vielä mahdollista tasoittaa, mutta kokonaisuutta ajatellen me emme nyt ansainneet sitä, summaa Nuorela vielä loppuun.


Uransa ensimmäisen ja toisen Veikkausliigamaalinsa tänään viimeistellyt Mikko Pitkänen oli myös pettynyt lopputulokseen.


– Pettynyt fiilis jäi. Herättiin ihan liian myöhään peliin mukaan. Varsinkin Ilveksen toinen maali ensimmäisen puoliajan loppuun oli kaikin puolin surkeata. Selvästi Ilves osasi pelata paremmin nurmella, ja meillä oli välillä isojakin vaikeuksia pelata pallon kanssa. Jos jotain positiivista, niin lopun kiri, ja se kuinka paljon rakennettiin paikkoja lopussa oli hyvää. Itselleni ensimmäiset maalit Veikkausliigassa, mutta se ei paljoa lämmitä kun hävittiin, ja kolmesti meni omiin, kertoo Pitkänen.


Vepsu jatkaa pelejään ensi viikon perjantaina, kun joukkue matkaa Kuopioon Veikkausliigaa johtavan KuPSin vieraaksi.


Ilves – VPS 3–2 (2–1)

7' Kai Meriluoto 1–0

9' Mikko Pitkänen 1–1

45' Mikael Almén 2–1

49' Petteri Pennanen 3–1

88' Mikko Pitkänen 3–2


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

5 Mikko Pitkänen

8 Sebastian Strandvall <- 70'

10 Steven Morrissey <- 69'

11 Samba Sillah

14 Tete Yengi

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

25 Samuel Lindeman <- 70'

30 Joonas Vahtera


Vaihtopelaajat:

22 Teppo Marttinen

12 Kareem Moses

19 Gustaf Backaliden -> 70'

23 Miika Niemi -> 69'

7 Aleksi Pahkasalo

34 Antti-Ville Räisänen

17 Kalle Multanen -> 70' 

Otteluennakko: KuPS – VPS
Otteluennakko: Ilves – VPS

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio