Otteluennakko: Ilves – VPS

20220422-144108gameday_ilves-vps_230422-www

Vaasan Palloseura matkaa 23.4. lauantaina Tampereelle, kun vastaan asettuu Ratina Stadionilla Ilves. 


VPS kärsi tämän kauden ensimmäisen tappionsa maanantaina, kun se taipui Elisa Stadionilla HJK:lle numeroin 0–1. Tätä ennen Vepsu oli pelannut varsin hyvän alkukauden, pelaamalla AC Oulun kanssa 2–2 tasapelin, ja ottamalla vakuuttavan 0–5 voiton FC Lahdesta. Myös Suomen Cupissa jatkopaikka varmistui numeroin 0–8. Nyt tavoitteena on palata takaisin voittojen tielle.


Ilveksen alkukausi on ollut vaikea, ja joukkue on saanut kaavittua kolmesta ottelusta kasaan vain yhden pisteen. Ilveksen kausi alkoi kahdella 1–2 tappiolla, ensin Hakaa ja sitten KuPSia vastaan. Viime kierroksella Ilves avasi pistetilinsä Elisa Stadionilla pelatussa 2–2 tasapelissä AC Oulua vastaan. Toni Kallion luotsaama Ilves teki talven aikana kaksi loistavaa hankintaa, kun Yhdysvalloista takaisin Suomen kentille palannut Petteri Pennanen, sekä Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Tuco saapuivat Ilvekseen. Muita silmällä pidettäviä pelaajia ovat jo kaksi maalia tällä kaudella viimeistellyt laitapuolustaja Tuomas Ollila, yli 200 ottelua Ilveksessä pelannut kapteeni Tatu Miettunen, sekä Nigerian maajoukkuettakin edustanut Yusif Moussa.


– Ilveskin on etsinyt ehkä sitä omaa ja ehjää ysikymppistä. Parhaimmillaan he pelaavat tosi hyvää peliä. Siellä on vähän pelin sisällä sitten taso heittelehtinyt. Kun he pelasivat täällä Vaasassa Oulua vastaan, niin he olivat minun mielestäni parempi ja hallitsevampi joukkue. Tietyt heikkoudet siellä tietenkin on, mihin me voisimme pyrkiä iskemään. Tietenkin sitten nyt kun pelataan nurmella ensimmäistä kertaa, niin sekin tuo omat ajatuksensa siihen peliin, kommentoi VPS valmentaja Henri Sillanpää.


Ilveksestä löytyy myös kaksi Vaasalaisille erittäin tuttua pelaajaa. Maalivahti Rasmus Leislahti, sekä hyökkääjä Momodou Sarr ovat molemmat edustaneet myös Vepsua.


– Rasmus Leislahti pelasi hyvän kauden silloin meillä Ykkösessä, ja ansaitusti sai sitten paikan Veikkausliigassa. On ollut kiva seurata Rassea, hän on mennyt eteenpäin pelaajana, ja oli tosiaan mukava nähdä pitkästä aikaa Rasse pelaamassa ihan livenäkin täällä sunnuntaina. Momodou Sarr on tosiaan meidän kasvattimme, niin kiva päästä pelaamaan tuttuja poikia vastaan, kertoo Sillanpää.


Valmistautuminen Ilves otteluun on sujunut hyvin ja joukkue lähtee hyvillä mielillä hakemaan voittoa Tampereelta.


– Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Nyt on vähän lyhyempi tuo valmistautuminen, että huomenna mennään sitten jo taas. HJK peli oli meille fyysisesti kova peli. Tehtiin kovasti hommia, ja siitä palautuminen on vienyt oman aikansa, mutta ollaan päästy kumminkin ihan hyvin valmistautumaan huomiseen, kertoo Sillanpää


– Kyllä minä uskon, että tulee varmasti taas fyysisesti kova peli. Ilves on hyvä joukkue, varsinkin kotona. Lähdetään taas taistelemaan voitosta, ennakoi Sillanpää huomista ottelua.


Ilves – VPS

Veikkausliiga

Ratina Stadion, Tampere

23.4.2022. klo 17.00

Otteluraportti: Ilves - VPS
Radio Hietalahden vieraana Jesper Engström

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio