Otteluennakko: KuPS – VPS

20220428-130937290422_KUPS-VPS-www

Vaasan Palloseura lähtee kahden peräkkäisen tappion jälkeen hakemaan pisteitä Kuopiosta, kun vastaan asettuu viimekauden Veikkausliigan kakkonen ja Suomen Cupin voittaja KuPS.


VPS on vahvan kahden ensimmäisen ottelun jälkeen jäänyt pisteittä viimeisestä kahdesta pelistä. Vaikka pisteitä ei ole tullut, on VPS taistellut pisteistä aina loppuun saakka. Toissakierroksella VPS taipui kotonaan tiukan 90-minuuttisen jälkeen HJK:lle numeroin 0–1. Viime viikolla Vepsun loppukiri pisteistä jäi hieman liian myöhäiseksi, kun VPS:n ja Ilveksen kamppailu Ratinan Stadionilla päättyi Ilveksen 3–2 voittoon. Molemmista Vepsun maaleista vastasi puolustaja Mikko Pitkänen. Helpolla pisteet eivät lähde takaisin Vaasaan huomisestakaan ottelusta, sillä vastaan asettuu Veikkausliigaa puhtaalla pelillä johtava KuPS.


– Tässä on nyt pari yhden maalin tappiota harmillisesti takana, että pisteitä voisi olla enemmänkin. Varsinkin se, että ei saatu Ilves pelistä parempaa tulosta aikaan on jäänyt jonkin verran hampaankoloon, kertoo VPS:n valmentaja Henri Sillanpää.


Simo Valakarin luotsaama KuPS on aloittanut Veikkausliigakautensa odotetusti erittäin vahvasti, neljästä ottelusta on tarttunut neljä voittoa. Tämän lisäksi viimeisessä kahdessa ottelussa KuPS:n oma maali on pysynyt puhtaana. Toissakierroksella KuPS otti kotonaan SJK:sta 2–0 voiton, ja viime kierroksella FC Lahti taipui vieraissa tuloksin 0–1. Alkukauden onnistujia KuPS:ssa ovat olleet kolme maalia neljään otteluun viimeistellyt tähtihyökkääjä Tim Väyrynen, Latvian maajoukkuepelaaja Janis Ikaunieks, puolustava keskikenttä Gabriel Bispo, sekä brassitoppari Paulo Ricardo.


– Päästään kohtaamaan yksi Suomen tämän hetken huippujoukkueista, joten haaste tulee olemaan kova, mutta mielenkiintoinen. KuPS on aloittanut tuloksellisesti todella hyvin, niin totta kai he ovat lähtökohtaisesti ennakkosuosikkeja, mutta lähdetään haastamaan heidät. Me osoitimme täällä HJK:ta vastaan, että pystytään pelaamaan ja parhaimmillaan haastamaan noita isoja joukkueita. Pitää kyllä onnistua kaikilla osa alueilla hyvin, että saataisiin sieltä hyvä tulos aikaiseksi, ja siihen ollaan myös nyt valmistauduttu, Henri Sillanpää kommentoi.


KuPS on Vepsulle tuttu vastustaja jo tältä kaudelta, sillä joukkueet kohtasivat preseasonilla kahdesti. Ensimmäinen näistä kohtaamisista oli tammikuussa pelattu Liiga Cupin ottelu, joka päättyi KuPS:n 3–1 voittoon. Toisen kerran joukkueet kohtasivat maaliskuussa harjoitusottelussa, joka päättyi myöskin kuopiolaisten voittoon, tällä kertaa numeroin 3–0.


– KuPS on joukkueena muutenkin tuttu. Tietenkin kohdattiin kaksi kertaa preseasonilla, mutta pitää muistaa sekin, että heillä oli aika paljon pelaajia pois. Varsinkin ekasta pelistä oli tosi paljon pelaajia pois, ja toisessa oli sitten jonkun verran tullut takaisin pelaajia. KuPS:lla on tosi laadukas ja laaja materiaali. Siitä miten KuPS tulee pelaamaan, niin on vaikea kyllä sanoa, he pystyvät muuntautumaan niin monella tavalla. Hyvä joukkue vastassa, kertoo Sillanpää.


– Huomenna tietysti näkee, mutta kyllä me nyt ollaan yritetty parhaamme mukaan valmistautua tähän. Pyritään lähtemään pelaamaan sitä omaa aktiivista peliä, ja se kuinka hyvin siinä sitten onnistutaan, niin KuPS:lla on siihen oma vaikutuksensa. Kyllä aika odottavaisin mielin mennään kohti huomista, ennakoi Sillanpää huomista ottelua.


KuPS – VPS

Veikkausliiga

Väre Areena, Kuopio

29.4.2022. klo 18.00 

Otteluraportti: KuPS - VPS
Otteluraportti: Ilves - VPS
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio