Otteluennakko: VPS – FC Haka

20220722-140041230722_VPS-HAKA_eventwwwgigantti_1920x1080px

Hietalahdessa pelataan jälleen Veikkausliigajalkapalloa lauantaina 23. heinäkuuta, kun VPS isännöi Elisa Stadionilla FC Hakaa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, kun VPS kävi toukokuussa hakemassa Tehtaan Kentällä 0–2 vierasvoiton Tete Yengin ja Aleksi Pahkasalon maalien, sekä vahvan puolustuspelaamisen siivittämänä.


VPS sijaitsee tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksannella sijalla 16 pisteellä. Kauden teemana on toistaiseksi ollut tuloksellinen ailahtelevuus koti- ja vierasotteluiden välillä. Vieraskentillä peli on sujunut, mistä kertoo esimerkiksi upeat 0–6 ja 1–5 vierasvoitot AC Oulusta ja HIFK:stä. Kotona joukkue on kuitenkin onnistunut kaapimaan kasaan vain yhden pisteen, ja viimeisin kotiottelu päättyi vierasjoukkue IFK Mariehamnin 1–3 voittoon. Ensimmäinen kotivoitto on siis vielä saavuttamatta, ja joukkueella onkin varmasti kova halu päästä näyttämään todellinen tasonsa myös kotikentällä. Viime viikoilla VPS on myös kärsinyt paljon pienemmistä loukkaantumisista ja poissaoloista, mutta nyt sairastuvalla olevien pelaajien lista alkaa onneksi lyhenemään.


Lauantain vastustaja Haka sijaitsee sarjataulukossa neljännellä sijalla, ja viimeisintä Hakan liigatappiota saa hakea aina toukokuulta asti. Viimeisimmässä ottelussaan Haka pelasi kotonaan 3–2 trillerin FC Interin kanssa ja tätä ennen Haka kävi hakemassa HIFK:stä 0–2 vierasvoiton. Teemu Tainion luotsaaman ryhmän avainpelaajia ovat tällä kaudella olleet esimerkiksi maalipörssiä johtava skotlantilaiskärki Lee Erwin, kovassa vireessä oleva Logan Rogerson, kreikkalaishyökkääjä Stávros Zarokóstas, puolustusta johtava huipputoppari Luiyi De Lucas, sekä 21-vuotias keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine.


– Haka otti tosi iso voiton viime kierroksella lisäajalla Interiä vastaan ja nousi neljänneksi. Huomenna tulee tosi hyvin organisoitu ja taisteleva Haka vastaan, joten meidän pitää olla valmiina, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kommentoi.


– Odotan ehkä aika samantapaista ottelua kuin ensimmäisestä. Molemmat joukkueet pelaavat hyvin organisoidusti. Ottelusta tulee tiukka ja sitä se oli viimeksikin. Se olisi saattanut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Onnistuimme tekemään erikoistilanteesta maalin, ja pääsimme sitä kautta johtoasemassa pelaamaan omaa peliä ja Haka joutui vähän sitten avaamaan. Ensimmäisellä maalilla on iso merkitys, ja se kumpi sen tekee, pääsee vähän ehkä enemmän kontrolloimaan peliä. Kotikentällä lähdetään nyt kovalla sykkeellä peliin, Sillanpää ennakoi.


Tervetuloa huomenna Elisa Stadionille kannustamaan VPS voittoon! Ottelu alkaa kello 17.00 ja liput voi ostaa ennakkoon täältä.


VPS – FC Haka

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

23.7.2022 klo 17.00 

Akatemialla kulkee Kolmosessa
Otteluraportti: HJK – VPS
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio