Otteluraportti: HJK – VPS

VPS kärsi lauantai-iltana 3–1 häviön HJK:lle Bolt Arenalla. HJK hallitsi peliä, mutta tauolle lähdettiin 1–1 tasatilanteessa. Toisella puoliajalla HJK kuitenkin iski kaksi maalia Vepsun verkkoon ja kaikki kolme pistettä jäivät Helsinkiin.

VPS lähti otteluun erityisesti puolustuksen kannalta melko vajaalla kokoonpanolla, sillä pelistä olivat ulkona esimerkiksi Juhani Pikkarainen, Jesper Engstörm, Kareem Moses, Samba Sillah, sekä Tyler Reid. Positiivista kuitenkin on, että kyse ei ole pitkäaikaisista poissaoloista.

HJK aloitti ottelun erittäin sähäkästi, ja pääsikin heti hyville maalipaikoille. 20. peliminuutin paikkeilla HJK pääsi myös tulostaululle. Ensin Miro Tenhon latasi kaukolaukauksen, jonka VPS-vahti Teppo Marttinen torjui kulmapotkuksi. HJK pelasi kulmapotkun lyhyenä ja pallo päätyi Johannes Yli-Kokolle, joka laukoi pallon rangaistusalueen rajalta komeasti vasempaan ylänurkkaan. Maalinkin jälkeen HJK jatkoi ottelun hallintaa, mutta hyökkäyksissä viimeinen ratkaisu jäi usein uupumaan.

VPS tuli ensimmäisen jakson lopulla tasoihin. Vepsuun tällä viikolla palannut Samu Alanko lähetti oikealta laidalta matalan keskityksen, ja palloi päätyi takatolpalle Kalle Multaselle, joka viimeisteli tasoitusmaalin tyhjiin. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun HJK piti palloa, mutta VPS kuitenkin puolusti hyvin. 62. minuutilla Klubi kuitenkin pääsi iskemään johtomaalin VPS:n verkkoon. Santeri Hostikka keskitti pallon maalille, mistä Tenho jatkoi pallon Arttu Hoskoselle, joka viimeisteli päällään pallon VPS:n verkkoon. Maalin jälkeen HJK onnistui pääsemään monille hyville maalipaikoille, mutta Marttinen ja VPS:n puolustus pitivät HJK:n johtoaseman vain yhdessä maalissa.

Kun peliä oli jäljellä noin kymmenen minuuttia, debyyttiänsä pelannut Malik Abubakari pääsi viimeistelemään HJK:n kolmannen maalin. Abubakari kuljetti palloa aina keskikentältä VPS:n rangaistusalueelle ja viimeisteli maalin vasempaan alanurkkaan.

Lopussa Vepsu käynnisteli vielä pientä loppukiriä. Loppuottelun paras maalipaikka nähtiinkin, kun VPS:n taitavasti rakennellun hyökkäyksen päätteeksi Roni Hudd pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Huddin laukaus painui kuitenkin ohi oikeasta ylänurkasta, ja pelin lopputuloksena oli kotijoukkueen 3–1 voitto.

– Kyllähän tietysti HJK oli kokonaisuudessaan parempi ja hallitsi peliä, mutta sen me oikeastaan tiesimme jo ennen peliä. Aika harvoin sitä Helsingissä HJK:ta vastaan peliä niin sanotusti viedään. Tiesimme että joudumme puolustamaan tosi tiukasti, ja sitten saamaan omia mahdollisuuksia hyökätä ja olla sitä kautta vaarallinen, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kommentoi

– Pakko sanoa, että lähtökohtiin nähden olen tosi tyytyväinen siihen, miten jätkät pelasivat. Kaikki kyllä antoi ihan kaikkensa. Olimme rohkeita omassa pelaamisessa, emmekä lähteneet niin sanotusti vain puolustamaan, Nuorela kertoo.

Seuraavaksi Vepsu palaa jälleen kotiin Elisa Stadionille, kun ensi viikon lauantaina joukkue isännöi Hietalahdessa FC Hakaa. Osta lippusi ennakkoon täältä!

HJK – VPS 3–1 (1–1)

19' Johannes Yli-Kokko 1–0

39' Kalle Multanen 1–1

62' Arttu Hoskonen 2–1

80' Malik Abubakari 3–1