VPS-j:stä Vaasan Palloseuran reservijoukkue Kolmoseen

ressut

Vaasan Palloseuralla on ensi kaudella seuran sisällä oma reservijoukkue, joka pelaa kolmosdivisioonassa. Reservijoukkue ottaa Kolmosessa pelanneen VPS-j:n sarjapaikan.

– Ensimmäiseksi on sanottava, että on hienoa, että tällaiseen on mahdollisuus. Aikanaan, kun VPS-j luopui paikasta, ryhmä pelaajia otti joukkueen haltuun ja on ylläpitänyt sitä. Kyseinen ryhmä on tehnyt hienoa työtä vuosien varrella, että tällainen tilanne on mahdollinen. Pelaajille, jotka ovat pitäneet VPS-j:n pystyssä ja jotka nyt luovuttavat sarjapaikan reservijoukkueelle, kuuluu iso kiitos, edustuksen päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

– Kyseisen ryhmän perintö jatkuu nyt. He ovat olleet osana seuran nykytilan rakentumista mahdollistaessaan tämän, Vuorinen jatkaa.

Vuorista komppaa VPS Junioreiden urheilujohtaja Janne Lindberg, joka muistuttaa kuitenkin, että joukkuetta edustaneet pelaajat voivat osallistua jatkossakin joukkueen toimintaan.

– Kiitos kuuluu henkilöille, jotka ovat sarjapaikkaa pitäneet ja pelanneet, sekä jaksaneet pyörittää toimintaa. Vaikka reservijoukkueessa tullaan varmasti näkemään pitkälti nuori porukka, jossa pelaa etenkin A-juniori-ikäisiä pelaajia, on kaikilla viime kauden VPS-j:n pelaajilla mahdollisuus jatkaa joukkueessa pelaamista, Lindberg toteaa.

Joukkueen toiminta tulee kuitenkin muuttumaan merkittävästi. Joukkue harjoittelee systemaattisesti edustusjoukkueen toimintaa tukien ja siitä pyritään rakentamaan selkeästi polun viimeistä askelta kohti liigajoukkuetta. Pelillisestikin joukkue tulee olemaan lähellä edustusjoukkuetta.

– On VPS:n kannalta erinomaista, että seuran sisällä on oma reservijoukkue, jolla on selkeä ja vahva kytkös edustusjoukkueen toimintaan. Tästä on puhuttu pitkään, mutta aika ja paikka olivat ehkä nyt oikeita. Tässä on hyvät askelmerkit tulevaisuutta ajatellen, Lindberg kommentoi.

Valmennuksellisesti yhteistyö tulee näkymään arjessa selkeänä. VPS-j:n tuleva valmentaja Christian Sund tulee toimimaan samalla tavalla kuin Riku Paularinne mennellä kaudella, eli hän on mukana viikon aikana säännöllisesti jonkin verran myös edustusjoukkueen harjoituksissa.

– Christian (Sund) tulee olemaan tiiviissä yhteistyössä edustusjoukkueen kanssa. Hän on vastuussa nuorista pelaajista, heidän kehittämisestään, sekä yhdessä edustusjoukkueen valmennuksen kanssa siitä, ketä tullaan nostamaan meidän rinkiimme, Vuorinen paaluttaa.

– Edustuksen näkökulmasta hyöty on iso myös siinä mielessä, että meillä on nuoria pelaajia liigajoukkueessa, joita on nyt mahdollisuutta käyttää reservijoukkueen mukana Kolmosessa. Tavoite on myös hilata joukkuetta ylemmäs sarjajärjestelmässä. Kakkonen olisi varmasti meidän tasoiselle seuralle hyvä taso reservijoukkueen suhteen, Vuorinen jatkaa.

Uudistuvan VPS-j:n toiminta alkaa avoimella aloituspalaverilla keskiviikkona 29.11. kello 19:00 Elisa Stadionin kolmannessa kerroksessa, VPS:n ravintolassa. Aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen!

Artikkelikuva: Harri Bragge.

VPS kohtaa harjoitusottelussa KuPSin
Jonas Levänen siirtyy takaisin kasvattajaseuraansa...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio