VPS J Akatemia haki lauantaina vierasvoiton Esse IK:sta

DSC_0796

VPS J Akatemia haki lauantaina niukan 4-3 -voiton Ähtävältä, Esse IK:sta.

Pikku-Vepsu aloitti ottelun melko railakkaasti, sillä jo vartin pelin jälkeen vieraat johtivat 3-0. Avausjakson maalintekijöinä toimivat Mudu Sarr, Samu Alanko ja Leevi Mäkilä.

Pelin 55. minuutilla Esse IK aloitti takaa-ajonsa Joakim Byggmästarin osumalla, mutta Samu Alanko kuittasi heti seuraavalla minuutilla iskemällä Akatemian 4-1 -johtoon. Tunnin jälkeen isännät kavensivat kuitenkin taas, kun Denis Snellman viimeisteli 4-2 -osuman.

Kymmenen minuuttia edellisestä ja Andreas Smeds toi kotijoukkue Esse IK:n jo maalin päähän ja ja selkeä johto oli kuihtunut. Enempää maaleja ei kuitenkaan pelissä nähty ja näin ollen Akatemia kuittasi tärkeän vierasvoiton ja kolme pistettä.

Ottelun sankari oli siis kahdesti osunut Alanko, jonka toinen osuma jäi voittomaaliksi. Alanko pelasi ensi kertaa Akatemian mukana. Edustusjoukkueen sopimuspelaajista tässä pelissä Akatemiaa edustivat myös maalin iskeneiden Sarrin ja Mäkilän lisäksi Fabrice Gatambiye, sekä vaihdosta sisään tullut Akseli Lehtimäki.

Akatemia on nyt neljän pisteen karkumatkalla sarjan piikissä. Toisena on FC Kiisto. Kolmantena olevaan Korsnäs FF:iin on eroa viisi pistettä. Pelejä on nyt kaikilla kolmella pelattuna 13.

Seuraava ottelu Akatemialla on perjantaina 10.8., kun se kohtaa KPV Akatemian vieraskentällä. Ottelu alkaa Kokkolassa kello 19:00.