Kolme kierrosta Kolmosta jäljellä - VPS J Akatemia sarjakärjessä

VPS-ILVES-7

VPS J Akatemia kaatoi viime viikolla sekä Sundom IF:n maanantaina, että Vaasan Pallo-Veikot lauantaina. SIF kaatui 3-0 vieraissa ja VPS 3-1 kotona.

Maanantain pelissä Vepsun Mudu Sarr onnistui maalinteossa jälleen hyvin aikaisessa vaiheessa, sillä Vepsu siirtyi kapteenin johdolla johtoon jo kuudennella peliminuutilla. Avausjaksolla ei nähty enempää osumia.

Toisella jaksolla VPS lisäsi johtoaan 65 minuutin pelin jälkeen laituri Jesse Kankaanpään toimesta. Augustin Irumwa viimeisteli loppulukemat kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa.

SIF-pelissä edustuksen sopimuspelaajista kentällä nähtiin Mudu Sarr, Akseli Lehtimäki, Leevi Mäkilä, Fabrice Gatambiye ja toisen puoliajan lopussa sisään tullut Khamis Maki.

Lauantain ottelun hahmo oli Mudu Sarr. Hän aloitti oman ilotulituksensa jo pelin toisella minuutilla vieden Vepsun 1-0 -johtoon. Se jäi kuitenkin avausjakson ainoaksi tilastomerkinnäksi.

Tunnin pelin jälkeen Sarr onnistui toistamiseen ja seitsemän minuuttia tästä hän viimeisteli jo hattutemppunsa. Matias Tiiron tekemä 3-1 -osuma pelin 81. peliminuutilla oli VPV:lle enää laiha lohtu ja pisteet jäivät mustavalkoisille.

Sarrin lisäksi edustusjoukkueen sopimuspelaajista minuutteja saivat lauantain pelissä Leevi Mäkilä, Akseli Lehtimäki, toiselle puoliajalle sisään tullut Jesper Suokko sekä reippaan tunnin alusta pelannut Samu Alanko.

VPS J Akatemia on kolme kierrosta ennen loppua sarjan kärjessä. Piste-eroa kakkosena olevaan Korsnäs FF:iin on kaksi pistettä ja kolmantena olevaan FC Kiistoon neljä pistettä. VPS:n kovimmat maalipyssyt kaudella ovat olleet 16 osumaa iskenyt kippari Sarr ja kahdeksan kertaa maalannut Kankaanpää. Lehtimäellä ja Mäkilällä on kasassa viisi osumaa.

VPS pelaa kolmella viimeisellä kierroksella Pedersöre FF:ia, KPS:aa ja Korsnäs FF:ia vastaan. PeFF ja Korsnäs -pelit ovat vieraissa, KPS pelataan puolestaan kotona. Pelit pelataan 14.9. (PeFF), 21.9. (KPS) ja 29.9. (Korsnäs)

Katso tarkemmat tilastot Kolmosesta täältä.