Voitto lipui käsistä viime hetkillä hyvästä esityksestä huolimatta – ”Emme saaneet palkintoa”

12.10.2017

Vaasan Palloseura pelasi tänään 2-2 -tasapelin turkulaisen FC Interin kanssa. VPS-maaleista vastasivat Juho Lähde ja Sebastian Strandvall.

VPS-FC Inter 2-2 (0-1)
33' Kandji 0-1
53' Lähde 1-1
60' Strandvall 2-1
90+3' Njoku 2-2

Ottelu alkoi Vepsun osalta mainiosti. Ensimmäisen 10 minuutin aikana Steven Morrisseylla oli jo kahdesti hyvä paikka iskeä Raita johtoon, mutta kummassakaan tilanteessa jamaikalaiskärki ei saanut palloa suunnattua kohti Interin maalia, vaikka kertaalleen hän onnistui jo kiertämään turkulaisvahti Henrik Moisanderinkin.

Koko avausjaksosta muodostui VPS:n selkeää hallintaa. VPS rakensi kärsivällisesti hyviä hyökkäyksiä ja onnistui rakentamaan muutaman muunkin puolittaisen maalipaikan alun hyvien tonttien lisäksi tehtailtuaan lupaavia hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen.

Interin mahdollisuudet olivat pelkästään vastaiskuissa, joita turkulaiset eivät päättäneet parhaalla mahdollisella tavalla. Interin oli todella vaikea pysyä pallossa pelivälineen saatuaan VPS:n hyvän prässin ansiosta.

Kertaalleen 33. peliminuutilla Macoumba Kandji kuitenkin nappasi vaarallisessa paikassa Juho Lähteeltä riiston, karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon vastustamattomasti ohi VPS-maalilla debytoineen Samu Volotisen.

Toiselle puoliajalle VPS tuli taas isännän elkein. Alle 10 minuuttia toista oli toista jaksoa vasta pelattu, kun Sebastian Strandvallin mainio chippisyöttö tavoitti Lähteen, joka jatkoi pallon ohi Moisanderin. Tasoituksen jälkeen mustavalkoiset jatkoivat myllyttämistään ja Strandvall onnistui Morrisseyn mainiosta esityöstä siirtämään Vepsun 2-1 -johtoon tunnin pelin jälkeen.

Johtoasemassakin VPS:lla oli muutama herkullinen paikka, joista kuitenkaan palloa ei saatu enää Inter-pussukkaan. Lähimmäksi taisi päästä Mikko Viitikon pusku Jonas Leväsen vaarallisen sivuvaparin jälkeen. Viitikko ei kuitenkaan saanut suunnattua puskuaan jo tyhjänä ammottaneeseen rysään.

Vartti ennen loppua VPS piti palloa ja pelasi fiksusti johtoasemassa. Inter tuntui jo väsähtäneenkin. Vaan eipä ollut peli vielä ohitse. Turkulaiset onnistuivat viimeisillä minuuteilla saamaan riittävästi palloa itselleen ja rakentamaan muutaman hyvän keskityksen ansiosta paikkoja. Lucas Garcian mainiosta keskityksestä tulleen ensimmäisen paikan Volotinen vielä torjui VPS-maalilla, mutta lisäajalla tulleen, seuraavan ja lähes identtisen keskityksen jatkoi maaliin Philip Njoku ja näin pisteet jaettiin.

– Tänään nähtiin hyvä futismatsi. VPS:aa vastaan on vaikea pelata. He ovat uniikki joukkue tässä liigassa. Vaikka tulokset nyt kiertävät heitä, he pelaavat sarjan parasta jalkapalloa. Jos prässäät heitä kovaa, niin he voivat vahingoittaa sinua, koska he ovat niin hyviä tulemaan ulos paineen alta. Jos puolustat matalalta, kuten me tänään, he löytävät silti pieniä tiloja ja pystyvät vahingoittamaan sinua. Me puolustimme tänään hyvin, mutta silti VPS onnistui murtamaan meidän puolustuksemme etenkin toisen jakson alussa, Inter-luotsi Fabrizio Piccareta antoi tunnustusta vastustajalleen.

– Sanoin pelaajille, että olen heistä ylpeä. Ei ole helppoa nousta tasoihin tällaisessa pelissä. Meillä oli pari hyvää paikkaa ennen tasoitustakin, mutta emme menettäneet itseluottamusta. Vartti ennen loppua jahtasimme varjoja ja olimme jäljessä, mutta lopussa emme silti vain räiskineet, vaan teimme omat asiamme hyvin ja ansaitsimme tasapelipisteen. Silti onnittelen kollegaani (Petri Vuorista), hänen jenginsä peliä on hienoa katsoa ja se on myönnettävä jopa vastustajana, Piccareta jatkoi.

Vuorinen kiitteli italialaisluotsia kauniista sanoista, mutta oli luonnollisesti harmissaan siitä, että voitto karkasi jälleen kerran ja vieläpä aivan loppuhetkillä.

– Tämä oli meiltä hyvä peli. Hyvä alku ja paikkoja oli heti ottelun alussakin. Pelasimme monipuolista futista ja meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin. Teimme kaksi maalia ja niillä pitäisi Veikkausliigassa voittaakin ottelu. Puolustamisessa meillä oli samanlaisia ongelmia kuin aiemmin tilanteissa, joissa Inter painoi meitä alas. Olemme päästäneet samantyyppisiä maaleja läpi kauden.

– Joukkueelle iso kiitos. He antavat joka pelissä kaikkensa ja niin he antoivat tänäänkin. Siitä se ei jää kiinni. Emme vaan tänään saaneet sitä palkintoa, jonka soisin jokaiselle, joka välittää Vepsusta; niin seuraväelle, katsojille, tälle kaupungille ja tietenkin pelaajille. Vuorinen totesi.

VPS tänään: Volotinen – Engström, Lampi, Viitikko, Levänen – Lähde, Laatikainen, Sohna (70′ Böling), Hakola (90+3′ Jürgenson) – Strandvall, Morrissey (80′ Clennon).

Penkillä: Meerits (mv), Haas, Koskimaa.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Päävalmentaja Vuorinen Lahti-tappion jälkeen: ”Ei ...
Johto hukkui jälleen heikon toisen jakson alun myö...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio