Raportti: VPS taisteli pisteet Kemistä

untitled-27

VPS haki lauantaina 1-0 -vierasvoiton PS Kemistä Sauvosaaren kentältä. VPS-osuman iski Douglas Caé.

PS KEMI - VPS
8' Caé 0-1

Vaasan Palloseura aloitti ottelun hyvin, sillä jo avausminuutilla se pääsi hyvään tilanteeseen sivuvapaapotkusta. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella VPS onnistui hyökkäämään hyvin laitojen kautta ja PS Kemi oli helisemässä. Kahdeksannella minuutilla Douglas Caé onnistuikin kolmannen kerran tällä sesongilla maalinteossa saatuaan Juha Hakolalta mainion keskityksen.

- Sain pallon boksin rajalla, haastoin ja sain jalan vapaaksi ja toimitin pallon maalille. "Dogi" puski siitä hienosti sitten sisään, Hakola kommentoi osumaa puoliajalla ISTV:n haastattelussa.

Jakson edetessä PS Kemi alkoi kuitenkin saada juonesta kiinni. Hyvin nihkeällä kentällä pelistä tuli melkoista tahtojalkapalloa ja isännät onnistuivat punnertamaan peliä ajoittain hyvin VPS:n päätyyn. Aivan huippupaikoille punapaidat eivät päässeet, mutta etenkin kulmien jälkitilanteista he saivat rakenneltua hyvin painetta.

Omat jaksonsa puoliajan loppupuolella oli toki myös VPS:lla ja jakson vaarallisemmat maalipaikat niin ikään. Berkant Güner sai yrittää kahdesti, Caé vielä kertaalleen ja Sebastian Strandvall vapaapotkusta, mutta tulosta ei syntynyt. Toki näistä yksikään ei ollut ehkä aivan huippuluokan paikka, mutta paremmalla viimeistelyllä maalisarake olisi voinut karttua. Niin ei kuitenkaan käynyt ja tauolle lähdettiin Vepsun maalin johdossa.

- Peli lähti meiltä hyvin käyntiin ja saimme nopeasti maalin. Sitten ote vähän herpaantui ja Kemikin pääsi välillä painamaan päälle. Pitää olla huolellisempi, eikä menettää palloja liian helposti. Alusta on tosi nihkeä, eikä siinä jalkapalloa paljon pelata. Se menee vähän vääntämiseksi, Hakola kommentoi puoliajalla.

Toisella puoliajalla VPS:n pelaaminen hieman passivoitui ja alkuun näyttikin, että PS Kemi alkaa viemään peliä. Muutamia kaukolaukauksia lukuunottamatta VPS kuitenkin kesti alun ja sen jälkeen homma tasoittui.

Toisella jaksolla kokonaisuudessaan ei nähty kummaltakaan joukkueelta hirveän paljon pitkiä, organisoituja hyökkäyksiä, vaan pallot viuhuivat melko nopealla tahdilla kohti vastustajan boksia. Aivan huippupaikkoja ei toisella jaksolla nähty ja kun maalejakaan ei enempää syntynyt, vei VPS pisteet Caén avausjakson maalilla.

- Saimme maalin ensimmäisellä puoliajalla ja se oli muutenkin meiltä parempi jakso. Toisella puoliajalla homma meni vähän enemmän puolustamiseksi ja pitkän heittämiseksi, mutta tulosta haettiin ja se saatiin. Se riittää meille tänään, VPS-toppari Eero-Matti Auvinen kommentoi pelin jälkeen ISTV:lle.

VPS:n pelisuunnitelmassa oli tänään huomioitu eritoten olosuhteet ja se lopulta onnistui, vaikkei peli varsin kaunista katseltavaa ollutkaan.

- Koitettiin pelata vähän suoraviivaisemmin tänään. Täällä on pienempi kenttä mihin olemme tottuneet ja sitä ei kasteltu ennen peliä, niin pyrittiin pelaamaan sitten aika suoraviivaisesti. Saatiin maali ja se riitti tänään, Auvinen sanaili.

Ottelussa varsin miellyttävä asia oli myös Jesper Engströmin ja Juho Lähteen paluut kentän puolelle. Samoin Joonas Vahtera pelasi jälleen hieman lopusta.

Päävalmentaja Petri Vuorisen kommentteja ottelusta kuullaan huomenna. Seuraavan pelinsä VPS pelaa kotona Turun Palloseuraa vastaan keskiviikkona Elisa Stadionilla. Ottelu alkaa kello 18:30.

OSTA LIPUT TPS-OTTELUUN TÄSTÄ.

VPS tänään: Volotinen - David, Lahti, Auvinen, Engström (63' Ojamaa) - Strandvall, Laatikainen, Voutilainen, Güner (78' Lähde) - Hakola (87' Vahtera), Caé.

Penkillä: Meerits, Morrissey, Jama, Kalermo. 

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Päävalmentaja Vuorinen Kemi -ottelusta: "Nollapeli...
Akatemia palasi voittojen tielle

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio