Raportti: Vepsulle selkeä tappio Turussa

VPS-TPS-04072018-18

Vaasan Palloseura koki kovan tappion lukemin 4-1 Turun Palloseuran vieraana Veritas Stadionilla. Ainoan VPS-osuman iski SähköWaasan kummipelaaja Joonas Vahtera.

TPS aloitti ottelun hyvin, vaikkakin myös Vepsulla oli pari paikan puolikasta avausjakson alkupuolella. Ensimmäisen kerran VPS:n maalia hätyytteli Miro Tenho puskullaan kolmannella peliminuutilla, mutta pallo lipui ohi maalin. Seitsemän minuuttia myöhemmin Juha Hakola haki takakulmaa 20 metristä, mutta laukaus leijaili selvästi yli maalin.

Kuudennellatoista peliminuutilla Aubrey Davidin keskitys löysi Douglas Caén pään, mutta brassin pusku meni pompun kautta yli TPS-maalin. Vielä 20 minuutin kohdalla Hakolan kulma löysi Caén takatolpalta, mutta vaikeasta asennosta "Dogi" ei saanut suunnattua palloa kohti maalia.

TPS toki hallitsi avausjaksoa, mutta todellinen synkkä hetki Vepsulle iski vasta peliminuuttien 22 ja 25 välillä. Ensin Niklas Blomqvist chippasi turkulaiset johtoon ja sen jälkeen Riku Sjöroos neppasi ulkosyrjällä pallon jo toistamiseen vaasalaisten verkkoon.

Hetki myöhemmin Hindrek Ojamaan kova kuti oli löytää tiensä verkkoon, mutta Jonathan Viscosi TPS:n maalilla venyi huippupelastukseen. Puoliajan lopussa Caé kokeili vielä hakea takakulmaa, mutta pallo leijaili puolisen metriä yli ristikon.

Avausjaksolla VPS:n pelaaminen oli todella vaikeaa ja TPS taas onnistui omassa tekemisessään. Pallo liikkui hitaasti ja harhasyöttöjä tuli paljon. ISTV:n puoliaikahaastattelussa Jerry Voutilainen totesikin, että kaikkea pitää parantaa ja paljon toiselle puoliajalle.

Niin VPS näytti parantaneenkin, sillä aivan avausjakson alussa Joonas Vahtera liukui 2-1 -kavennuksen. VPS vyörytti peliä TPS:n päätyyn tämän jälkeen, kunnes yksi hyökkäys oli pilata momentumin jo tässä vaiheessa. TPS sai kulman, jonka jälkitilanteesta vihellettiin isännille rankkari. Tuore TPS-hankinta Sterling Yateke laukoi kuitenkin pallon tolppaan.

VPS onnistui pääsemään niin sanotusti pelin päälle tämän jälkeenkin, mutta lopullisesti kiri tyssäsi 73. minuutilla, kun Ojamaa myöhästyi liu'ussaan pallontavoittelutilanteessa Viscosin kanssa. Ojamaan nappulat raapaisivat Viscosin silmäkulman auki ja avustavaa erotuomaria konsultoituaan päätuomari nosti virolaispakille punaisen kortin.

VPS yritti vielä rimpuilla kiriä käyntiin, mutta TPS katkoi hyökkäykset ja vyörytti vastaiskuja kohti vieraiden maalia. TPS kaunistelikin 78. ja 90. minuutin osumillaan lukemat lopulta 4-1:een. Maalintekijöinä kunnostautuivat illan toisensa tehnyt Sjöroos, sekä tuore TPS-hankinta Albert Prosa.

- Tulimme Turkuun. Oli loistava futiskeli, loistava kenttä pelata, yleisöä hyvin katsomossa, tunnelmaa ja meidän fanit tulleet paikalle. Oli hyvät lähtökohdat pelata hyvää futista ja taistella voitosta harjoitusviikon jälkeen, päävalmentaja Petri Vuorinen totesi pelin jälkeen ja jatkoi pettyneenä:

- Emme olleet mukana ottelun alussa. TPS tuli aktiivisemmin peliin kuin me. Olimme huolimattomasti omassa tekemisessämme ja TPS teki ansaitusti avausosuman. Näin me emme voi pelata näitä pelejä.

- Annoimme syöttöjä suoraan vastustajalle ilman painetta silloin, kun meillä oli mahdollisuuksia edetä ylöspäin. Meillä oli kyllä paikat avata peliä avausjaksolla, mutta tilanteista tulikin menetyksiä ja vastahyökkäyksiä meidän päätyymme. Avauspuoliaika oli todella paljon heikompi, mitä edellytykset olisivat olleet, vaikkakin TPS taisteli hyvin.

Toisella jaksolla alku näytti lupaavalta, mutta valui lopulta hukkaan.

- Pääsimme hyvin alussa peliin mukaan ja teimme maalin. Saimme momentumin. Se oli toki jo tyssätä hyökkäykseen, josta tuli kulma ja rankku. TPS kuitenkin missasi rankkarin ja pääsimme takaisin peliin mukaan. Emme silti niin hyvin kuin siinä ihan toisen jakson alussa. Sitten tuli punainen kortti ja homma vaikeutui. Sen jälkeen hyökkäyksiä vyöryi meidän maaliamme kohti, kun olimme avoimena.

Pettymys huokui päävalmentajasta, vaikka peli tiedettiin vaikeaksi, kun vastassa on sarjapaikastaan taisteleva joukkue.

- Oli aistittavissa ennen peliä, että TPS on tehnyt muutoksia Honka-pelin jälkeen, myös henkisellä puolella. He varmasti tiedostavat, että jos peli ei ala kulkea, niin pelit loppuvat pian. Se näkyi jollain tavalla heidän pelaamisessaan, mutta en silti koe, että se oli asia, joka meille loi vaikkapa avauspuolikkaalla niin suuria haasteita, Vuorinen päätti.

Seuraavan kerran Vepsulla on mahdollisuus palata voittojen tielle viikon päästä, kun se kohtaa 24.8. IFK Mariehamnin kotikentällä. Joukkue tarvitsee nyt kaiken mahdollisen tuen, joten osta liput tästä ja tule paikalle kannustamaan Raita voittoon!

VPS tänään: Meerits - Ojamaa, Lahti, Auvinen, David - Strandvall (44' Vahtera), Laatikainen, Voutilainen, Alanko (46' Morrissey) - Hakola, Caé (82' Gueye).

Penkillä: Volotinen, Jama, Kalermo, Gatambiye.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

SIF ja VPS J Akatemia tasasivat pisteet
Ennakko: Mustavalkoiset palloseurat kohtaavat kolm...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio