Raportti: Derbystä kirvelevä tappio SJK:lle

20180811-VPS---SJK-0189

Vaasan Palloseura hävisi tänään Pohjanmaan derbyn Seinäjoen Jalkapallokerholle maalein 0-2. Molemmat SJK:n osumat iski Denis Oliynyk.

VPS aloitti ottelun pirteästi ja painosti oikeastaan koko avausjakson. Se sai useasti palloja SJK:n boksin sisään, mutta vieraiden puolustus ja maalivahti Jesse Öst onnistuivat nämä tilanteet selvittämään. VPS pääsi pelaamaan niin SJK:n linjojen väliin kuin selustaankin sekä maata pitkin, että keskityksillä. Muutaman mainion tontinkin Vepsu avausjaksolla loi.

Ensimmäinen niistä pelattiin Douglas Caélle, joka pääsi boksin sisällä kääntymään ja laukomaan, mutta Öst venyi loistotorjuntaan maalilla. Caélla oli toinenkin mainio paikka aivan jakson lopussa, mutta taas Öst onnistui pinnistämään "Dogin" puskun yläkulman tienoilta.

VPS:n pallonhallinnan ja paineistuksen keskellä SJK onnistui kuitenkin tekemään yhden osuman. Pelin 42. minuutilla Shandon Winchester latasi ilmasta vaarallisen laukauksen, jonka Samu Volotinen hienosti torjui. Jatkopallossa oli kuitenkin Denis Oliynyk, joka laukoi seinäjokelaiset 0-1 -johtoon.

Toisella jaksolla pelin dynamiikka muuttui. VPS piti aluksi palloa ja SJK parkkeerasi matalaan blokkiin. Murtautuminen oli kuitenkin vaikeaa. Toki Caé pääsi kokeilemaan saksipotkua kertaalleen lähietäisyydeltä, mutta suoritus suuntautui hieman ohi SJK-maalin.

Pelin lopussa Ibrahima Gueye kokeili kaukaa, mutta Öst liimasi pelivälineen hyppysiinsä. Muuten Vepsun paikat toisella jaksolla olivat vähissä, vaikka lopussa kulmapotkusumaa joukkue saikin painettuaan SJK:ta matalalle.

Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä enemmän peli alkoi aaltoilla päädystä päätyyn, mistä SJK selvästi tänään piti. Emile Tendengillä, Johannes Laaksosella ja Oliynykillä oli omat yrityksensä, jotka kaikki kuitenkin päättyivät tuloksettomina.

Kymmenen minuuttia ennen loppua tuli ottelun viimeinen niitti. SJK sai nopean vastaiskun, jonka päätti Oliynyk taidokkaalla viimeistelyllä. Taululle 0-2, eikä VPS tästä enää noussut. Näin pisteet ja Pohjanmaan herruus matkasivat kirvelevästi Seinäjoelle.

- Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Meillä on ollut ongelmia tehdä maaleja tai edes yksi maali aiemmissa peleissä. Olemme saaneet uusia pelaajia ja tuntuu, että Denis (Oliynyk) ja Peter (Opiyo), jotka pelasivat kolmannen pelinsä nyt, pääsevät paremmin ja paremmin sisään meidän pelisysteemiimme ja toimivat paremmin pelaajien kesken, SJK-luotsi Alexei Eremenko jutteli ottelun jälkeen tyynenä ja jatkoi:

- Tänään noudatimme suunnitelmaa hyvin ja kurinalaisesti ja oli tosi tärkeä saada ensimmäinen maali. Meillä oli paikkoja vastaiskuista pelin edetessä lisääkin. Oli tärkeä juttu kääntää kurssi nyt ja olen erityisen iloinen pelaajien kurinalaisuudesta.

VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen ei luonnollisesti ollut tyytyväinen paikallistaiston tappioon.

- Erittäin pettynyt fiilis. Fakta on se, että me hävisimme kotona 2-0, joten emmehän me tyytyväisiä ole, Vuorinen puuskahti.

Peliä Vuorinen analysoi seuraavasti.

- Pelasimme erittäin hyvän ensimmäisen puoliajan. Jalkapallossa kuitenkin joskus käy näin, että vaikka avausjakso oli meiltä hyvä, niin SJK pääsi tekemään sen yhden maalin tilanteesta, jossa puolustimme löysästi. Se maali vaikutti jonkin verran meihinkin. 

- Toisella jaksolla meidän muutoksemme ja vaihtomme eivät toimineet tänään. Menimme liikaa SJK:n pelaamiseen mukaan. Se kontrolli ja maltti mikä meillä ekalla puoliajalla ja mikä tuotti meille ne paikat ja erikoistilanteet, jotka saimme, katosi toisella jaksolla. Hommasta tuli enemmän sellaista tunnepelaamista ja peli katosi käytännössä siihen. Tässä on kuitenkin kymmenen peliä aikaa ja peli kerrallaan jatketaan, mutta ei tämä hyvä juttu ole.

VPS pelaa seuraavaksi vieraissa ensi viikon perjantaina Turun Palloseuraa vastaan. Seuraava kotipeli on 24.8. ja tuolloin vastaan asettuu IFK Mariehamn. 

Artikkelikuva: Samppa Toivonen.

Ennakko: Mustavalkoiset palloseurat kohtaavat kolm...
VPS J Akatemialle harmittava tappio

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio