Raportti: Derby päättyi tasatulokseen

jamma

Vaasan Palloseura pelasi tänään tasan 1-1 Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa Pohjanmaan derbyssä. VPS:n maalin iski Omar Jama.

VPS-SJK 1-1 (1-0)
40' Jama 1-0
61' Laaksonen 1-1 rp.

Ottelu alkoi kannattajapäätyjen äänenkäyttötaistolla ja reipas 3900 silmäparia näkikin tänään Elisa Stadionilla ottelun, jossa kokonaisuudessaan oli todella hieno tunnelma. Heti alkuun VPS kiittää eritoten upean tuen läpi ottelun jälleen kerran antanutta kannattajaryhmäänsä Geezers Hietalahtea. Muukin yleisö eli hienosti ottelussa mukana.

Sitä palkintoa ei kuitenkaan pelistä kolmen pisteen muodossa valitettavasti tullut. Avausjaksolla nähtiin suhteellisen tasaista ja kovaa vääntöä. SJK:n paikan puolikkaat tulivat lähinnä kaukolaukauksista. Kertaalleen Aristote Mboma pääsi kokeilemaan lähempää, mutta VPS-vahti Marko Meerits torjui yrityksen hienosti alakulmasta.

Pelin 40. minuutilla Vepsu rakensi todella hienon hyökkäyksen, joka päättyi Omar Jaman viimeistelyyn lähietäisyydeltä. Näin tauolle siirryttiin Raidan johdossa.

Toisen jakson alussa Douglas Caé oli tehdä jo 2-0 -osuman, mutta SJK-vahti Mihkel Aksalu pelasti pallon takakulmasta huipputorjunnalla.

Tämän jälkeen SJK sai hiukan enemmän otetta ja painetta etenkin erikoistilanteiden kautta. Yhden kulman jälkitilanteessa erotuomari näki rikkeen ja pallo kuskattiin pilkulle. Rangaistuspotkusta Johannes Laaksonen ei erehtynyt, vaan tasoitti pelin 1-1.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Mboma pääsi uhittelemaan puskemalla pallon tolppaan. Muutoin paremmin pelistä kiinni ja maalista virtaa saanut SJK ei huippuvaarallisia tontteja onnistunut juurikaan luomaan. Aivan loppuhetkillä Vahid Hambo ampui pienestä kulmasta reippaasti ohi etuverkkoon. VPS ei niin ikään päässyt toisessa päädyssä enää juurikaan maalintekopaikoille ja viimeisen kolmanneksen ratkaisut SJK:n puolustus selvitti.

- Olen ylpeä pelaajista. Tämä oli kolmas peli kahdeksaan päivään ja niistä vielä kaksi vieraissa tällä loukkaantumistilanteella. Näin nopealla tahdilla on vaikea pelata, mutta 95% asioistamme toimi tänään. Pienellä tuurilla olisi voinut tulla kolme pistettä, mutta pistekin on piste. Voimme nyt mennä kolmen päivän tauolle päät pystyssä, kommentoi SJK-luotsi Alexei Eremenko pelin jälkeen.

VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen oli selvästi pettynyt johdon karkaamiseen.

- Toivoin ennen peliä, että olisi tunnelmaa ja sitä oli tänään. Harmittaa, että menetimme johdon. Peli oli meillä hyvin hallussa pitkiä jaksoja. Rankkari toki aina johtuu jostain ja tuomari näkee ja puhaltaa sen. Harmittaa pelaajien puolesta. Olemme pelanneet hyviä pelejä, pitäneet vauhtia, päässeet hyökkäämään ja puolustaneet hyvin, emmekä ole saaneet palkintoa pitkään aikaan, Vuorinen harmitteli.

Loukkaantumisia oli molemmilla joukkueilla paljon loukkaantumisia ja rosterit kaukana niin sanotuista ideaalikokoonpanoista. Tämän suhteen Vuorinen avasi tilannetta VPS:n osalta.

- Emme ole puhuneet loukkaantumisista paljoa. On huolestuttavaa, että niitä on paljon, mutta emme ole halunneet tehdä niistä isoa asiaa. Lisäksi pelaajat ovat täyttäneet roolinsa, mistä olen tosi ylpeä. On ollut hienoa nähdä, että vaikka pelaajia on vaihtunut, niin peli on ollut suhteellisen hyvää.

- Osa on kehittynyt matkan varrella. Berkant Güner on pelannut hyvin eri paikalla kuin normaalisti ja hän suorittaa etenkin nuoreksi, -98-syntyneeksi pelaajaksi hyvin. Jerry Voutilainen pelasi tänään roolissa, mitä hän ei ole ikinä pelannut eli topparina. Esitys oli todella vakuuttava ja näki miten hän teki sen joukkueen puolesta, Vuorinen kommentoi.

Nyt VPS siirtyy muutaman päivän tauolle ja palaa harjoituksiin vasta ensi viikon torstaina. Seuraava ottelua on 12.6. Rovaniemellä RoPSin vieraana. Kotona pelataan seuraavan kerran IFK Mariehamnia vastaan 20.6. eli juhannusviikon keskiviikkona.

VPS tänään: Meerits- McQueen, Voutilainen, David, Auvinen, Güner - Strandvall, Jama (87' Gatambiye), Laatikainen - Caé, Hakola (73' Gueye).

Penkillä: Volotinen, Kalermo, Ojamaa, Privitera, Sarr. 

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: VPS matkaa napapiirille akut ladattuina
TÄYSTYRMÄYS! VPS J Akatemia murjoi Virkiän

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio