Pohjanmaan PowerPark Liiga alkaa lauantaina

powerparktiedote

Kaudella 2019 pelataan jälleen Veikkausliigan sisällä Pohjanmaan liigaa, kun KPV, SJK ja VPS ovat mukana Veikkausliigassa. Tämä tarkoittaa useita kiihkeitä Pohjanmaan alueen sisäisiä otteluita, joissa ratkotaan Veikkausliigan pisteiden lisäksi Pohjanmaan herruutta. Edellisen kerran siitä ovat pelanneet SJK, VPS ja FF Jaro kausilla 2014 ja 2015. Tuolloin SJK nappasi herruuden nimiinsä molemmilla kausilla.

Pohjanmaan PowerPark Liiga

Suomen suurin vapaa-ajankeskus PowerPark toimii pohjalaisoukkueiden välisen sarjan yhteistyökumppanina. Seurat järjestivät yhteisen tiedotustilaisuuden maanantaina 15.4. PowerParkissa ja paikalla olivat jokaisen seuran päävalmentajat ja kapteenit.

- On suuri kunnia olla tukemassa pohjalaista jalkapalloa ja nyt olemme heti mukana kolmen huippujoukkueen kanssa. Ja Pohjanmaan herruudesta taistelu on tällä kaudella varmasti huippujännittävä. Mielestäni on harvinaista, että näin läheltä toisiaan, löytyy näin monta huippujoukkuetta aivan maan parhaasta sarjasta, sanoi PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma.

- Tämä on meille myös ensimmäinen kerta, kun me olemme mukana tukemassa jalkapalloilua ja on hienoa, että pääsemme heti mukaan näin korkealle tasolle. Me haluamme olla mukana tukemassa jalkapalloilua ja meille on erityisesti tärkeitä nuoret, jotka ovat meidän asiakkaitamme sekä tulevia asiakkaitamme. Jalkapallo kasvaa koko ajan harrastajamääriltään ja se, että näin pienellä alueella on kolme pääsarjaseuraa, tuo entistä enemmän nuoria harrastajia tällä alueella lajin pariin, Kiviluoma jatkoi.

Seurat tekevät yhteistyötä Pohjanmaan PowerPark Liigan markkinoinnissa Lisäksi jokainen seura on sitoutunut antamaan toisilleen 500 lippua kunkin joukkueen Pohjanmaan derbyn kotiotteluun, joita seurat voivat jakaa omille kannattajilleen ja näin saadaan tunnelma nousemaan jokaisessa ottelussa.

Seurat myös nostavat toistensa keskinäisiä otteluita esiin omissa markkinointikanavissaan ja pitävät sivuillaan omaa Pohjanmaan PowerPark Liigan sarjataulukkoa sekä keskinäisten otteluiden maalipörssiä. Kaikki joukkueet kohtaavat runkosarjassa toisensa kahdesti ja sen jälkeen on selvillä Pohjanmaan PowerPark Liigan mestari. Voittaja saa haltuunsa kiertopalkintona kulkevan Pohjanmaan PowerPark Liigan pokaalin.

"On ne vain ihan eri pelejä"

Vaasan Palloseuran kapteeni Sebastian Strandvall haluaa, että katsomot ovat täynnä derbyotteluissa.

- Minulla on itselleni aika pitkä ura jo takanani ja on oikeastaan vain yksi asia mikä on aina vähän harmittanut, on se, että en ole pelannut enempää pelejä, joissa on paljon yleisöä ja suurta tunnelmaa. Siinä mielessä olen toki onnekas, että olen pelannut niitä jonkin verran. On ne vain ihan eri pelejä. Niihin syttyy niin lujaa, ja saat lisää potkua ja lisää energiaa Uskon, että nyt kun me yhdessä KPV:n ja SJK:n kanssa luodaan näistä niin hyviä ottelutapahtumia, niin nämä auttavat saamaan väkeä myös normaaleihin liigapeleihin. Eli näistä derbyistä saadaan hyviä efektejä pitkällä tähtäimellä, sanoo Strandvall.

Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan pohjanmaalaisseurojen välillä on tervettä kilpailua. Vuorinen toivoo, että yleisö nauttii näkemästään tulevan kauden derbyissä.

- Sen lisäksi, että teemme yhteistyötä, niin näiden kolmen joukkueen mukana oleminen Veikkausliigassa, auttaa meitä myös kehittymään. Me kilpailemme toistemme kanssa ja se saa meidät tekemään asioita paremmin. Kyllä me puhumme omissa piireissämme, miten me pääsemme noiden ohi ja se on sellaista tervettä kilpailua, mikä on hyvä tälle koko meidän alueellemme. Pohjimmiltaan me teemme tätä kaikkea kuitenkin yleisöä varten. Ja siinä meidän pitää kaikkien tehdä osamme, kertoi Vuorinen.

Pohjanmaan PowerPark Liigan ensimmäinen ottelu pelataan VPS:n ja KPV:n välillä ensi lauantaina klo 16:00 Elisa Stadionilla. Yleisöä on tulossa reilusti paikalle, joten liput kannattaa hankkia Vepsun verkkokaupasta hyvissä ajoin.

HANKI LIPPUSI POHJANMAAN POWERPARK LIIGAN AVAUSOTTELUUN

Ennakko: VPS ja KPV kohtaavat kauden ensimmäisessä...
Raportti: VPS ja Ilves maalittomaan tasapeliin Tam...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio