Ennakko: VPS saa vieraakseen parempaan vireeseen äityneen nousijan

sdkaardi

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkoiltana Turun Palloseuran Elisa Stadionilla. Ottelu pelataan kello 18:30.

VPS on voittanut viidestä viimeisestä pelistään kolme ja se on sarjataulukossa kuudentena. Eroa neljäntenä olevaan KuPSiin ja viidentenä olevaan Honkaan on kaksi pistettä. KuPS on pelannut pelin enemmän, mutta Honka puolestaan pelin vähemmän. Seitsemäntenä oleva Ilves on Raidan kanssa tasapisteissä, mutta heidän maalieronsa on Vepsua heikompi.

TPS on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Se on tasapisteissä kymmenentenä olevan SJK:n kanssa, mutta sillä on heikompi maaliero. Jumbosijaan on matkaa kaksi pistettä.

Kuitenkin jos katsotaan peliotteita viimeisestä viidestä kamppailusta, on TPS ollut hyvä. Viisi matsia sitten SJK löylytti turkulaisia 4-0, mutta sen jälkeen "Tepsi" on tasannut pisteet Lahden, Interin ja RoPSin kanssa ja viime kierroksella irtosi vihdoin voitto IFK Mariehamnin kustannuksella.

Tätä ennenkin alkukauden aikana TPS on onnistunut olemaan vaarallinen, vaikka pisteitä ja etenkään voittoja ei ole juuri tullut.

- Tepsillä on pelissä moni asia toiminut. He ovat luoneet paikkoja ja tuloksellisesti heillä on ollut mahdollisuudet parempaan. Heidän pelaamisensa on ollut parempaa, mitä taulukko näyttää, vaikka tulosta ja sarjataulukkoa pitääkin kunnioittaa, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi huomista ottelua.

Vuorinen odottaa huomisessa ottelussa kahden hyvän puolustuksen kohtaamista.

- Kaksi kurinalaista joukkuetta kohtaa, joten odotan, että molemmat puolustavat hyvin. TPS on hyvä hyökkäämään nopeasti ja heidän yksi aseistaan on ollutkin tilanteenvaihtopelaaminen. Heillä on juoksuvoimaisia pelaajia, jotka ovat pystyneet haavoittamaan vastustajia.

Vuorinen on luottavainen siitä, että VPS onnistuu huomenna keinoissa, joilla se pääsee tiiviin TPS-puolustuksen sisään.

- Jos he pelaavat matalassa blokissa, niin pitää löytää avaimet murtaa se. Siinä olemme kehittyneetkin kauden aikana ja pelaajien liikkeet murtautumisvaiheessa ovat olleet parempia.

- En kuitenkaan usko, että TPS tulee tänne puolustamaan vain matalalta, vaan välillä he prässäävät varmasti korkealta tai ovat keskiblokissa. Meidän kannaltamme on tärkeää tunnistaa tilanne ja osoittaa nimenomaan tilannekohtaista ratkaisukykyä. Se on hyvän joukkueen merkki, Vuorinen kommentoi.

Samaan VPS:n pitää pystyä myös puolustussuunnassa.

- Myös puolustussuuntaan meidän tulee ymmärtää milloin prässätä ja milloin ei. TPS osoitti viimeksi, kun kohtasimme heidät, että he eivät ole vain vastaiskujoukkue. He pystyvät pitämään palloa pidempiä jaksoja.

- He tekivät sen viime kohtaamisessa hyvin ja pelasivat pitkiä hyökkäyksiä, emmekä me päässeet prässäämään heitä. Noissa tilanteissa oma puolustaminen pitää olla sen verran hyvällä tasolla, että pystyy selvittämään tilanteet.

Tilanteiden tunnistaminen ja oikeanlaiset valinnat ja ratkaisut helpottavat myös pelin viemistä haluttuun suuntaan. Vaikka kolme pistettä esimerkiksi edellisestä pelistä Kemistä irtosivatkin, ei läpivienti ollut paras mahdollinen.

- Joskus peli lähtee menemään johonkin suuntaan. Emme halunneet Kemissä pelin kuvasta silti aivan niin paljoa painimista mitä se oli. Luovuimme pallosta turhan helpolla. Toki puolustimme kurinalaisesti sitten ne jaksot, kun täytyi. Se oli vaikea peli ja sitä on vaikea myös verrata tulevaan, koska olosuhteet ovat niin erilaiset.

Poissaolotilanne näyttää jo valoisalta, vaikka jobinpostia tulikin valmistavissa harjoituksissa. Juho Lähde on täydessä pelikunnossa samoin kuin Joonas Vahtera ja jo pari peliä avauksessa rehkinyt Jesper Engström. Steven Morrissey tekee paluuta pikku hiljaa. Ibrahima Gueye kärsi pelikieltonsa ja on käytettävissä tässä pelissä.

- Pitkäaikaisloukkaantuneet Elhadji Ciss ja Aatu Kujanpää ovat poissa. Berkant Güner loukkasi itseään tiistain treeneissä ja pitää katsoa kauanko hänellä menee toipumisessa. Alexander McQueen kuntouttaa itseään myös vielä, Vuorinen sanaili.

OSTA LIPUT TPS-OTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Raportti: Merkkipaalujaan juhlineet Hakola ja Lähd...
FC Sion -lainat Ciss ja Gueye jatkavat kauden lopp...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio