Ennakko: VPS kohtaa Klubin: ”Enää ei ole toisia mahdollisuuksia”

untitled-2

 Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Suomen Cupin puolivälieräkarsinnassa Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla kello 14:00.

Haaste on tässä vaiheessa kovin mahdollinen. HJK joutui puolivälieräkarsintaan yllättäen, kun se hävisi Hongalle lohkovaiheessa ja espoolaiset veivät Klubilta näin lohkon kärkipaikan.

Homman nimi on nyt tulos tai ulos. Sen myötä tavoite on luonnollisesti kristallinkirkas.

– Me haluamme mennä cupissa pitkälle. Helsinkiin lähdetään voittamaan ottelu, VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

– Jossain vaiheessa sanoin, että haluamme pelata maaliskuussa paljon kovia pelejä. Nyt saadaan taas kova peli. Se ei missään nimessä ole huono asia. Tässä kohtaa luonne kuitenkin muuttuu cupin osalta kertaheitolla. Enää ei ole toisia mahdollisuuksia, vaan nyt pitää voittaa, Vuorinen jatkoi.

Vepsun kaavio matkalla mahdolliseen Suomen Cupin finaaliin on muutenkin todella kova. Mikäli VPS aikoo pelata finaalissa, sen on kaadettava huomenna HJK, sen jälkeen puolivälierässä KuPS ja mahdollisessa välierässä vielä voittaja otteluparista SJK-Honka.

– Varmasti kovin mahdollinen kaavio. Kun emme hoitaneet itse SJK-peliä, niin ei tässä ole valittamista. Haaste on kova, mutta itse aiheutettu, Vuorinen paalutti.

VPS on opiskellut HJK:n pelaamista kuluneen viikon aikana. Honka löysi keinot Klubin kaatamiseen, mutta se peli ei yksinään luonnollisesti ole Raidan valmistautumiseen vaikuttanut.

– Tiedämme HJK:n vaarallisuuden. Se on hyvä pallollinen joukkue, joka pystyy luomaan runsaasti maalipaikkoja. Etenkin puolustaminen pitää olla saumatonta niin matalassa blokissa kuin menetysten jälkeenkin.

– Jokaiselta joukkueelta löytyy heikkouksia ja vahvuuksia, niin myös HJK:lta. Meidän on pitänyt löytää ne ja huomenna pitää pyrkiä käyttämään niitä hyväksi. Pitää siis onnistua omassa pelisuunnitelmassa.

Sinivalkoisten pelissä ei ole hirveän paljon ilmennyt uusia asioita viime kaudesta, ainakaan isossa kuvassa.

– Mielestäni Klubi on tehnyt paljon asioita suurin piirtein samalla tavalla kuin viime kaudella. Se on myös osasyy heidän menestykseensäkin, että he suorittavat laadukkaasti omaa tapaansa pelata. Meidän kannalta se on hyväkin, että joukkue pelaa samantyylisesti, niin asioihin pystytään reagoimaan selkeämmin.

VPS:n valmistautuminen on ollut tällä viikolla hieman erilainen kuin tavallisesti, sillä päävalmentaja itse ei ole paljoa treeneissä fyysisesti paikalla ollut sairasteltuaan. Pääkäskijän yhtäkkinen poissaolo on toiminut hyvänä mittarina joukkueen toiminnalle, eikä se ole tuntunut vaikuttavan, sillä muu valmennusryhmä Ricardo Duarten, Carlos Fradaon, Henri Sillanpään ja Christian Sundin toimesta on tehnyt tapansa mukaan erinomaista työtä.

– On hienoa, että meillä on näin yhtenäinen valmennustiimi. Kun olen itse joutunut olemaan poissa, niin jo tässä vaiheessa kautta ryhmä on tehnyt ilman minuakin loistavaa työtä. Koko ryhmä puhaltaa hienosti yhteen hiileen, mikä on erinomainen asia, Vuorinen sanaili.

Poissaoloja voi olla sairastelujen ja pienten kolhujen takia huomenna pelaajistossakin. Nimiä ei kuitenkaan päävalmentaja paljasta, sillä kysymysmerkkejä on useampi ilmoilla.

– Pitkäaikaisloukkaantuneet Juho Lähde ja Aatu Kujanpää ovat varmasti poissa. Muuten katsotaan vielä tilanteen mukaan.

Avauskokoonpanossa voidaan siis nähdä pieniä muutoksia, mutta ei välttämättä hirveän suuria mullistuksia.

– Osa harjoittelemistamme asioista on toiminut hyvin tällä kokoonpanolla, jolla olemme aloittaneet viime pelit. Siihen kokoonpanoon ei välttämättä tule hurjan isoja muutoksia, mutta jokunen eroava pelaajavalinta varmasti nähtäneen. Mielenkiinnolla odotan, miten onnistumme, Vuorinen päätti.

Raportti: HJK kellisti Vepsun cupissa – ”Parempi m...
Eero-Matti Auvinen nimetty U21-maajoukkueen mukaan

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio