Ennakko: Veikkausliigan kovavireisimmän vieraaksi

VPS-FC-Honka-14.05.2018-16

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina Esport Hongan Espoossa. Ottelu alkaa kello 18:30.

Sarjataulukossa VPS on kuudentena, kaksi pistettä sijoilla 3-6 seuraavassa järjestyksessä oleviä KuPSia, Honkaa ja Lahtea perässä. KuPSilla toki on pelattuna peli enemmän kuin VPS:lla, Lahdella saman verran ja huomisella vastustajalla Hongalla puolestaan peli vähemmän.

VPS ja Honka ovat myös kuntopuntarissa viiden viimeisen pelatun ottelun osalta Veikkausliigan kaksi parasta joukkuetta. Honka on voittanut viidestä viimeisestä pelistään neljä ja pelannut kerran tasan, VPS puolestaan on voittanut neljä ja hävinnyt kerran. Kyseessä on siis asetelmiltaan pelkästään todella herkullinen ottelu.

Seuraajille sarjataulukon tutkailu on arkipäivää ja spekulaatiot luonnollisesti sen mukaan, kuten pitääkin. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan hän ei ole juuri taulukkoa tämänkään pelin alla katsellut. Tilanne on hyvin tiedossa ilman katsauksiakin.

- Sarja on niin tasainen ja me olemme siellä jossain keskivaiheilla, ettei taulukkoa tule vilkuiltua. Tiedostamme tilanteen, että kyseessä on yksi tämän hetken päävastustajistamme, mutta niitä on tulossa tässä kuussa lisääkin, kun heinäkuun loppupuolella kohtaamme KuPSin ja Lahden.

- Tässä kohtaa on tärkeää elää hetkessä peli kerrallaan. Se kuulostaa kliseiseltä, mutta se on se, mihin voimme vaikuttaa. Olemme onnistuneet aiemmissa peleissä siinä hyvin. Valmistautuminen on tässä tilanteessa kaiken A ja O ja se on se, mistä saamme sen ensimmäisen buustin, Vuorinen kommentoi.

VPS ja Honka ovat pelillisesti monella tavalla saman tyyppisiä joukkueita. Sekin lisää ottelun mielenkiintoisuutta sen lisäksi, että molemmat ryhmät ovat viime kierroksilla olleet hyvässä iskussa.

Hongan saldo kotikentällä on hurja viime vuosina ja joukkue on pelannut 50 ottelua tappioitta Espoossa. Tämänkin Raita tiedostaa.

- Honka on ollut tällä hetkellä paras joukkue Veikkausliigassa. Se ei ole hävinnyt pelejä, eikä se ole hävinnyt kotikentällä vuosiin. Jos aiomme onnistua sunnuntaina, niin meidän täytyy tehdä nappisuoritus. Siksi kaikki palautumisesta valmistautumiseen pitää onnistua. Se myös motivoi, että vastaan tulee näin hyvä joukkue, joka taistelee kärkisijoista. Se lisää meillekin kipinää.

Valmistautumiseen on siis panostettu, mutta miten?

- Sehän se mielenkiintoinen juttu tässä onkin, että kentällä ei ihan hirveästi ole oltu. Koen silti, että olemme valmiita peliin. Olemme käyneet Honkaa läpi ja asiat, mitä tehdään, ovat selkeitä pelaajille. Verrattuna TPS-peliin emme ole olleet niin paljon kentällä kuitenkaan.

- Valmistautumisessa aiheita ei tähänkään peliin ole määrällisesti kuitenkaan niin paljon, vaan keskitymme muutamaan tärkeimpään asiaan.

Pelilliset teemat liittyvät nimenomaan siihen, että VPS ei välttämättä ole huomenna niin paljoa pallossa kuin vaikkapa TPS:aa vastaan.

- Honka on pallonhallinnaltaan ollut vakuuttava kotona. He pelaavat hyvää futista ja hallitsevat pelejä. Se on meille varmasti puolustuksellisesti iso haaste, jos joudumme olemaan pidempiä jaksoja matalassa blokissa ja ottamaan vastaan. Se pitää onnistua hyvin.

- Heillä on hyökkäyspäässä myös hyviä pelaajia, jotka ovat onnistuneet hyvin, koska heidän joukkuepelinsä on toiminut. Meidän pitää pitää huoli, että Mac Kandji, Lucas Kaufmann ja Borjas Martin esimerkiksi eivät pääse käyttämään heidän vahvuuksiaan. He ovat pystyneet yksilötasollakin ratkaisemaan pelejä Hongalle.

Omassa pallollisessa pelissään VPS pyrkii omalle pelitavalle ominaisilla asioilla haastamaan Honkaa.

- Silloin, kun meillä on pallollisia jaksoja, niin pyrimme tekemään asioita meidän tavallamme. Olemme lähteneet vieraspeleihinkin välillä erilaisilla pelisuunnitelmilla ja katsotaan huomennakin miten paljon pystymme pallossa lopulta olemaan. Tärkein asia on se, että se, mitä tehdään niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, tehdään yhtenäisesti.

Vepsun terveystilanne ei tähän otteluun lähdettäessä ole paras mahdollinen. Berkant Günerin kausi on ohi vakavan alaraajavamman takia, joka tuli harjoituksissa ennen TPS-ottelua.

- Meillä on ollut aika paljon sairasteluita ja kolhuja tässä ja tilanne on sinänsä haastava. Olemme onnistuneet tällaisissa tilanteissa kuitenkin aiemminkin. Meillä on kuitenkin tämän yhden pelin jälkeen pidempi tauko, mikä vaikuttaa valintoihin. 

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voit halutessasi betsata maanantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio

VPS:n ja Alexander McQueenin tiet erkanevat
VPS J Akatemia voittoon kärkikamppailussa

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio