Ennakko: Ratkeaako Pohjanmaan herruus lauantaina?

VPS-SJK-01062018-18

Vaasan Palloseura kohtaa lauantaina Pohjanmaan derbyssä SJK:n kotikentällään Elisa Stadionilla. Ottelu alkaa kello 17:00.

Sarjataulukossa VPS on sijalla kolme ja SJK sijalla yhdeksän. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kesäkuun alussa pisteet tasattiin Elisalla maalein 1-1 ja viime viikonloppuna Seinäjoella lukemin 0-0. Pohjanmaan herruus ratkeaa siis kauden 2018 osalta mahdollisesti tässä kamppailussa.

- Ehkä se vähän tuo erityistä kutinaa. Kaksi ensimmäistäkin kohtaamista olemme halunneet tietenkin tosi kovasti voittaa, mutta nyt on sitten se viimeinen mahdollisuus tälle kaudelle. Haluamme kääntää pelin voitoksi etenkin kotikentällämme. Vielä kun ottaa huomioon sarja-asetelmat sun muut, niin voitto maistuisi todella hyvälle, VPS-kippari Sebastian Strandvall kommentoi.

Derbyjen osalta mielenkiintoinen tilastofakta on se, että ennen tätä kautta VPS ja SJK eivät olleet kertaakaan pelanneet tasan toistensa kanssa Veikkausliigassa.

- Se on vain sattumaa. Tasaisia pelejä nämä ovat lähivuosina olleet. Molemmat pelaavat derbyissä samalla aika tarkkaa peliä, eivätkä halua päästää helppoja maaleja, mutta toisaalta molemmat haluavat hakea sitä voittoa. Ehkä se on kuitenkin ollut merkki siitä, ettei ainakaan päästetä toista helpolla, Strandvall sanaili.

Vepsun ja SJK:n väliset kamppailut ovat vuosi vuodelta kehkeytyneet myös tunnelmallisemmiksi paikallistaistoiksi. Etenkin Jaron tiputtua Veikkausliigasta kauden 2015 päätteeksi, ovat SJK-ottelut nostaneet profiiliaan Pohjanmaan derbyinä. Tällä hetkellä SJK:ssa on kuitenkin Jaro-taustainen valmentaja Alexei Eremenko, sekä useita Jaro-taustaisia pelaajia, kuten esimerkiksi Jesse Öst, Shandon Winchester, Peter Opiyo, sekä uusin hankinta Didier Kadio.

- Kyllä SJK on silti SJK ja Jaro on Jaro. SJK on uudempi seura liigakartalla ja näistä on muodostunut hyviä pelejä ja hyvää kilpailua seurojen välille. Ei se vaikuta, että ryhmässä on nyt Jaro-taustaisia henkilöitä. Seurat ovat eri seuroja, mutta kivoja pelejä nämä kuitenkin ovat, Strandvall totesi.

VPS on valmistautunut tulevan viikon hyvin. Viime viikonlopun kohtaamisesta joukkue sai itseluottamusta toisen jakson pelaamisestaan muutaman pelillisesti vaikeamman ottelun jälkeen. Parannettavaa kuitenkin vielä selvästi jäi.

- Hyvin olemme valmistautuneet. Kun on sama vastustaja kuin viime viikonloppuna, niin olemme voineet katsoa hyvin sitä peliä. Siitä huolimatta aikana normaalilla rytmillä on menty ja viikon aikana olemme käyneet läpi pelin eri vaiheet ja osat.

- Viime pelin toisella jaksolla pääsimme takaisin omaan peruspelaamiseemme kiinni, joka pohjaa pallonhallintaan. Olimme siinä hyviä. Seuraava askel on löytää taas paremmin murtautumispaikoille ja saada parempia murtautumisyrityksiä ja sitä kautta maaleja. Edelleen pitää pitää kiinni kuitenkin meidän omasta, hyvästä peruspelaamisesta, jotta saamme ne kolme pistettä, Strandvall pohti.

Myös päävalmentaja Petri Vuorinen komppasi kippari Strandvallia.

- Olemme keskittyneet oman peruspelaamisemme asioihin, mutta emme pelkästään ajattele yhden pelin kautta sitä. Olemme käyneet läpi yleisesti kaikkea, mitä voimme kehittää ja vastaavasti niitä asioita, jotka ovat toimineet. Olemme analysoineet miksi joku asia toimii ja koittaneet jatkaa siitä.

- Esimerkiksi viime pelin toisella puoliajalla pelin avaaminen ja rakentelu oli hyvää ja pääsimme vähän syvemmälle. Vastaavasti emme luoneet juurikaan paikkoja, joten sitä olemme pyrkineet kehittämään. Siihen olisi ollut viime pelissäkin mahdollisuuksia. Pyrimme senkin osalta palaamaan asioihin, joissa olemme tällä kaudella aiemmin olleet hyviä, Vuorinen analysoi.

VPS on keskittynyt tiukasti omaan tekemiseensä, eikä Vuorinen lähtenyt arvioimaan miten paljon tai radikaalisti SJK lähtee pelaamistaan muokkaamaan viikon takaisesta kohtaamisesta.

- En osaa siihen sanoa mitään. Meillä on seuroina erilaiset tilanteet. He ovat hankkineet pelaajia aivan viime aikoinakin ja se voi joko auttaa heitä tai ei. Se voi myös vaikuttaa siihen miltä peli näyttää, Vuorinen totesi jatkaen:

- Myös pelin aikana pitää pystyä reagoimaan. Viime pelissä ei tapahtunut sellaista, mikä olisi antanut ottelulle sellaisen sykäyksen, mutta aiemmissa derbyissä monesti maalitkin ovat muuttaneet pelin luonnetta. Pelaaminen yleisesti on ollut tosi tiivistä ja silloin peli ei avaudu niin paljoa kuin mekin toivoisimme, mutta näihin asioihin olemme nyt pyrkineet löytämään ratkaisut.

Terveystilanne VPS:n osalta ei ole juurikaan viime pelistä muuttunut, joskaan Jesper Engströmiä ei kentällä lauantaina nähdä. Muita varmoja poissaolijoita ovat vielä Aatu Kujanpää ja Elhadji Ciss, sekä loppukauden missaava Berkant Güner.

- "Jeppe" on todennäköisesti tästä pelistä pois, minkä varmaan moni arvasikin viime pelin jälkeen. Muilla tämä peli tulee liian aikaisin, mutta joku saattaa pystyä pelaamaan jo elokuun peleissä. Se on hyvä, että saamme sairastuvalta taas lisää pelaajia kokoonpanoon.

OSTA LIPUT POHJANMAAN DERBYYN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voit halutessasi betsata perjantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio

VPS J Akatemialle harmittava tappio
Tue Vepsua tilaamalla kaksi kuukautta Ruutua yhden...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio