Ennakko: Kolmannessa kotipelissä Ilves vastaan - "Monella tapaa stabiili joukkue"

CissE140418-3

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkona Tampereen Ilveksen. Ottelu alkaa kello 18:30 Elisa Stadionilla.

Ilves on aloittanut kauden voitolla ja kahdella tappiolla. HJK oli sitä parempi maalein 3-1 ja Lahti osumin 2-0. Voiton Ilves nappasi KuPSista.

- Meillä on ollut useimmiten tosi tasaisia pelejä Ilvestä vastaan. Valitettavasti on sanottava, että viime peleissä heitä vastaan ei ole ollut paljoakaan maalipaikkoja. Edellisen kerran Tampereella ne olivat todella vähissä, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi.

Ilveksen peli ei ole aiemmasta juuri muuttunut. "Tupsukorvat" ovat edelleen todella hyvin puolustava ryhmä.

- He puolustavat todella kurinalaisesti ja ottavat vastustajan huomioon ottelusuunnitelmassaan yleensä melko vahvasti. Sen takia heidän pelinsä vaihteleekin hieman ottelusta toiseen sen suhteen, miten he matsiin lähtevät. Siinä mielessä Ilves on moneen muuhun verrattuna jopa hiukan erilainen joukkue, Vuorinen pohti.

Kurinalaisen puolustamisen lisäksi toinenkin aiemmilta kausilta tuttu vahvuus on selkeästi läsnä tamperelaisten pelaamisessa.

- Heillä on nopeita pelaajia ja sitä kautta he ovat hyviä nopeissa hyökkäyksissä. He ovat todella teräviä transitioissa, kun he voittavat pallon. He riistävät hyvin ja hyökkäävät siitä todella vauhdilla ja suoraviivaisesti, Vuorinen kommentoi.

Viime kauden jälkeen Ilves menetti muun muassa ulkomaalaispelaajansa Reuben Ayarnan ja Emile Paul Tendengin SJK:n paitaan ja Tucon HJK:n kautta Qatariin. Lisäksi Teemu Penninkangas suuntasi Interiin ja Youness Rahimi Honkaan. Kokeneemmista pelaajista Antti Hynynen ja Marco Matrone lopettivat. Tulijoitakin toki oli, kun esimerkiksi Matias Ojala, Tuomas Rannankari ja Ilari Mettälä pukivat vaihtoivat Ilves-paitaan.

- Heillä on joukkueessa jäljellä kokemusta kaikesta huolimatta, ihan maalivahdista lähtien. Ilves on monella tapaa hyvin stabiili joukkue, Vuorinen sanoi.

Keskiviikon kotipeli tulee hyvin äkkiä. Alla on useamman päivän pitkä reissu Maarianhaminaan ja palautumisaika on vähäinen. Seuraava kotipeli odottaa jo sunnuntaina ja silloin vastaan asettuu HJK.

- Aika hurja tilannehan tämä on, mutta tämä kuuluu urheiluun ja olemme tehneet asiat tällä välillä niin hyvin kuin voi. Tiistain harjoitus on samalla sekä valmistava, että palauttava. Katsotaan rasitustilannetta ja valitaan paras mahdollinen joukkue kentälle keskiviikoksi.

Terveystilanne ei viikonloppuna tainnut muuttua?

- Joku kysymysmerkki voi olla IFK-pelistä, mutta mitään isompaa ei pitäisi kenelläkään olla. Palautumisesta on enemmänkin kyse. Kaikki pitäisi olla kyllä käytettävissä.

Tällä kaudella on myös pakkaa, josta rotaatiota pyöräyttää.

- Samalla kun puhutaan rotaatiosta, niin pitää muistaa kilpailutilanne. Rotaatiota voi suorittaa, kun on kilpailua. Olen sen myötä tyytyväinen tämänhetkiseen pelaajatilanteeseemme, Vuorinen kommentoi. 

OSTA LIPUT ILVES -OTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.

VPSTV: Seamchip slämäri - Juha Hakola
Raportti: VPS tasapeliin IFK Mariehamnin kanssa - ...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio