Ennakko: Kauden viimeinen koitos Espoossa

untitled-4

Vaasan Palloseura kohtaa kauden viimeisessä ottelussaan espoolaisen Esport Hongan. Ottelu vislataan käyntiin lauantaina kello 15:00.

VPS:lla kyse on tämän kauden joukkueella kokonaisuudessaan kauden viimeisestä yhteisestä tapahtumasta.

- Olemme miettineet vain omaa tekemistämme. Joukkueen sisällä on selkeästi ollut sellainen tunnelma, että nyt nautitaan viimeisestä viikosta ja pelistä yhdessä. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa Tapiolassa, vaikka vastassa on hyvä joukkue, joka on pelannut tasaisen, hienon kauden, päävalmentaja Petri Vuorinen ennakoi.

Pääluotsissa sarjan päättyminen herättää aina tietynlaista haikeutta.

- Tässä vaiheessa herättää aina haikeutta se, kun miettii milloin saa taas kokea sitä pientä jännitystä ennen peliä. Edessä on kuitenkin hiljaisempia kuukausia. Tässä kohtaa on aina vähän sellainen fiilis, että mitenkäs siihen oikein taas tottuu, kun pelejä ei ole, Vuorinen sanaili.

VPS lähtee reissuun aamulla koko joukkueen voimin. Välttämättä koossa ei ole aivan täyttä rosteria vaihtopelaajien osalta, mutta kokoonpanon ulkopuolisetkin ovat lähes kaikki mukana.

- Se kertoo joukkueesta ja pelaajien välisestä yhteisestä tekemisestä, että koko ryhmä haluaa matkustaa peliin yhdessä ja viettää tiiviisti viimeisen päivän yhdessä tämän kauden joukkueen kanssa. Se on hienoa huomata.

- Kokoonpano vaihtopenkin osalta ei välttämättä ole aivan täysi. Vaikka kyseessä on viimeinen peli, niin jos jollain on vähän vaivoja tässä vaiheessa, niin heitä ei laiteta kentälle, vaan he huilaavat. Niillä mennään, jotka ovat kunnossa ja toivottavasti saadaan jokunen nuori pelaaja matkaan mukaan.

Honka pelaa edelleen vimmatusti pronssimitalista ja europaikasta. Tämä voi vaikuttaa pelin kulkuun.

- He joutuvat kuuntelemaan muita tuloksia ja vertaamaan sitä omaansa. Se vaikuttaa siihen, mitä riskejä he ottavat missäkin vaiheessa. Meidän tarvitsee vain saada pelistä haluamamme näköinen riippumatta siitä, mitä muualla tapahtuu. Jos Honka joutuu ottamaan riskejä, se voi avata meille mahdollisuuksia. Pystymme ne varmasti lukemaan ja käyttämään pelin aikana, Vuorinen pohti.

Vuorinen odottaakin huomisesta laadukasta jalkapallo-ottelua.

- Vastakkain on kaksi todella hyvää joukkuetta. Kauden päätteeksi nähdään varmasti hyvä futismatsi. Honka hyökkää nykyään vähän suoraviivaisemmin ja pyrkii maalintekoon nopeammin.Se tuottaa enemmän tilanteenvaihtoja. Jos he taas pelaavat pidempiä hyökkäyksiä, niin meillä on silloin muoto kasassa hyvin.

- Hyökkäyssuuntaan olemme viime peleissä luoneet suhteellisen paljon enemmän paikkoja kuin jossain vaiheessa tällä kaudella. Olemme suhteellisen vaarallinen joukkue, kun hyökkäyksessä on tulivoimaa ja kykyä murtautua niin nopeiden kuin hitaampienkin hyökkäysten kautta. Olemme löytäneet hyviä asioita matalampaa blokkiakin vastaan

VPS:n keskittymisestä kertoo sekin, että joukkue vietti perjantaina vielä pitkän harjoitussession kentällä.

- Vaikka treenissä ei ollut paljon tempoa, eikä se ollut fyysisesti niin raskas, niin vietimme kaksi tuntia kentällä ja asioita käytiin tarkasti läpi. Pelaajat jatkoivat siitä vielä treenin jälkeenkin. Siitä tuli jälleen hyvä olo, että jaksamme painaa hommia tosissaan loppuun asti ja haluamme päättää kauden hyvin, Vuorinen kommentoi.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

---

Muistathan, että VPS:n kauden 2019 kausikortit ovat jo myynnissä! Osta omasi huippuedulliseen hintaan 149 € / 59 € marraskuun loppuun mennessä!

VEPSUN VERKKOKAUPPAAN PÄÄSET TÄSTÄ.

Raportti: Honka parempi kauden päätosottelussa
VPS:n kauden 2018 päättäjäiset 9.11. - osta illall...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio