Ennakko: Hallitseva mestari Hietalahteen visiitille

haksujuttu

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Helsingin Jalkapalloklubin kauden neljännessä kotiottelussaan. Ottelu vihelletään käyntiin Elisa Stadionilla kello 17:00.

VPS kohtaa hallitsevan mestarin ja tämänkin kauden suurimman ennakkosuosikin, siitä ei ole epäilystäkään. VPS-laituri Juha Hakola uskoo, että Vepsulla on aseet Klubin kaatamiseen.

- HJK on viime vuoden mestari ja heillä on laadukas rinki. Monta pelaajaa pystyy pelaamaan montaa eri paikkaa ja taso ei laske, vaikka heillä olisi poissaoloja. Uskon, että meidän hyvällä joukkuepelaamisellamme pystymme kuitenkin eliminoimaan HJK:n vahvuudet, Hakola kommentoi.

Klubia vastaan on Vepsulla myös hampaankolossa tältä keväältä.

- Ehdottomasti on revanssihenkeä. Cupissa oli tarkoitus mennä loppuun saakka, mutta se ei onnistunut. Nyt aiotaan ottaa pisteet sitten Veikkausliigassa, Hakola totesi.

HJK on monellakin tapaa helsinkiläislähtöiselle pelaajalle erityinen vastustaja. Toinen aspekti on varsin positiivinen Vepsun kannalta.

- Siinä mielessä HJK on tärkeä joukkue itselle, että junnuissa siellä pelasin pitkään. Olen tainnut tehdä HJK:ta vastaan eniten maaleja Veikkausliigassa verrattuna muihin joukkueisiin, joten siinä mielessä myös vastus on erityinen.

Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan edellisen pelin toisesta puoliajasta riittää petrattavaa runsaasti. Ilves-pelin toinen jakso ei pääluotsin silmää miellyttänyt lainkaan.

- Isoin asia nyt on se, että meidän pitää alkaa pelaamaan niin kuin meidän pitää pelata ja niin kuin me haluamme pelata. Se on ehdottomasti ykkösasia, Vuorinen painotti.

HJK ei ole aloittanut kauttaan aivan maagisesti, vaikka se onkin sarjassa kakkosena. Viime peleissään se on jäänyt Turussa 0-0 -tasapeliin ja sitä ennen kokenut kotitappion KuPSille.

- HJK on vähän erilainen kuin viime kaudella, mutta se liittyy enemmänkin pelaajatyyppeihin. Viime kaudella heillä oli muun muassa Atomu Tanaka ja Alfredo Morelos, jotka ovat hyvin erilaisia pelaajia kuin esimerkiksi nyt seuraan tullut brassikärki Klauss.

- Edelleen HJK pyrkii pallonhallintaan ja hitaisiin hyökkäyksiin, joiden avulla he pystyvät liikuttelemaan vastustajaa ja löytämään keinot murtautua, mutta pelaajat ovat nyt hieman erilaisia osaltaan kuin viime kaudella.

Tulosten takaa pitää muutenkin nähdä pelilliset seikat. Pistemenetyksistä huolimatta HJK on ollut viime peleissäkin hyvä.

- Interiä vastaan he (HJK) taisivat voittaa laukaukset maalia kohti 11-0, mikä kertoo siitä, että kyllä HJK sitä peliä on hallinnut. Inter on toki suoriutunut hyvin pitämällä HJK:ta vastaan nollan ja se kertoo toki jostain. HJK ei ole ehkä tehnyt nyt niin paljoa maaleja kuin aiempina vuosina.

Vepsun kohdalla terveystilanne on sama kuin viime pelissä. Enempää kolhuja ei ole tullut ja pitkäaikaisloukkaantuneiden - Joonas Vahtera, Steven Morrissey ja Aatu Kujanpää - lisäksi poissaoloja ei todennäköisesti ole.

- Kaikki, jotka olivat käytettävissä viime pelissä, ovat käytettävissä nytkin. Sen suhteen ei ole muutoksia, Vuorinen kommentoi.

OSTA LIPUT TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Raportti: HJK nousi voittoon toisella jaksolla
VPS J Akatemia aloitti sarjakautensa runsasmaalise...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio