Berkant Güner Vaasan Palloseuraan Eintracht Braunschweigista

16.1.2018

Vaasan Palloseura on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Berkant Günerin kanssa.

Tuoreen kiinnityksen tausta on mielenkiintoinen. Güner on turkkilaisesta perheestä, mutta hän on asunut koko ikänsä Saksassa. Häneltä löytyy molempien maiden passit.

Güner on pienikokoinen ja taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan monissa eri hyökkäävissä rooleissa.

– Berkant kävi marraskuussa testijaksolla ja suoriutui hyvin. Hän pystyy pelaamaan monella pelipaikalla. Potentiaalia löytyy paljon. Hänelle mieluisin pelipaikka on urallaan ollut kymppipaikka, mutta hän pystyy myös pelaamaan laidalla, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi ja jatkaa:

– Meillä on paljon pelaajia keskikentän keskustan rooleissa, mutta laiturit ajavat paljon sisään taskuihin, joten sekin rooli sopinee hänelle hyvin. Hän myös haastaa hanakasti yksi vastaan yksi -tilanteissa. Katsotaan mistä löytyy kauden edetessä sopivin paikka.

Güner on urallaan edustanut isoja saksalaisia seuroja. Junioriura alkoi Arminia Bielefeldissä, josta hän siirtyi Borussia Dortmundin organisaatioon. Keltamustia hän edusti niin U17- kuin U19-ikäluokissa. Tämän jälkeen tie vei Eintracht Braunschweigin organisaatioon, jossa Güner on ollut niin U19-ikäluokan kuin seuran reservijoukkueenkin mukana.

Maajoukkuetasolla 19-vuotiaalta Güneriltä löytyy otteluita sekä Saksan, että Turkin nuorisomaajoukkueista. Saksaa hän on edustanut U15- ja U16-ikäluokissa ja Turkkia puolestaan U17- ja U18-ikäluokissa.

– Berkantilla on ollut hieman haasteita löytää oikea paikka nyt aikuisjalkapalloon siirtyessä. Hän on lyhyt pelaaja ja saksalaisessa jalkapallossa pelataan monesti aika fyysisesti etenkin monissa pääsarjaa alemmissa sarjoissa. Hän tulee nyt pelaamaan liigajalkapalloa Saksan ulkopuolelle ja tietää itsekin, että tämä on iso mahdollisuus. Hänen pitää onnistua täällä, jos aikoo pärjätä jalkapalloilijana. Ominaisuudet häneltä löytyvät kyllä, Vuorinen kommentoi.

Pelaaja itsekin myöntää, että muita vaihtoehtoja oli, mutta hän halusi tulla VPS:aan.

– Olen iloinen uudesta sopimuksesta. Olen saanut jo uusia ystäviä joukkueesta ja tutustun ryhmään koko ajan paremmin. Minulla oli vaihtoehtoja Saksassa ja Turkissa, mutta pidin VPS:aa hyvänä paikkana näyttää sen mitä osaan. Tämä on pääsarja ja toivon pystyväni auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon kehittäen itseäni samalla, Güner pohtii.

Omien sanojensakin mukaan Günerin vahvuudet löytyvät tekniseltä puolelta.

– Minulla on hyvä tekniikka ja myös syöttäminen on vahvuuteni. Löydän mielestäni joukkuekaverit kentältä aika hyvin. Pystyn myös itse viimeistelemään, väkkärämäinen pelaaja sanailee.

VPS on kiinnittänyt viime aikoina runsaasti nuoria pelaajia. Hän kokee, että tämä helpottaa sopeutumista joukkueeseen.

– Uskon, että se auttaa minua, kun ryhmässä on muitakin saman ikäisiä pelaajia. Keskusteltavaa riittää kentällä ja sen ulkopuolella.

Vaikutelma Vaasan Palloseurasta on hyvä. Hänen mukaansa fasiliteetit eivät kalpene euroopan suurseuroille, kun niitä suhteuttaa.

– Suomalaisessa futiksessa vaikuttaa olevan paljon samaakin kuin saksalaisessa jalkapallossa. Eurooppalainen ajattelutapa pelistä ei kuitenkaan niin paljon vaihtele. VPS on ammattimainen organisaatio, jossa toimintatavat ovat hyvin lähellä sitä mitä ne ovat isoissakin saksalaisissa seuroissa.

– Dortmund esimerkiksi on yksi suurimmista seuroista Saksassa ja koko Euroopassa, joten siellä olosuhteet ovat aivan huippuluokkaa. Mutta niin ne ovat täälläkin, jos ajattelee, että Suomen tasolla tällaiset treenimahdollisuudet, uusi stadion ja ammattimaiset toimintatavat antavat meille todella hyvän mahdollisuuden kehittyä. Sää on toki Suomessa aika erilainen, mutta se ei ole minulle ongelma.

Vaasasta asuinpaikkanakin ensivaikutelma on ollut hyvä.

– Kaupunki on pieni ja mukava. Pidän siitä, ettei kaupunki vaikuta kovin kiireiseltä. Uskon, että tykkään täällä asumisesta.

Güner odottaa innolla kotiyleisön eteen pääsemistä lauantain Umeå FC -kamppailussa.

– On tosi kiva päästä pelaamaan heti. Toivon, että pelaamme hyvän ottelun. Emme ole kauaa vielä olleet yhdessä joukkueena, mutta voimme näyttää, missä menemme nyt.

Veikkausliigan otteluohjelma julkaistu – Vepsulla ...
Viron maajoukkuepakki nauttinut olostaan Vaasassa:...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio