Akseli Kalermo AC Oulusta Vaasan Palloseuraan

11.1.2018

VPS on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen puolustaja Akseli Kalermon kanssa.

Kalermo on vielä nuori, 20-vuotias toppari, joka on ehtinyt urallaan nähdä jo monenlaista. Kannuksen Uran kasvatin tie kulki junioritasolla Kokkolan Pallo-Veikkojen kautta Oulun Luistinseuraan ja hän ehti olla tovin jo AC Oulun mukana nuorukaisena.

Seuraava osoite oli kuitenkin heti peruskoulun jälkeen IF Brommapojkarnan akatemia. Parin Ruotsin kauden jälkeen tie vei Atalantan akatemiaan. Italiasta Kalermo palasi Suomeen 2015, jolloin ensin meni puolitoista kautta RoPSissa ja sen jälkeen puolitoista kautta AC Oulussa.

– Tosi hyvät fiilikset on tällä hetkellä. Marraskuun testijaksolla vakuutuin seurasta, ympäristöstä, olosuhteista, pelaajista ja valmennuksesta ja ajattelin, että haluan siirtyä tänne. Onneksi se toteutui, Kalermo kommentoi.

– Oli muutakin vireillä, mutta testijakson jälkeen VPS oli selvä ykkösvaihtoehto itselle. Uskon, että tämä on minun kannaltani hyvä askel ja on hienoa olla täällä, Kalermo jatkaa.

Nuorisomaajoukkueissa Kalermo on käynyt läpi U15-U19 ikäluokat. Ura ei kuitenkaan ole ottanut sellaista nousukiitoa, miltä vielä muutama vuosi sitten näytti.

– Olemme hankkineet nuoria pelaajia, joilla on mahdollisuus kehittyä vähintään vakituisiksi Veikkausliiga-pelaajiksi. Akselilla on potentiaalia, sillä uran kehityskäyrä ei ole nuoruuden jälkeen ollut sellainen kuin hän itsekään on varmasti odottanut. On tullut takapakkia ja nyt on se vaihe urasta, kun hänen tulee ottaa se seuraava steppi pelaajana. Haluamme antaa sen mahdollisuuden hänelle, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Takapakkia ovat tuoneet matkan varrella muun muassa loukkaantumiset.

– Olemme loman jälkeen jälleen testanneet pelaajia kattavasti ja me olemme onnistuneet viime vuosien aikana rakentamaan pelaajien fysiikkaa, kun he ovat tänne tulleet. Saamme testitulosten kautta taas yksilöidyt ohjelmat pelaajille, joiden avulla he pystyvät kehittämään itseään. Ei varmasti jää siitä puolesta kiinni ja se on ollut viime vuosina myös niitä asioita missä olemme onnistuneet pelaajien suhteen. Varmasti se vaikuttaa myös siihen, miksi monet nuoret pelaajat haluavat tulla meille, Vuorinen analysoi.

Myös pelaaja itse myöntää katsovansa tulevaa kautta uusin silmin.

– No vähän erilaisin tavoittein lähden kauteen kuin aiemmin. En niinkään ajattele montako peliä pitää pelata ja millä tilastoilla, vaan tämän kauden ykköstavoite on saada arkea vielä laadukkaammaksi ja lähteä siitä liikkeelle. Aion hyödyntää kaikki keinot kehittää itseäni VPS:ssa, Kalermo sanoo.

Kalermo on mahdollista nähdä ensi kertaa tositoimissa, kun VPS kohtaa Umeå FC:n ensi viikon lauantaina 20.1. kello 17:00.

Janakkalan Pallon kasvatti hakee nousujohteiselle ...
Brasilialaishyökkääjä Douglas Cae VPS:n uusin sopi...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio