VPS pelaa Veikkausliigassa ensi kaudella!

VPS kävi keskiviikkoiltana Lahdessa hakemassa tärkeät kolme pistettä, jotka varmistavat joukkueen Veikkausliigapaikan ensi kaudeksi. Voitto tuli vakuttavalla 2–0 tuloksella.


Ensimmäinen maalipaikka nähtiin kotijoukkueelta, kun Altin Zeqiri pelasi rangaistusalueella oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi, mutta Vepsun maalivahti Oskari Forsman venyi torjuntaan. Tämä paikka oli samalla FC Lahden koko ottelun ainut maalia kohti suuntautunut laukaus, mikä kertoo siitä, että VPS:n puolustuspeli toimi tänään mahtavasti.


VPS siirtyi johtoon 20. peliminuutin paikkeilla, kun Tyler Reid leikkaisi keskelle ja lähetti tulisen laukauksen rangaistusalueen rajalta kohti FC Lahden maalia. FC Lahden maalinvartija Antonio Reguero venyi torjuntaan, mutta kakkospallossa oli ensimmäisenä Joonas Vahtera, joka laittoi pallon verkkoon. VPS:n toinen osuma syntyi vain viitisen minuuttia myöhemmin, kun Vahteran lähettämä kulmapotku löysi maalin eteen vapaaksi jääneen Juhani Pikkaraisen, joka puski pallon maaliin. Loppujaksolla ei suurempia tapahtumia nähty, ja tauolle lähdettiin Vepsun 0–2 johdossa.


Toisella jaksolla VPS piti loistavasti FC Lahden pois maalipaikoilta. Vepsulta itse nähtiin pari maalipaikkaa, joista paras nähtiin heti puoliajan alkuun. Samuel Lindeman syötti Kalle Multasen loistopaikkaan, mutta Reguero venyi käsineen Multasen laukauksen väliin. Pelin lopputuloksena oli Vepsun suvereeni 0–2 voitto.


VPS:n toppari Juhani Pikkarainen ja päävalmentaja Jussi Nuorela olivat erittäin tyytyväisiä joukkueen suorituksiin sekä sarjapaikan säilyttämiseen.


– Tietenkin aivan mahtava fiilis. Ainoa tavoite mitä täältä lähdimme hakemaan, oli kolme pistettä ja sarjapaikan varmistaminen. Saimme sen aika vakuuttavalla tavalla, ei meillä ei ollut missään vaiheessa mitään hätää. Puolustettiin tosi hyvin, niin kuin ollaan tehty koko loppukausi tähän mennessä, Pikkarainen kommentoi.


– Täysin ansaittu voitto ja huippuesitys tuohon paikkaan. Tietysti päivän tärkein juttu on, että varmistimme sarjapaikan jo nyt. Pakkohan tässä vaiheessa on vähän palata alkuun. Fakta on, että olimme ainoa sarjanousija ja meillä oli suunnilleen sarjan pienin pelaajabudjetti, kun lähdettiin pelaamaan Veikkausliigaa. Ei meille ihan hirveästi mahdollisuuksia ennakkokaavailuissa annettu, ja nyt kuitenkin kolme kierrosta ennen loppua olemme varmistaneet jo sarjapaikan. Täytyy olla tosi ylpeä tästä joukkueesta ja siitä, miten he ovat tämän kauden tehneet hommia ja hoitaneet niin sanotusti maaliin tämän jutun. Tavoite oli sarjapaikan säilyttäminen ja se on tehty jo näin aikaisessa vaiheessa. Onnittelut siitä koko organisaatiolle ja joukkueelle, Nuorela kertoo.


Vaikka sarjapaikka jo varmistui, on loppukauden otteluissa vielä paljon panosta. Veikkausliigan Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät Eurolopputurnaukseen, jossa pelataan karsintapaikasta UEFA:n Konferenssiliigaan. VPS pitää tällä hetkellä Haastajasarjan toista sijaa. Seuraava ottelu pelataan jo tänä sunnuntaina, kun HIFK saapuu Vepsun vieraaksi Lemonsoft Stadionille. Varmista lippusi ennakkoon täältä.


FC Lahti – VPS 0–0 (0–2)

21' Joonas Vahtera 0–1

25' Juhani Pikkarainen 0–2


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen <- 74'

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman <- 74'

30 Joonas Vahtera <- 74'

Vaihtopelaajat:

22 Joonas Immonen

77 Samu Alanko

27 Gabriel Sillanpää

9 Riku Jääskä -> 90'

7 Aleksi Pahkasalo -> 74'

10 Steven Morrissey

28 Roni Hudd -> 74' 

VPS jatkaa kotiotteluitaan sunnuntaina!
VPS:llä huomenna mahdollisuus varmistaa sarjapaikk...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio