VPS:n ja Hakan kamppailu Hietalahdessa päättyi pistejakoon

20220724-084024VPS---HAKA-230722-2

Lauantai-iltana nähtiin Elisa Stadionilla erittäin tapahtumarikas ottelu, kun VPS ja Haka pelasivat 3–3 tasapelin. VPS pääsi ensin nopeasti taululle, mutta tämän jälkeen Haka tuli nopeasti tasoihin ja ohi. Ensimmäisen puoliajan lopulla VPS pääsi vielä tasoittamaan ja tauolle lähdettiin lukemissa 2–2. Toisella puoliskolla VPS onnistui jälleen maalinteossa ensimmäisenä ja johti ottelua aina pelin loppuhetkille asti, ennen kuin Haka onnistui tulemaan tasoihin lisäajan viimeisellä minuutilla.

Vepsun korkea ja aktiivinen prässi tuotti heti ottelun alkuun tulosta, kun VPS sai riistettyä pallon Hakan kenttäpäädyssä. Tämän jälkeen pallo pelattiin rangaistusalueen rajalle Tete Yengille, joka sijoitti pallon upeasti vasempaan yläkulmaan, vieden Vepsun 1–0 johtoasemaan.

Vepsun maalin jälkeen Haka sai kuitenkin omaa peliään hyvin kasaan, ja sai luotua painetta VPS:n päätyyn. Tasoitusmaali syntyikin jo kymmenennen peliminuutin paikkeilla. Ottelun ensimmäisen maalin tavoin oli tämäkin maali erittäin komea. Tällä kertaa maalinteossa oli Donaldo Ackan, joka laukoi noin 20 metristä lujan laukauksen VPS:n maalin vasempaan yläkulmaan.

Ottelu jatkui Hakan pallonhallinnalla ja Haka pääsi iskemään jo toistamiseen 30. peliminuutin paikkeilla. Logan Rogerson lähetti matalan pallon oikealta laidalta maalille, josta Veikkausliigan maalipörssiä johtava Lee Irwin ohjasi pallon suoraan ilmasta maaliin.

Ensimmäisen jakson lopulla VPS onnistui pääsemään kuitenkin vielä tasoihin. Yengi harhautteli itsensä taidokkaasti rangaistusalueelle, jonka jälkeen hänet kaadettiin, ja tuomarin pilli soi rangaistuspotkun merkiksi. Yhteentoista metriin asteli Kalle Multanen, joka sijoitti pallon varmasti Hakan verkkoon.

– Aloitimme loistavasti, mutta saman tien sen jälkeen aloimme hölmöilemään, kun olisi pitänyt vain pystyä pitämään peli yksinkertaisena. Päästimme Hakan peliin mukaan minun mielestäni turhaan ja liian nopeasti sen hyvän alun jälkeen, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kommentoi ensimmäistä puoliaikaa.

Toisella jaksolla nähtiin pirteämpi VPS kuin ensimmäisellä ja Vepsu onnistuikin lunastamaan johtoaseman 62. peliminuutilla. Tyler Reid nousi oikealta laidalta ja lähetti maalille loistavan keskityksen, ja Multanen viimeisteli viimeisteli päällään jo ottelun toisen maalinsa.

Maalin jälkeen pelin tempo nousi selvästi ja loppuottelun aikana nähtiinkin lukuisia loistavia paikkoja, ja tolpatkin kolisivat molemmissa päissä. Kun ottelua oli jäljellä reilu 20 minuuttia, nähtiin Reidiltä tuttuun tapaan taidokas haasto oikealta laidalta keskelle. Reid sai myös laukauksen aikaiseksi, mutta kova veto meni ohi Hakan maalista. Vain pian tämän jälkeen nähtiin hyvä tilanne toisessa päässä, kun Stavros Zarakostas eteni kohti VPS:n maalia päätyrajan tuntumassa. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus kuitenkin päätyi tolpan kautta Teppo Marttisen käsiin ja Vepsun johtoasema säilyi.

Tämän jälkeen VPS sai pari hyvää tilaisuutta kasvattaa johtoaan. Ensin Reid nousi jälleen oikealla laidalla ja sai syötettyä pallon maalin eteen Multaselle. Multasen laukaus kuitenkin viuhui maalista ohi. Pari minuuttia tämän jälkeen juuri kentälle tullut Joonas Vahtera sai pallon rangaistusalueen rajalla ja lähetti tulisen laukauksen kohti Hakan maalia. VPS:n epäonneksi laukaus kuitenkin osui maalin kehikkoon.

Ottelun lopussa Haka alkoi hakemaan vimmatusti tasoitusosumaa, ja Hakalta nähtiinkin pari kelpo paikkaa. Lopulta lisäajan viimeisillä minuuteilla Haka tarjoili koko pelin upeaa tunnelmaa ylläpitäneelle vaasalaisyleisölle kylmää vettä niskaan, kun Luiyi de Lucasin keskityspallo löysi Salomo Ojalan päätyrajan tuntumasta, mistä hän syötti pallon Zarokostasille, joka iski maalin edestä pallon Vepsun verkkoon. Pelin lopputulos oli 3–3 ja molemmat joukkueet ottivat yhden pisteen mukaan tästä lauantai-illan trilleristä.

– Toisella puoliajalla kaikki lähti niin sanotusti taas nollista liikkeelle. Se oli meiltä paljon parempi puoliaika. Minun mielestäni pystyimme omalla tekemisellä tavallaan tuhoamaan Hakan pelin suhteellisen hyvin, eikä siinä ollut ihmeempää hätää. Sitten saatiin johtomaali ja sen jälkeen oli mahdollisuuksia tappaa peli. Kun katsoi (Hakan viimeisen maalin) uudestaan, niin olihan se ihan naurettavaa puolustamista. Ei tuommoista maalia tuossa tilanteessa voi enää päästää, Nuorela summaa toisen jakson.

– Totta kai kun näin pitkään johdat, niin voitto olisi maistunut. Mutta kaiken kaikkiaan olimme omassa pallollisessa pelaamisessa huonoja tänään, ja sen takia peli oli vähän semmoista mitä se oli, Nuorela toteaa.

Seuraava kotiottelu pelataan tasan kahden viikon kuluttua, kun Ilves saapuu vierailemaan Hietalahteen lauantaina 6. elokuuta. Osta lippusi ennakkoon täältä!

VPS – FC Haka 3–3 (2–2)

4' Tete Yengi 1–0

10' Donaldo Acka 1–1

28' Lee Irwin 1–2

43' Kalle Multanen 2–2

62' Kalle Multanen 3–2

90+3' Stravos Zarokostas 3–3