VPS jatkoon Suomen Cupissa!

20220525-195051raportti-5

VPS varmisti keskiviikkoiltana paikkansa Suomen Cupin kuudennella kierroksella, ottamalla 2–0 voiton VJS:stä. Pirteän alun jälkeen VPS pääsi nopeaan 1–0 johtoon, mutta VJS pääsi vähitellen peliin mukaan, ja toisella puoliajalla nähtiin tasaista kamppailua. Lopulta Tyler Reidin upea soolomaali ratkaisi Vepsun 2–0 voiton.

VPS sai heti ottelun alkuun hyvin painetta VJS:n päähän, ja ensimmäisen kerran lähellä maalia käytiinkin ottelun ensiminuuteilla. Aleksi Pahkasalon vapaapotkusta lähtenyt keskitys kimpoili VJS:n puolustajista vaarallisesti kohti omaa maalia, mutta VJS:n maalivahti Toni Korkiakoski venyi komeaan torjuntaan. Korkiakoski pääsi torjuntatöihin uudestaan vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Pahkasalo pelattiin Steven Morrisseyn toimesta loisto vetopaikkaan. Kova laukaus torjuttiin, ja tuloksena oli Vepsun kulmapotku. Pahkasalon keskitykseen pääsi ensimmäisenä väliin Kareem Moses, mutta Mosesin matala pusku suuntautui Vepsun epäonneksi tolppaan.

VPS otti johtoaseman ottelun 16. peliminuutilla. Pahkasalon antama kulmapotku suuntasi takatolpalle, mistä Juhani Pikkarainen jatkoi pallon päällään maalin eteen Kalle Multaselle, jonka maalin takanurkkaan painunut pusku siirsi Vepsun 1–0 johtoon.

Ensimmäisen jakson edetessä myös VJS alkoi saamaan aikaan hyökkäyksiä ja pientä painetta Vepsun päähän. Loppupuoliskon paras paikka nähtiin kuitenkin Vepsun Miika Niemeltä, joka pelasi rangaistualueella oikean jalkansa vapaaksi, ja lähetti kierteisen laukauksen kohti maalia. Pallo kuitenkin osui tolppaan, ja tauolle lähdettiin Vepsun 1–0 johdossa.

Toisella jaksolla peli oli tasaista, mutta ensimmäiseen noin kahteenkymmeneen minuuttiin ei juurikaan vaarallisia paikkoja nähty kummaltakaan joukkueelta. 65. peliminuutin jälkeen nähtiin pari puolittaista maalipaikkaa Vepsulta, mutta toistaiseksi lähimpänä maalia käytiin 70. peliminuutilla VJS:n kulmapotkun jälkitilanteesta. VJS:n kulmapotku saapui aivan Vepsun maalin eteen, ja ensimmäisenä välissä oli VPS:n maalivahti Teppo Marttinen. Marttisen nyrkkeilystä pallo päätyi kuitenkin suoraan takaisin VJS:lle, ja muutamalla nopealla rangaistualueen sisäisellä syötöllä pallo pelattiin huippupaikkaan Vili Lankiselle, jonka laukaus kuitenkin lipui maalista ohi. VJS sai toisella jaksolla muutenkin hankittua paljon erikoistilanteita, mutta VPS:n puolustus kesti.

Pelin viimeisille minuuteilla VPS naulasi pelin Tyler Reidin upealla soolomaalilla. Reid sai pallon keskikentällä ja harhautteli itsensä läpi koko VJS:n puolustuksesta, jonka jälkeen hän sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan. Peli loppui Vepsun 2–0 voittoon, ja VPS matkaa täten seuraavalle Suomen Cupin kierrokselle.

– Ensimmäisellä jaksolla olin siihen tyytyväinen, että kontrolloimme peliä selkeästi. Saimme maalin, ja meillä oli pari muutakin hyvää maalipaikkaa. Meidän olisi pitänyt johtaa ehkä enemmänkin puoliajalle mentäessä. Toinen jakso oli meille selkeästi vaikeampi, ja kaikki kunnia VJS:lle siitä, että he tekivät pelistä vaikean meille. Toinen puoliaika oli tosi tasainen ja peli meni päädystä päähän, kertoo Vepsun päävalmentaja Jussi Nuorela.

– Olen iloinen maalista ja siitä, että voitimme ja pääsemme seuraavalle kierrokselle. Puhuimme ennen ottelua siitä, että olisimme tyytyväisiä voittoon, riippumatta siitä miten se tulee. Hatunnosto VJS:lle siitä, että he tekivät pelistä meille vaikean. Ottelu oli vaikeampi kuin se meidän mielestämme olisi pitänyt olla, mutta lopulta saimme voiton, kertoo Tyler Reid.

– Tärkeää että tuli voitto, mutta meillä on ollut Cupissa vähän semmoinen trendi, että teemme nopean maalin, ja sen jälkeen lopetamme pelaamisen. Pääasia on, että olemme menneet jatkoon, mutta jatkossa pitää petrata, jos haluamme mennä vielä pitkälle Cupissa, kommentoi Antti-Ville Räisänen.

VPS – VJS 2–0 (1–0)

16' Kalle Multanen 1–0

89' Tyler Reid 2–0