VPS hakee kolme pistettä Valkeakoskelta!

20220507-190543070522_FC_Haka-VPS_gameday-www

VPS kävi katkaisemassa kolmen ottelun tappioputkensa lauantai-iltana FC Hakan vieraana. VPS otti komean 0–2 voiton varman puolustuspelaamisen, sekä Tete Yengin ja Aleksi Pahkasalon maalien siivittelemänä.


Ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa tunnelmissa, ja molemmat joukkueet pääsivät pitämään palloa. Vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan juurikaan nähty, ja tasaisesta kamppailusta huolimatta ensimmäisestä jaksosta ei löytynyt paljoa kerrottavaa.


Toisen jakson alku mukaili ensimmäisen jakson tapahtumia. Pallonhallinta vaihteli, ja vaarallisia paikkoja ei juurikaan nähty. Seitsemänkymmenen minuutin kohdalla alkoi kuitenkin tapahtumaan. Haka sai ottelun parhaan maalipaikkansa, kun Niklas Fribergin keskitys löysi maalin eteen nousseen Logan Rogersonin pään. Pusku kuitenkin suuntautui keskelle maalia, ja VPS:n maalivahti Oskari Forsman pääsi pallon eteen.


72. peliminuutilla VPS pääsi matkaamaan kulmalipulle. Joonas Vahteran keskitys löysi korkeimmalle nousseen Tete Yengin, joka ohjasi pallon varmasti päällään maaliin, nostaen Vepsun 0–1 johtoon. Maali oli Yengille kauden kolmas.


Maalin jälkeen VPS jatkoi vahvaa puolustuspelaamistaan, eikä Haka päässyt vaarallisimmille maalipaikoille, ennen kuin minuutti ennen varsinainen peliajan loppua. Luiyi de Lucaksen pitkä nosto rangaistusalueelle tippui skotlantilaishyökkääjä Lee Irwinille, joka akrobaattisesti otti keskityksen rinnallaan vastaan, ja potkaisi pallon suoraan ilmasta kohti Vepsun maalia. Veto kuitenkin suuntautui Vepsun maalin yli, ja VPS pysyi johtoasemassa.


Vielä pelin viimeminuuteilla VPS pääsi iskemään toistamiseen. Tete Yengi liikutti pallon rangaistusalueen keskelle Aleksi Pahkasalolle, joka onnistui taitavasti vaikeasta asennosta sijoittamaan pallon Hakan maalin oikeaan alanurkkaan. Peli vihellettiin päättyneeksi maalin jälkeen, ja VPS lähti kotimatkalle kolme pistettä mukanaan.


Vaasan Palloseuran päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen voittojen tielle palaamisesta.


– Aloitimme pelin hyvin, ja pystyimme avaamaan peliä hyvin Hakan prässistä huolimatta. Meillä oli pitkiä pallonhallintajaksoja, ja pystyimme prässäämään melko ylhäältä. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden Haka pääsi paremmin peliin mukaan. He pääsivät avaamaan peliä helpommin, emmekä me pystyneet pitämään palloa yhtä hyvin. Haka pystyi pitämään enemmän palloa, ja täten pakottamaan meidät syvemmälle omalle alueelle. Toki se oli tasaista taistelua puolin ja toisin, eikä kummallakaan ollut ihmeellisimpiä maalipaikkoja, kertoo Nuorela ensimmäisestä jaksosta.


– Toisella jaksolla tulimme hyvin takaisin peliin mukaan. Saimme prässin toimimaan, ja puolustimme aggressiivisesti ylempää. Pystyimme pitämään palloa paremmin, ja olimme paremmin pelissä mukana. Peli oli kuitenkin tasaista, eikä voi sanoa, että me olisimme sitä selkeästi hallinnut. Saimme siinä muutamia erikoistilanteita ja sen ansiosta painetta Hakan päätyyn. Ensimmäinen maali oli hyvä erikoistilannemaali kulmasta, ja sen jälkeen pystyimme pitämään Hakan pois erittäin vaarallisilta paikoilta. Vaikka Hakalta tulikin pientä painetta, niin meillä ei ollut mitään paniikkia, ja pystyimme puolustamaan kontrolloidusti. Kaiken kaikkeaan ehjä toinen jakso meiltä, kommentoi Nuorela toista puoliaikaa.


– Tämä oli tiukka ja tasainen ottelu, missä kummallakin joukkueella oli vain vähän maalipaikkoja. Nämä ottelut ratkeavat pieniin asioihin. Nyt me olimme se joukkue, joka teki erikoistilanteesta maalin, ja sen ansiosta voitimme tämän ottelun. Tämä oli tietysti erittäin tärkeä voitto meille, erityisesti kolmen tappion jälkeen. Sanoisin että tämä oli myös vähän palkinto siitä, että olemme pelanneet kokonaisuudessaan hyvän alkukauden, missä meillä on ollut saumoja saada enemmänkin pisteitä, summaa Nuorela vielä loppuun.


Voittomaalin iskenyt Tete Yengi oli myös erittäin tyytyväinen joukkueen otteisiin.


– Loistava fiilis! Olen erittäin iloinen joukkueen ja fanien puolesta. Olemme tehneet kovasti töitä jokaisessa ottelussa, joten tämä voitto tuntuu mahtavalta, kertoo Yengi fiiliksistään pelin jäljeen.


– Kolmen tappion jälkeen tämä voitto oli erittäin tärkeä. Olemme pelanneet hyvin viime aikoina, mutta emme ole saaneet tulosta aikaiseksi. Tiesimme, että jos jatkaisimme samaan maliin, tulosta alkaisi syntymään. Toivottavasti saimme tästä itseluottamusta, ja voimme jatkaa hyviä otteita, kertoo Yengi tappioputken katkaisemisen tärkeydestä.


– Tuntuu hienolta tehdä maali tällaisessa pelissä. Se oli loistava pallo Joonakselta ja hyvä pusku minulta. Maali oli omistettu Vepsun vieraskannattajille. He tulivat tänne asti kannustamaan meitä, ja ansaitsivat jotakin takaisin, kertoo Yengi maalistaan ja kiittää loppuun vielä Valkeakoskelle saapuneita VPS-kannattajia.


Ensi viikolla koittaa pitkän vieraspeliputken jälkeen taas kotiottelu, kun Hietalahdessa nähdään perjantain 13.5. Veikkausliigakauden ensimmäinen Pohjanmaan derby! Ottelu alkaa kello 18.00, mutta paikalle kannattaa saapua jo kello 16.30 alkaen, sillä VPS järjestää ennen ottelua Elisa Stadionin tapahtumatorilla Afterwork-tapahtuman, jossa nähdään esimerkiksi Beer Truck by Lahden Erikois, Bad Bun pop up- ravintola, sekä haastatteluja. Nähdään Hietalahdessa perjantaina!


FC Haka – VPS 0–2 (0–0)

73' Tete Yengi 0–1

90+3' Aleksi Pahkasalo 0–2


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engsröm

5 Mikko Pitkänen

11 Samba Sillah

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen <- 74'

20 Tyler Reid <- 83'

21 Prosper Ahiabu

25 Samuel Lindeman <- 83'

30 Joonas Vahtera <- 87'


Vaihtopelaajat:

2 Josep Nuorela

7 Aleksi Pahkasalo -> 74'

8 Sebastian Strandvall -> 87'

19 Gustaf Backaliden -> 83'

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi -> 83'

34 Antti-Ville Räisänen 

Juhani Pikkaraisen haastattelu Radio Hietalahdessa
Otteluennakko: FC Haka – VPS

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio