Otteluennakko: FC Haka – VPS

20220506-145420070522_FC_Haka-VPS_gameday-www

 Vaasan Palloseura lähtee lauantaina 7.5. pistejahtiin Pirkanmaalle, kun Valkeakosken Tehtaan kentällä vastaan asettuu FC Haka.


VPS on jäänyt harmillisesti ilman pisteitä viimeisestä kolmesta Veikkausliigaottelusta. Joukkue on kuitenkin aina taistellut hyvin, ja jokaisessa pelissä on nähty Vepsulta vahvoja pallonhallintajaksoja. Viimeisin liigaottelu pelattiin Kuopiossa viime perjantaina, kun VPS taipui KuPS:lle numeroin 3–1. Vepsun ainoasta maalista vastasi Sebastian Strandvall. VPS pelasi myös tällä viikolla Suomen Cupin ottelun KPV:n vieraana, mistä tarttui mukaan komea 1–5 voitto Steven Morrisseyn, Sebastian Strandvallin, Tete Yengin, sekä Samba Sillahin kahden maalin siivittelemänä.


Teemu Tainion valmentama Haka sijaitsee tällä hetkellä sarjataulukossa viidennellä sijalla. Viidestä pelistä on tarttunut mukaan yhdeksän pistettä. Alla on kuitenkin 3–0 vierastappio AC Oulua vastaan, joten Hakalla on Vepsun tavoin varmasti kova tahto päästä takaisin voittojen tielle. Hakan pelaajista silmällä kannattaa pitää maalipörssiä johtavaa skotlantilaiskärki Lee Erwininiä, kaksi maalia iskenyttä keskikenttää Stávros Zarokóstasia, puolustusta johtavaa huipputopparia Luiyi De Lucasta, sekä 21-vuotiasta lupausta Janne-Pekka Lainetta.


Vepsun maalivahti Oskari Forsman lähtee hyvillä mietteillä Valkeakoskelle, ja ennakoi pelistä tiukkaa kamppailua.


– Tehtaan kenttä on yksi Suomen legendaarisimmista stadioneista, ja siellä on aina kiva pelata. Tämä on totta kai molemmille joukkueille tärkeä peli. Toivotaan että me tällä kertaa voitetaan. Jokaisessa pelissä on se kolme pistettä jaossa, mutta koen, että Haka on näitä meidän päävastustajiamme, joten ei missään nimessä saisi ainakaan hävitä, kommentoi Forsman.


– Meillä on hyviä juttuja meidän pelissämme. Meidän kuitenkin pitäisi pystyä pelaamaan vähän ehjempi ysikymppinen ja olla molempien maalien edessä vähän tarkempia. Jos me saadaan pikkuisen näitä asioita parannettua, niin me voimme voittaa kenet vain, myös Hakan.


– Kenttä on kuulemma tosi huonossa kunnossa, joten tulee luultavasti paljon yksi vastaan yksi taisteluita, ja sen myötä paljon erikoistilanteita. Ymmärtääkseni heillä on aika samanlainen taktiikka ja pelimuodostelma. Se kumpi on parempi yksilötasolla, ja pystyy käyttämään luovuutta hyväksi tuolla huonolla kentällä, saa paremmat paikat ja tekee niistä ehkä sitten maaleja, ennakoi Forsman.


Ottelu alkaa kello 17 ja on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

2 Josep Nuorela

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

7 Aleksi Pahkasalo

8. Sebastian Strandvall

11 Samba Sillah

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

19 Gustaf Backaliden

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

30 Joonas Vahtera

34 Antti-Ville Räisänen


FC Haka – VPS

Veikkausliiga

Tehtaan kenttä, Valkeakoski

7.5.2022. klo 17.00

VPS hakee kolme pistettä Valkeakoskelta!
Muutoksia VPS:n ja HIFK:n kohtaamisiin – kesäyön o...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio