Viekö tie viimein Eurooppaan?

GxOxTwDs

VPS:n kausi huipentuu viimein Eurolopputurnauksen finaaliin, johon vastaan asettuu espoolainen FC Honka.

 

Kuluneella kaudella jokaisen yllättänyt VPS on tehnyt vuodesta 2023 ikuisesti muistettavan. Alkukauden sukelluksen jälkeinen viidentoista ottelun mittainen tappioton putki toi Vepsulle kauden päätteeksi pronssimitalin, jota koko Vaasa on juhlinut railakkaasti koko lokakuun ajan. VPS:n kausi ei ole kuitenkaan vielä pelattu, vaan kaikki huipentuu viimein Eurolopputurnauksen finaaliotteluun. Panokset ovat suuremmat kuin koskaan, sillä finaalin voittaja kävelee ensi kaudella Euroopan porteista läpi. Onhan UEFA:n Konferenssiliigan karsintaotteluissa pelaaminen jokaisen Veikkausliiga-joukkueen unelma.

 

Peter Godly Michaelin voittomaali HJK:ta vastaan varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla ratkaisi pronssimitalin Vaasaan ikonisella tavalla. Päätökseen tuli myös kymmenen vuoden mittainen mitalin odotus, sillä viimeisimmän Vepsun mitalin voitti mm. Sebastian Strandvallin, Henri Sillanpään sekä Steven Morrisseyn tähdittämä Raita vuonna 2013. HJK ei myöskään VPS:n kotivoiton seurauksena päässyt viettämään mestaruusjuhliaan Vaasassa, vaikka lopulta se onnistuikin varmistamaan kultamitalinsa Mestaruussarjan viimeisellä kierroksella maalieron ansiosta. Vaikka pronssin juhlinta on ollut railakasta, VPS:n päävalmentajan Jussi Nuorelan mukaan Raidan tärkein koitos on vasta edessä.

 

Eurofinaalissa VPS:n vastustajaksi asettuu Espoolainen FC Honka, joka selvitti tiensä lopputurnauksen viimeiselle pysäkille vakuuttavien voittojen kautta. Hongan viimeisen peli AC Oulua vastaan oli espoolaisille itsevarmuutta lietsova suoritus keltamustien kukistaen oululaiset peräti 5–0 lukemin kotonaan. Vaarallinen ja taitava Honka taisteli tiensä Eurooppaan myös viime kaudella, mutta miten käy tällä kertaa?

 

VPS ja Honka ovat kohdanneet kuluneella kaudella kolmesti, joista kummatkin joukkueet ovat voittaneet yhden pelin. Viimeisin joukkueiden kohtaaminen on syyskuulta, kun VPS vei pidemmän korren Veikkausliigan Mestaruussarjassa voittaen Hongan vieraskentällä selvin lukemin 0–3. Varmaa on se, että Hietalahdessa nähdään äärimmäisen jännittävä, viihdyttävä, energinen ja muistettava spektaakkeli, jossa tunnelma on huipussaan. Varmaa on myös se, että VPS etenee eurofinaaliin äärimmäisen nälkäisenä sekä täysin fokusoituneena.

 

Tervetuloa Hietalahden Lemonsoft Stadionille kannustamaan Vepsu voittoon ja Euroopan porteista läpi!

Otteluraportti: FC Honka - VPS | Eurolopputurnauks...
Otteluennakko: FC Honka - VPS | Eurolopputurnaukse...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio