Raportti: VPS Akatemia - Sporting Kristina | Kausi päättyy sarjakakkosena

20230930-VPS-Akatemia---Sporting-0105

VPS Akatemia pelasi kauden viimeisen ottelunsa Miesten Kolmosessa Raidan isännöidessä Kristiinankaupungista vierailevaa Sporting Kristinaa lauantaina 30. syyskuuta. Tiukan taistelun jälkeen ottelu päättyi lopulta Vepsun kotitappioon lukemin 2-3 päättäen kauden 2023.

Kuluneella kaudella todella tiukaksi vastustajaksi osoittautunut Sporting Kristina saapui Lemonsoft Stadionille valmiina haastamaan Raidan, ja vieraat siirtyivätkin ottelussa 0-1 johtoon 25 peliminuutin jälkeen Becic Sifetin maalilla. Noin kymmenen minuutin päästä tulostaululle muutettiin 1-1 lukemat Josep Nuorelan tuodessa pelin tasoihin. Molemmilla joukkueilla oli omat jaksonsa ensimmäisellä jaksolla, ja tauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa.

Toisella jaksolla peli jatkui edelleen tiukkana. Vepsu siirtyi 62 minuutilla 2-1 johtoon Kalle Multasen osumalla, mutta kymmenen peliminuuttia myöhemmin Sporting onnistui tasoittamaan pelin Akseli Järvisen toimesta. Ottelu sai lopulta jälleen murheellisen lopun, kun Sporting Kristina ratkaisi pelin varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla Christopher Nancon pommittamalla maalilla. Raidan aika kävi nopeasti vähiin, jonka seurauksena kotijoukkue ei kyennyt nousemaan Sportingin rinnalle.

Raidan kauden viimeinen ottelu päättyi lopulta tappioon Hietalahdessa. VPS Akatemia säilytti kuitenkin paikkansa sarjan toisella sijalla, ja viimeisteli kauden 44 pisteen saldolla. Takana on kilpailukykyisiä pelejä tarjonnut kausi, joka on tuloksellisesti ja kehityksen kannalta todella onnistunut. Kiitos upeasta kaudesta!