Sebastian Strandvall lopettaa peliuransa

seba_www

Joukkueen monivuotinen kapteeni ja seuraikonin aseman saavuttanut Sebastian Strandvall on päättänyt nostaa jalkapallokenkänsä naulaan kuluvan kauden päätteeksi. Taakse jää lähes 20-vuotinen ammattilaisura, joka tullaan muistamaan Vaasassa aina.

Strandvall on noussut Vaasassa suureksi hahmoksi ja paikallisten rakastamaksi pelaajaksi, joka tunnetaan kansainvälisen tason potkutekniikastaan sekä johtajan ominaisuuksistaan. Kovan työmoraalin ja taitavan jalan omaava Strandvall on pelaaja, joka antaa kaikkensa jokaisessa tilanteessa. Yhteensä 11 kautta Vepsua edustanut Strandvall on saavuttanut Raidassa mm. pronssimitalin vuonna 2013, sekä pelannut joukkueen riveissä jopa Eurooppa-liigan karsintaotteluita.

Strandvallin ura alkoi juniori-ikäisenä BK-IFK:ssa, joka nykyään tunnetaan Vasa IFK:na. Nopeasti edustusjoukkueen mukaan noussut Strandvall löi itsensä toden teolla läpi Ykkösessä vuonna 2006, josta taitava keskikenttäpelaaja napattiin FC Hakan vahvuuteen seuraavalle kaudelle Veikkausliigaan vuonna 2007. Ennen Vepsuun siirtymistä Strandvall vietti vielä kaksi kautta IFK Mariehamnissa vuosina 2010-2011.

Strandvall teki lopullisen päätöksensä alle kuukausi sitten, vaikka lopettamisen pohtimisprosessi onkin kestänyt jo paljon pidempään. Vaikka päätös jalkapallouran lopettamisesta sattuu, Strandvallin mukaan oikea hetki on tullut.
- Tein päätökseni kolmisen viikkoa sitten, ja keskustelin asiasta vaimoni sekä perheeni kanssa. Prosessi on kuitenkin ollut pitkä, ja olen pohtinut sitä jo monta vuotta. Punnitseminen on ollut jatkuvaa puoli toisin, ja nyt todella tuntuu, että on oikea aika lopettaa.
- Tottakai se tekee kipeää. Haluaisin pelata koko elämäni ammattilaisena, mutta olen todella sinut asian kanssa. Päätös on looginen ja käsittelen asiaa levollisin mielin.

Strandvall siirtyi Vepsuun vuonna 2012, ja pelasi seurassa vuoteen 2014 asti ennen ulkomaille siirtymistään. Kahden Itävallassa ja Iranissa vietetyn vuoden jälkeen Strandvall teki paluunsa Raitaan, jossa joukkueen kapteeni pelasi uransa loppuun asti. Vepsu-uraltaan Strandvallilla on takana yhteensä 314 pelattua ottelua, joissa hän on onnistunut maalinteossa 65 kertaa. Koko uraltaan Strandvall on kerännyt vyölleen 531 ottelua ja 103 tehtyä maalia.

Strandvall kertoi lopettamispäätöksestään joukkueelleen, ja huomasi, että sen ääneen sanominen oli haastavaa.
- Kerroin joukkueelle urani loppumisesta, ja kaikki ottivat sen asiallisesti vastaan. En halunnut tehdä asiasta suurta numeroa, ja kerkeämme vielä joukkueen kanssa puhua asiasta paljon. Kaikki ymmärtävät päätökseni, vaikka se onkin katkeransuloista.
- Olen huomannut viime päivinä, että uran loppumista on vaikea sanoa ääneen, koska asia tuntuu niin lopulliselta. Toisaalta, eihän kukaan minua oikeuteenkaan vie, jos muutan mieltäni, Strandvall naurahtaa.

Suurta tukea Vaasassa saanut Vepsu-legenda on sanojensa mukaan ikuisesti kiitollinen Vaasassa saamastaan rakkaudesta. Strandvall kertoo, että yksi uransa tavoitteita on ollut viedä vaasalaista jalkapalloa eteenpäin, jossa hän on onnistunutkin hienosti paikallisten seurojen, urheilutoimijoiden ja pelaajien avittamana.
- Kiitollisuus on päällimmäisin tunne. Toivon myös sitä, että kannattajat ovat huomanneet, että olen aina halunnut viedä vaasalaista jalkapalloa eteenpäin. Edustan koko Vaasaa, ja olen erittäin kiitollinen kaikesta. Olen saanut pelata kotikentälläni, ja toivon, että kiitollisuuteni on välittynyt katsomoon.

Strandvallin tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Joukkueen monivuotisen kapteenin unelma olisi kuitenkin saavuttaa loppukaudella vielä uransa toinen mitali Vepsussa sekä europaikka.
- Asiat tulevaisuuden suhteen ovat auki. En osaa vielä sanoa, mitä teen tulevaisuudessa, mutta odotan tulevaa innolla. Olisihan se tyhmää heittää vuosien varrella keräämääni verkostoa ja tietoani menemään. Katsotaan kuitenkin, mitä tuleva tuo.
- Toivon edelleen kaikkien vaasalaisten tukea loppukaudelle. Suurin unelmani olisi se, että lopettaisin urani mitaliin ja europaikkaan. Toivon, että koko Vaasa on hengessä mukana loppuun asti!

Päätökseen tulee yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä vaasalaisia jalkapallouria. Kiitos kaikesta Seba!

VPS Good Company 03 2023 on vihdoin luettavissa!
Raportti: VPS Akatemia - Sporting Kristina | Kausi...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio