Otteluraportti: VPS - HJK

20220419-192325raportti

VPS kärsi Veikkausliigakauden ensimmäisen tappionsa, kun HJK oli maanantai-iltana Elisa Stadionilla parempi lukemin 0–1.


Ensimmäinen puoliaika sujui keväisellä Elisa Stadionilla tasaisissa tunnelmissa. VPS esitti pirteitä ja ennakkoluulottomia otteita, ja saikin ensimmäisellä puoliskolla hyvin aikaan pitkiä pallonhallintajaksoja, sekä hyökkäyksiä. Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin Klubilta, kun Valtteri Morenin keskitys löysi takatolpalle nousseen Bojan Radulovićin. VPS vahti Oskari Forsman kuitenkin torjui komeasti Radulovićin puskun, ja lukemat pysyivät nollassa nollassa. Ensimmäinen puoliskon paras Vepsun maalipaikka nähtiin 34. peliminuutilla, kun Tyler Reid laittoi maalille vaarallisen keskityksen, jonka HJK maalivahti Conor Hazard joutui nyrkkeilemään pois. Pallo putosi suoraan Tete Yengille, joka sai aikaan kelpo laukauksen, mutta Hazard pääsi jälleen pallon eteen, ja lopulta HJK puolustus siivosi pallon pois omasta puolustuspäästänsä. Vielä ensimmäisen puoliajan loppupuolella VPS pääsi lupaavaan näköiseen hyökkäykseen, mutta peli keskeytettiin, ja VPS sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Sebastian Strandvallin vapari kuitenkin päätyi Elisa Stadionin päätykatsomoon, ja tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.


Toisella jaksolla HJK otti peliä enemmän hallintaansa. Lähellä maalia käytiin Klubin toimesta 64. peliminuutilla, kun Murilon kulmapotku löysi Bojan Radulovićin pään, mutta Oskari Forsmanin loistavan reaktiotorjunnan seurauksena peli pysyi edelleen maalittomana. Kun peliä oli jäljellä enää reilut 10 minuuttia, juuri kentälle saapunut Atomu Tanaka sai kulmapotkun jälkitilanteessa pallon itselleen rangaistusalueella, jonka jälkeen hän pienellä harhautuksella sai oikean jalkansa vapaaksi, ja pääsi laukomaan pallon Vepsun maalin takanurkkaan. Vielä viimeisillä minuuteilla VPS sai aikaan muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta Tyler Reidin ja Juhani Pikkaraisen laukaukset eivät kuitenkaan löytäneet maalia, ja Klubi lähti täten kotimatkalle Helsinkiin kolmen pisteen kanssa.


Lopputuloksesta huolimatta VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli ylpeä joukkueestaan.


– Ensimmäinen jakso oli meiltä tosi hyvä. Homma toimi kaikilta osin niin kuin haluttiin. Puolustettiin hyvin ja mentiin aktiivisesti eteenpäin. Pystyttiin pitämään palloa pitempiä jaksoja tarvittaessa, ja välillä tietysti mentiin suoraviivaisemmin ja koitettiin hyökätä. Toinen jakso oli vähän hankalampi. Klubi sai vähän paremmin kontrollia pelistä, ja me emme oikeastaan pystyneet pitämään palloa niin pitkiä jaksoja kuin ensimmäisellä jaksolla. Jouduttiin aika suoraviivaisesti hyökkäämään siinä koko ajan. Silti en voi oikeastaan olla muuta kuin tyytyväinen joukkueeseen. On tietysti iso pettymys, ettei saatu tänään yhtään pisteitä, mutta tuolla työmäärällä ja -laadulla, millä jätkät tänään suorittivat, niin olisin kyllä mielelläni suonut heille pisteen. Siinä mielessä olen pirun tyytyväinen siihen, miten joukkue toimi tänään, kertoo Nuorela


– Peli oli pienestä kiinni tietysti. Se oli tavallaan yksi erikoistilanteen jälkeinen hetki, missä hieno yksilösuoritus ratkaisi. Tietysti Klubilla on semmoisia pelaajia, ketkä pystyy tuommoisia tilanteita luomaan ja tekemään, mutta sanotaanko näin, että ihan hyvin sekin maali olisi voinut jäädä tulematta. Se tuli siinä 80. minuutin kohdalla, enkä missään vaiheessa ennen sitä ollut huolissani. Vaikka jouduttiin puolustamaan vähän enempi toisella jaksolla, oli meillä ihan kontrolloitu puolustamista, ettei meillä siinä mitään hätää ollut. Ainahan sitä tulee jotain tilanteita, mutta ne vaan pitää pystyä klaaraamaan. Ei semmoista peliä olekaan, ettei vastustaja saisi yhtään tilannetta. Tietysti pettymys on iso, mutta olen tosi ylpeä siitä, miten joukkue pelasi tänään, kommentoi Nuorela.


Sebastian Strandvall ja Tete Yengi olivat Nuorelan kanssa samoilla linjoilla. Lopputulos totta kai harmittaa, mutta pelissä oli positiivistakin.


– Ensinnäkin tietysti harmittaa, että eka tappio tuli ja vielä kotikentällä. Ainahan tappiot harmittavat, mutta toisaalta jos ajatellaan sitä meidän suoritusta, niin kyllä saa olla tyytyväinen ainakin siihen, että me yritimme laittaa HJK:lle kampoihin. Se riitti melkein pisteeseen, ja tavallaan tuntuu siltä, että oltaisiin ansaittu jopa se yksi piste. Tappio harmittaa, mutta kun lähdetään tämmöisellä asenteella ja lähestymistavalla jokaiseen peliin, sekä luotetaan siihen omaan hommaan, niin varmasti tulee paljon pisteitä vielä kauden aikana, kertoo Vepsun kapteeni Sebastian Strandvall.


– Se oli haastava peli. Mielestäni onnistuimme kuitenkin hyvin, ottaen huomioon, että pelasimme Suomen parasta joukkuetta vastaan. Olimme altavastaajia, mutta menimme taistelemaan, ja teimme kaikkemme. Meillä oli myös vähän epäonnea HJK:n maalin kanssa, ja koen että pelissä oli paljon positiivistakin, kertoo Yengi ottelusta.


– Tämä peli oli täysin erilainen kuin ensimmäinen pelini. Tämä oli todellista taistelua koko 90 minuutin ajan. On hyvä kokea molemman tyyliset ottelut, ja nyt minulla on parempi käsitys Veikkausliigasta. Olen valmis seuraavaan peliin, vertailee Yengi debyyttiiään ja tämän päiväistä ottelua.


VPS nähdään taas tositoimissa 23.4. lauantaina, kun joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelusta.


VPS – HJK 0–1 (0–0)

79' Atomu Tanaka 0–1


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

5 Mikko Pitkänen

7 Aleksi Pahkasalo <- 67'

8 Sebastian Strandvall <- 75'

11 Samba Sillah

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen <- 67'

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

25 Samuel Lindeman <- 75'


Vaihtopelaajat:

22 Teppo Marttinen

10 Steven Morrissey -> 67'

12 Kareem Moses -> 75'

19 Gustaf Backaliden -> 75'

23 Miika Niemi

30 Joonas Vahtera -> 67'

34 Antti-Ville Räisänen 

Radio Hietalahden vieraana Jesper Engström
Otteluennakko: VPS – HJK
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio