Otteluennakko: VPS – HJK

20220417-133646vps-hjk_180422_ennakko

Vaasan Palloseura isännöi 18.4. maanantaina Veikkausliigan kolmannen kierroksen ottelussa viime kauden mestaria HJK:ta. Otteluun on erittäin mielenkiintoiset lähtökohdat, sillä kumpikin joukkue on aloittanut kautensa vahvoilla otteilla. 


VPS pelasi Veikkausliigakauden ensimmäisessä ottelussaan vaiherikkaan 2–2 tasapelin AC Oulun kanssa. Vepsu oli voitossa kiinni aivan pelin viime hetkille saakka, kunnes Oulu pääsi tasoihin 88. peliminuutilla. Viime kierroksella pelattu ottelu FC Lahtea vastaan tarjoili kunnon myrskyvaroituksen siitä, mihin VPS on tällä kaudella kykeneväinen. Pelin lopputuloksena oli VPS:n upea 0–5 voitto. Tänä keskiviikkona pelatussa Suomen Cup- ottelussa VPS jatkoi vahvoja otteitaan menemällä jatkoon vakuuttavalla 0–8 tuloksella.


Yksi alkukaudella kovia näyttöjä antaneista pelaajista on ollut Aleksi Pahkasalo. Hän onnistui maalinteossa heti Veikkausliiga-debyytissään, ja tällä viikolla pelatussa Suomen Cup -ottelussa hän viimeisteli hattutempun alle kymmeneen minuuttiin.


– Aika hyvin lähtenyt itsellä kausi käyntiin. Onnistuin Liiga Cupissa, Veikkausliigassa ja tietenkin nyt Suomen Cupissa. Nyt on hyvä vire päällä ja itseluottamus on korkealla. Olisi ollut kiva tehdä Lahteakin vastaan maali, mutta se blokattiin kädellä. En saanut edes maalisyöttöä siitä, niin ehkä huomenna haetaan sitten sitä ensimmäistä Veikkausliiga maalisyöttöä, että sekin olisi ihan kiva korkata tässä. Hyvä itseluottamus on kaikista tärkeintä, kun pelaa näitä matseja. Se on nyt kohdillaan, ja huomenna pääsee toivottavasti nauttimaan, kertoo Pahkasalo alkukaudestaan.


Myös joukkuehenki näyttää olevan kohdillaan, ja positiivista on myös se, että pelipaikoista käydään kovaa taistelua.


– Sanoisin että joukkueen henkinen tilanne on hyvä. Ei olla hävitty vielä tärkeitä pelejä. Ollaan saatu tasapeli ja voitto, sekä ollaan Suomen Cupissa jatkossa. Joukkueen sisällä on tietenkin kova kilpailutilanne. Pelipaikoista taistellaan, mutta sanoisin että se on tällä hetkellä vielä positiivista kilpailua. Kukaan ei ole tehnyt mitään omia kuppikuntia ja alkanut puhumaan selkien takana, vaan kaikki on positiivista. Työnnetään toisiamme eteenpäin, ja keskinäiset ottelut treeneissä otetaan aika vakavasti, mutta sitten kun treenit loppuvat, niin kaikki hengailee ja naureskelee yhdessä. Mahdollisimman pitkään kun pidetään tämä positiivinen ilmapiiri, niin se tuo varmasti tosi hyvää tulosta meille, kertoo Pahkasalo.


– Kilpailu pelipaikoista kovenee. Tuossa kun treeneissä ollaan pelattu, niin on ollut hyvä meininki, ja näkee, että kilpailu pelipaikoista on kovaa niin kuin sen pitääkin olla. Sehän kehittää meitä sitten joukkueena, kommentoi Sillanpää.


HJK on aloittanut kautensa ottamalla voitot FC Hongasta ja SJK:sta. Mitään maalijuhlaa Klubin peleissä ei ole kuitenkaan nähty, sillä molemmat ottelut ovat päättyneet HJK:n 1–0 voittoon. Klubin oma maali on siis pysynyt puhtaana. HJK:n vahvasta puolustuslinjasta löytyvät esimerkiksi kapteeni Miro Tenho, sekä pitkän maajoukkueuran Huuhkajissa tehneet Joona Toivio ja Jukka Raitala. Keskikentällä ja hyökkäyksessä esiin nousevia nimiä ovat esimerkiksi brasilialaiskeskikenttä Jair Silva, Schalke 04:stä lainalla oleva Nassim Boujellab, sekä Honkaa vastaan voittomaalin iskenyt vasta 18-vuotias Casper Terho. Kaksi kautta VPS:n paidassa pelannut ja Huuhkajistakin tuttu Pyry Soiri, sekä Veikkausliigan tähtihyökkääjiin lukeutuva Roope Riski ovat kärsineet alkukaudella loukkaantumisista. Riski on varmuudella sivussa huomisesta ottelusta, mutta nähtäväksi jää onko Soiri pelikunnossa.


VPS valmentaja Henri Sillanpää ja keskikenttäpelaaja Aleksi Pahkasalo lähtevät hyvillä fiiliksillä huomiseen taistoon.


– Hyvä fiilis tietenkin. HJK on tunnetusti varmasti Suomen paras seura. Kiva että he tulevat vierailulle, kun meillä on hyvä vire päällä. Odotan innolla matsia, kertoo Pahkasalo.


– En usko, että tulee ihan samanlaista ilotulitusta kuin Lahtea vastaan, mutta toivottavasti pelataan samalla ilmeellä kuin Lahtea vastaan ennen sitä punaista korttia. Peli näytti tosi hyvältä silloinkin, kun oltiin vielä 11 vastaan 11. Toivottavasti saadaan se sama energia, voima ja asenne mikä oli siinä alussa myös huomiseen peliin, ennakoi Pahkasalo huomista ottelua.


– Tosi hyvä fiilis. Pari peliä saatu pelata, ja tulokset ovat olleet ihan ok. Neljä pistettä plakkarissa tässä vaiheessa, ja hyvä Cup-peli tuossa välissä, niin luottavaisin mielin voidaan lähteä huomiseen, kommentoi Sillanpää.


– Kyllä me pyrimme lähtemään pelaamaan sitä omaa peliä, eikä vaan selviytymään. Lähdetään oikeasti haastamaan HJK, ja katsotaan mihin se riittää. Toivottavasti pystytään haastamaan ja parhaassa tapauksessa tietenkin voittamaan. Meidän tavoitteemme on aina lähteä voittamaan pelejä, ja katsotaan sitten huomenna miten käy, kertoo Sillanpää.


– Halutaan olla aktiivisia sekä pallon kanssa että ilman palloa. Samaa millä lähdettiin edellisiin peleihin, mutta tietenkin jotain pieniä viilauksia saattaa tulla. Niin kuin sanoin, ei haluta pelkkää selviytymistä. Voi varmasti tulla semmoisia jaksoja, että joutuu selviytymään, mutta silloin pitää vain selviytyä ja taistella. Kyllä me tullaan kaikkemme antamaan huomenna, summaa Sillanpää vielä loppuun.


Maanantaina Hietalahdessa nähdään mitä käy, kun kahden kierroksen jälkeen eniten maaleja mättänyt VPS, sekä vähiten maaleja päästänyt HJK kohtaavat. Tervetuloa Hietalahteen kannustamaan Vepsu voittoon!


VPS kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

5 Mikko Pitkänen

7 Aleksi Pahkasalo

8 Sebastian Strandvall

10 Steven Morrissey

11 Samba Sillah

12 Kareem Moses

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

19 Gustaf Backaliden

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

30 Joonas Vahtera

34 Antti-Ville Räisänen


VPS – HJK

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

18.4.2022. klo 18.00

Liput: www.lippu.fi/artist/vps/ 

Otteluraportti: VPS - HJK
VPS-valmentaja Henri Sillanpää Radio Hietalahden v...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio