Otteluennakko: VPS - KuPS | Veikkausliiga

vpskups

VPS ei ehdi huilaamaan kauaa viime ottelustaan, kun jo keskiviikkona Lemonsoft Stadionilla Raidan vastustajaksi asettuu taitava KuPSin ryhmä. VPS hakee ottelusta takaisinmaksua joukkueiden viime kohtaamisesta koituneen pettymyksen jälkeen, kun taas KuPS havittelee liigan kärkisijoja keskiviikon ottelun myötä.

 

VPS sytytti kannattajansa viime perjantaina vieraskentällä HJK:ta vastaan Raidan kukistaessa helsinkiläiset mestarisuosikit vakuuttavalla esityksellä lukemin 1-2. Vepsun vahva ja aktiivinen puolustaminen tylsytti HJK:n koneiston, eikä Klubi saanut tämän seurauksena tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja aikaiseksi 90 minuutin aikana. Vepsun vahva vastahyökkäyspeli osoittautui myös kuolettavaksi, tehden HJK:n loppukirin liian vaikeaksi. Ottelun myötä VPS johtaa edelleen Veikkausliigaa 16 pisteen turvin, yhden ottelun enemmän pelanneen SJK:n hengittäen Raidan niskassa pisteen erotuksella.

 

Raidan hampaankolossa on kuitenkin edelleen jotain ikävää HJK-ottelua edeltäneeltä kierrokselta. Vepsun 22. ottelun mittainen tappioton putki tuli viimein päätökseensä KuPSin katkaistessa VPS:n lennon Kuopion Väre Areenalla lukemin 2-1. VPS hakee nälkäisesti keskiviikon revanssista täyttä kolmea pistettä, aikeinaan kukistaa KuPS takaisinmaksun merkeissä. Tiukan ottelutahdin myötä myöskään KuPS ei ehdi huilamaan riittävästi ennen keskiviikkoa, joukkueen otellen Vepsua vastaan vain kahden päivän palautumisjakson jälkeen edellisestä ottelusta.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei koe lyhyen valmistautumisajan olevan Vepsulle ongelma, ja huomauttaa KuPSin saapuvan Vaasaan ottelemaan jopa kaksi päivää lyhyemmällä palautumisajalla.

- Valmistautumisaika ottelua varten on lyhyt, mutta samaan hengenvetoon on mainittava, että KuPSilla aika on kaksi päivää lyhyempi verrattuna meihin. Tämä ei missään nimessä tästä syystä ole meille ongelma, vaan tietysti enemmän KuPSille.

- Koemme pian pidemmän jakson pienimmillä valmistautumisajoilla verrattuna täysiin treeniviikkoihin, jonka vuoksi meidän on muutettava rytmiämme. Edelleen, se ei ole meille ongelma, vaan kun puhutaan 2-3 päivän valmistautumisajasta jatkuvalla syötöllä, se alkaa vaikuttamaan joukkueen jaksavuuteen. Nyt kuitenkaan tilanne ei ole sellainen, Nuorela toteaa.

 

Nuorela kertoo HJK-ottelun antaneen joukkueelle valtavasti lisää itseluottamusta tulevia kierroksia varten. VPS-luotsi kuitenkin huomauttaa, että Veikkausliigan joukkueista juuri KuPS on tuottanut Vepsulle lähes eniten ongelmia, joten ottelusta voidaan odottaa varsin tasaista kohtaamista. 

- Helsingin peli antaa meille paljon lisää uskoa ja itseluottamusta. Myös Kuopiosta meille jäi kokonaisuudessaan positiivinen fiilis, ja ainoastaan toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli meille iso ongelma. KuPS on meille varmasti yksi hankalimmista vastustajista, ja joukkue on aiheuttanut meille valtavasti pohdintaa valmistautumisaikana. 

- KuPS asettelee pelaajia kentälle mielenkiintoisesti rotaatioiden seurauksena, joka askarruttaa meitä. Siinä on omat haasteensa, ja KuPSia vastaan prässääminen on hankalaa. Katsotaan, mitä keksimme huomenna, Nuorela kertoo. 

 

Helsingissä loistavan ottelun pelannut keskikentän taituri Antti-Ville Räisänen kokee joukkueen ja yksilöiden henkilökohtaisten onnistumisten olevan isoja tekijöitä tulevia otteluita ja itseluottamusta ajatellen. Räisäsen mukaan joukkue omaa hyvät eväät KuPSin kukistamiselle keskiviikon otteluun.

- Meillä on hyvä putki päällä, ja tässä tilanteessa odottelemme innokkaasti revanssia. Kopissa kaikilla on sellainen fiilis, että jokainen olisi halunnut pelistä enemmän irti. Meillä on hyvät eväät KuPSin kaatamiselle huomenna.

- Henkilökohtaisilla onnistumisilla on aina merkitystä seuraavia pelejä ajatellen, ja jokainen pelaaja varmasti voi samaistua asiaan. Viime kaudella menin maaleitta, mutta onneksi tällä kaudella saatiin jo ensimmäinen tässä vaiheessa tehtyä, vaikkei maalinteko olekaan varsinaisesti ykkösroolini kentällä. Alkukauden vaivat ovat selätetty, ja peli kulkee. 

 

Alkukesän kelit tarjoavat parastaan samanaikaisesti Vepsun johtaessa Veikkausliigaa. Asetelmat eivät Nuorelan ja Räisäsen mukaan voi olla kovinkaan tätä paremmat kauden kotiotteluja ajatellen.

- Emme tiedä, voiko yleisö enää odottaa meiltä enempää saapuakseen Hietalahteen katsomaan pelejämme. Odotamme kovasti, että katsomossa olisi tungosta, Nuorela kertoo hymyillen.

- Helsingissä oli hienoa nähdä, kuinka paljon kannattajiamme oli matkustanut pelipaikalle katsomaan meitä. Toivotaan, että keskiviikkona on paljon porukkaa lehtereillä, Räisänen huomauttaa.

 

 

VPS kohtaa keskiviikkona 22.5. KuPSin kotikentällään Lemonsoft Stadionilla kello 18:00. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi!

 

 

VPS - KuPS 

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

22.5.2024 kello 18:00

Otteluraportti: VPS - KuPS | Veikkausliiga
VPS kohtaa Suomen Cupin viidennellä kierroksella F...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio