Otteluraportti: VPS - KuPS | Veikkausliiga

vpskups

VPS koki KuPSille jälleen karvaan tappion, kun keltapaitaiset vieraat saivat naulattua Vepsun maaliin jopa kolme osumaa, tehden tasalukemiin nousemisen Raidalle liian vaikeaksi. Vaasalaisten hyvästä loppukiristä huolimatta ottelu päättyi kuopiolaisten 1-3 vierasvoittoon.

Ensimmäinen puoliaika eteni vahvasti KuPSin hallinnassa. Vieraat loivat ylivoimaa kentän keskilinjalla, voittaen kaksinkamppailuita ja riistäen palloja isänniltä. Pitkän paineen jälkeen KuPS iski viimein tulostaululle 0-1 johtolukemat, kun Vepsun boksiin saapunut korkea pallo ohjautui hyvin epäonnisesti Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka ei epäröinyt tontillaan laukoen pallon Raidan oikeaan alakulmaan. Ensimmäisellä jaksolla Raita joutui tukeutumaan Rasmus Leislahden muutamaan ilmiömäiseen torjuntaan, eikä nelivitosella enempää maaleja nähty. Tauolle siirryttiin vieraiden johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Vepsun puolesta katastrofaalisesti, kun boksissa pomppinut pallo ohjautui 49 minuutilla jälleen Luyeye-Lutumballe, joka laukoi pallon taiturimaisesti kantapäällään maaliin ohi Leislahden. VPS ei saanut prässipeliään toimimaan, ja oman pään heikot syöttöyritykset koituivat pian kohtalokkaaksi, kun pallonmenetyksestä syntynyt hyökkäys viimeisteltiin Vepsun maalin perukoille Jonathan Muzingan toimesta.

Vepsu pyrki vielä pääsemään peliin mukaan kolmen maalin tappioasemasta riistämällä palloja keskialueella ja etenemällä KuPSin päätyyn suoraviivaisesti luoden painetta laidoilla. Pian myös paine tuotti tulosta vieraiden päädyssä Antonio Alménin iskiessä ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa laukomalla pallon boksin ulkoreunalta oikeaan alakulmaan. Vepsun loppukiri ei kuitenkaan tälläkään kertaa riittänyt KuPSia vastaan, keltapaitojen viedessä täydet kolme pistettä mukanaan.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo ottelun olleen karvas pettymys, ja toteaa KuPSin ansainneen täydet kolme pistettä vieraiden ollessa kentällä VPS-luotsin mukaan kaikessa Raitaa parempi.

- Ennakoimamme haasteet realisoituivat tänään pahimmalla mahdollisella tavalla. Onnittelemme Honsua (Honkavaaraa) ja KuPSia tänään täysin ansaitusta voitosta. Emme pystyneet vastaamaan tänään KuPSin luomiin haasteisiin, ja olimme omassa pallollisessa pelissämme ajoittain jopa luokattoman huonoja. Silloin meillä on vaikeaa, emmekä saaneet prässiämme toimimaan missään vaiheessa. KuPS oli tänään meitä lähes kaikessa parempi.

- Emme muuttaneet tauolla mitään. Vasta pelin loppupuolella näimme kentällä asioita, joita olisimme halunneet peliimme alusta lähtien. Voitimme palloja ja teimme niistä hyvä hyökkäyksiä, jolloin meille syntyi pieni momentum. Jos olisimme saaneet toisen maalin, lopusta olisi tullut jännä. Emme kuitenkaan sitä olisi ansainneet tänään, sillä olimme kaikessa liian heikkoja, Nuorela toteaa jämäkästi.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa jo maanantaina 27.5. kun se kohtaa FC Interin kotikentällään Lemonsoft Stadionilla kello 18:00. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi.

VPS - KuPS 1-3

0-1 Joslyn Luyeye-Lutumba 21’

0-2 Joslyn Luyeye-Lutumba 49’

0-3 Jonathan Muzinga 59’

1-3 Antonio Almén 63’