VPS kaatoi Bröndbyn täpötäyden kotiyleisön edessä – tanskalaiset silti jatkoon yhteismaalein 3-2

20.7.2017

Vaasan Palloseura voitti Bröndby IF:n lukemin 2-1 Elisa Stadionilla kauniin kesäillan päätteeksi. Bröndby jatkaa kuitenkin Eurooppa-liigan karsintojen kolmannelle kierrokselle yhteismaalein 3-2. Vepsun osumat iskivät pelissä Jerry Voutilainen ja Ebrima Sohna.

VPS-Bröndby IF 2-1 (2-1)
11′ Voutilainen 1-0
16′ Mukhtar 1-1
40′ Sohna

Jo ennen aloitusvihellystä oli aistittavissa huikea jalkapalloilta, kun Vepsun faniryhmä Geezers Hietalahden suunnittelema tifo teki koko pääkatsomosta yhdessä fanipäädyn kanssa mustavalkoraitaisen. Pohjoispäädyssä Bröndby-fanit liehuttivat isoja keltaisia lippujaan ja laulu raikasi molemmissa päädyissä.

Vepsu aloitti ottelun vahvasti ja otti pallonhallinnan muutaman minuutin jälkeen. 11. peliminuutilla Jerry Voutilainen huudatti täpötäyttä kotiyleisöä viimeistelemällä upeasti pelatun hyökkäyksen päätteeksi Vepsun 1-0 -johtomaalin.

Vain muutama minuutti tästä ja Hietalahteen valahti hetkellinen totaalihiljaisuus. Hany Mukhtarin kulmapotku kiersi Vepsun maalille ja lipsahti suoraan muuten loistavasti pelanneen Marko Meeritsin näpeistä VPS-rysään.

Vaan hiljaisuus ei kauaa kestänyt, sillä vaasalaisyleisö osoitti tukensa jatkamalla lauluaan ja VPS otti pelin hiljalleen taas komentoonsa.

Jakson loppua kohden Vepsun ote parani paranemistaan ja 40 minuutin kohdalla Raita sai palkinnon maalin muodossa. Jälleen kerran mustavalkoiset pelasivat hienon hyökkäyksen, jonka päätti Ebrima Sohna tälläämällä pallon etuyläkulmaan.

Ennen taukoa pelattiin Voutilaiselle vielä tuhannen taalan paikka, jonka kuitenkin Bröndby-puolustus aivan viime hetkellä putsasi kulmaksi.

Toiselle jaksolle VPS tuli vahvasti. Se otti pelin tyystin komentoonsa, eikä Bröndbyn prässi meinannut purra millään. Kun vain kuusi minuuttia oli toista jaksoa pelattu, Bröndby-hyökkääjä Jan Klimentille näytettiin tuomarin toimesta suoraa punaista korttia ja VPS pääsi myllyttämään ylivoimalla. Ja hyvin Raita myllyttikin. Se painosti pitkän jakson ja näytti siltä, että on vain ajan kysymys, koska homma napsahtaa kohdilleen ja isännät saavat kolmannen osumansa.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Bröndby sai kasattua rivinsä ja puolusti todella tiiviisti lopussa. Se sai vastaiskuista pari vaarallista paikkaa muun muassa Kamil Wiczekin ja Mukhtarin laukausten muodossa. VPS-vahti Meerits torjui nämä kuitenkin todellisilla huippuvenytyksillä. VPS rakensi moniakin puolittaisia paikkoja ja hyviä hyökkäyksiä, mutta viimeinen terävyys lopulta uupui hyökkäyskolmanneksella, eikä lisämaaleja nähty.

Näin ollen voitto kirjattiin VPS:lle lukemin 2-1, mutta Bröndby jatkaa Eurooppa-liigan kolmannelle kierrokselle yhteismaalein 3-2.

– Onnea vahvasta esityksestä ja ansaitusta voitosta vastustajalle. Onnittelut meille jatkoon pääsystä. Se on tärkeintä, Bröndby-luotsi Alexander Zorniger totesi napakasti pelin jälkeen.

– Emme pystyneet hallitsemaan oikeaa puolta ja meillä oli muutenkin ongelmia ensimmäisellä puoliajalla, kun pelasimme niin passiivista peliä. Oli vaikeaa prässätä nopealla tekonurmella. Sen tiesimme jo etukäteenkin, Zorniger jatkoi.

Saksalaisvalmentaja myönsi, ettei paine meinannut tänään purra Vepsuun millään.

– Meillä ei ollut oikein kontrollia prässissämme. Olimme lähellä vastustajaa, muttemme oikeasti iholla, kuten yleensä. He pystyivät vaihtamaan puolta nopeasti ja se teki puolustamisen vaikeaksi, kun syntyi välejä. Punaisen kortin, jota ei tietenkään voi hyväksyä tuollaisessa tilanteessa, jälkeen puolustuksellisesti pelasimme ihan OK. Menemme mielestäni syystä seuraavalle kierrokselle, sillä olimme kahdessa pelissä yhteensä parempi. Onnittelut silti Vaasalle tästä päivästä, Zorniger kommentoi.

Omien sanojensa mukaan tanskalaisjoukkueen pääkäskijä on aina hieman hermostunut peleissä, joten niin hän oli tänäänkin.

– Jännitin Bröndbyssäkin vaikka johdimme 2-0. Valmentajana olet aina vähän hermostunut ja totta kai tiesimme, että VPS:n seuraava maali olisi tehnyt hommaa vielä vaikeammaksi.

VPS-luotsi Petri Vuorisen mielestä VPS oli tänään parempi osapuoli.

– Ottelu oli kova ja me olimme parempia alusta loppuun. Voitimme, mutta se ei vaan riittänyt tänään jatkoon, kun yhteistulos ratkaisee, Vuorinen harmitteli.

– Aloitimme hyvin. Läpikäydyt asiat pelin avaamisen, puolustamisen ja korkean prässin suhteen toimivat tänään todella hyvin. Oppiminen ensimmäisestä pelistä sujui todella hyvin ja se näkyi kentällä myös verrattuna vastustajaan, Vuorinen jatkoi.

Tauolta tullessa usko joukkueessa oli vierasmaalista huolimatta kova, että jatkopaikka vielä klaarataan.

– Tiesimme, että vielä pitää tehdä kaksi maalia. Koimme, että meillä oli homma hallussa ja että miksemme olisi voineet tehdä kahta lisää. Bröndby turhautui ajoittain toisella jaksolla, josta osoituksena punainen korttikin. Meillä oli muutama paikka ja painoimme päälle pitkään. Lopussa vähän väsyimmekin, sillä tempo oli kova ja teimme tänään kentällä valtavan määrän duunia. Kauttaaltaan olen tyytyväinen tähän otteluun, Vuorinen totesi.

Vaikka eurotaival päättyy tähän, oli suoritus näissä Eurooppa-liigan karsinnoissa varsin hyvä. Neljästä ottelusta VPS voitti kolme, eikä hävinnyt kotona kertaakaan. Jotta tästä herkusta saadaan nauttia ensi kaudellakin, joukkue tarvitsee samanlaista upeaa tukea kotiyleisöltä Veikkausliigassa, kuin tänään. Kotimaan liigan ottelut jatkuvatkin jo sunnuntaina JJK:ta vastaan Elisa Stadionilla. Ei muuta kuin sankoin joukoin Hietalahteen silloinkin. Vepsun verkkokaupassa ovat myytävänä myös loppukauden kausikortit, jotka irtoavat huokeaan hintaan 110€ pääkatsomo ja 60€ päädyt. Kotipelejä on jäljellä vielä yhdeksän.

VPS tänään: Meerits – Engström, Lampi (22′ Koskimaa (60′ Morrissey)), Lahti, Viitikko, Levänen – Vahtera, Voutilainen, Sohna, Strandvall – Hakola (70′ Böling).

Penkillä: Volotinen (mv), Jürgenson, Clennon, Lähde.

VPSTV: Kohokohdat Bröndby-voitosta – seuraava koti...
VPSTV: Vepsun ennakkotunnelmia ennen loppuunmyytyä...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio