VPS jäi tasapeliin - RoPS-ottelun raportti

20210622-VPS---RoPS-0810

Vaasan Palloseura kohtasi Rovaniemen Palloseuran tiistaina 22.6. Hietalahden Jalkapallostadionilla. Palloseurojen välisestä kohtaamisesta odotettiin tasaista taistelua ja semmoinen tiistai-illan ottelusta muodostuikin. Vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen pisteet tasattiin lukemin 2-2. Ottelu oli kotijoukkueen uuden päävalmentaja Jussi Nuorelan ensimmäinen.

VPS lähti otteluun latautuneena, mutta ottelun ensimmäiset minuutit mentiin vierasjoukkueen hallinnassa. RoPS sai paineen kotijoukkueen kenttäpuoliskolle ja onnistui luomaan muutaman vaarallisen tilanteen Tuomas Pöyhösen vartioimalle maalille. Ensimmäinen maali nähtiin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Vili Saarikosken keskitys kimposi Samuel Lindemanin kautta kotijoukkueen maaliin. Tauolle siirryttiin RoPSin 0-1 johdossa.

Tauolla VPS muutti hieman omaa pelaamista ja saikin laitojen kautta luotua painetta RoPSin alueelle. Ansaittu tasoitus nähtiin 67.minuutilla, kun Kalle Multanen siirsi pelivälineen lähietäisyydeltä RoPSin maaliin. Maali oli Multasen 100.maali Miesten Ykkösessä. Paljon onnea, Kalle!

RoPS siirtyi ottelussa uudelleen johtoon, kun ottelua oli pelattu 80.minuuttia. Vierailijoiden Veka Pyyny jäi täysin vapaaksi VPS:n 16-alueella, eikä hyökkääjä erehtynyt lähietäisyydeltä. VPS sai luotua maalin jälkeen painetta ja tasoitus nähtiin juuri ennen täyttä aikaa. Sebastian Strandvallin hieno vapaapotku painui Miikka Mujusen selän taakse ja tämä oli VPS-kapteenin kauden neljäs maali erikoistilanteista. Ottelun lisäajalla molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuus lisämaaleihin, mutta lopulta pisteet jaettiin Hietalahdessa lukemin 2-2.

Vaasan Palloseura:

Tuomas Pöyhönen – Samba Sillah (83 min, Luqman Kassim), Samuel Lindeman, Mikko Pitkänen, Miika Niemi (74 min, Honar Abdi) – Aatu Laatikainen, Arttu Nuutinen (83 min, Riku Jääskä) – Aleksi Pahkasalo (74 min, Joonas Vahtera), Sebastian Strandvall, Steven Morrissey – Kalle Multanen.

VPSTV:ssä ottelun jälkeiset haastattelut:

Vaasan Palloseuran ottelut keskiviikkona 30.6. kello 18.30, kun Hietalahden jalkapallostadionille saapuu EIF vieraaksi.