VPS hakee pisteen Turusta

VPS kävi lauantai-iltana pelaamassa Turussa FC Interin vieraana. Ensimmäisellä puoliskolla molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa, ja tauolle lähdettiin 1–1 tasatilanteessa. Toisella puoliajalla Inter pääsi hakemaan voittomaalia yhden pelaajan ylivoimalla, mutta VPS:n puolustus kesti ja joukkue lähti kotimatkalle yhden pisteen kanssa.

VPS aloitti pelin sähäkästi ja saikin luotua kaksi aivan huippupaikkaa ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Ensimmäinen paikka nähtiin, kun Tete Yengi pelasi rangaistusalueen tuntumassa pallon Samuel Lindemanille, joka vapautti nopealla syötöllä Joonas Vahteran loisto vetopaikkaan. Vahteran laukaus kuitenkin viuhui ohi maalin. Toinen huippupaikka nähtiin vain pari minuuttia myöhemmin, kun Kareem Moses lähetti oikealta laidalta pitkän keskityksen, joka suuntautu takatolpalle Kalle Multaselle. Multasen pusku kuitenkin painui myös ohi maalista.

Vahvan ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen Inter sai peliään paremmin kasaan ja otti hetkellisesti hallintaa ottelusta. Ensimmäinen maali nähtiinkin, kun peliä oli takana 25. minuuttia. Petteri Forsell vapautti hyvällä syötöllä Matias Tammisen juoksuun. Tamminen sai laukauksen aikaiseksi, mutta Mikko Pitkänen onnistui liukumaan Tammisen laukauksen väliin, ja seurauksena oli kulmapotku. Kulmapotkua antamaan asteli Forsell, joka lähetti erittäin kierteisen pallon maalille, mistä Tamminen ohjasi pallon maaliviivalta VPS:n verkkoon.

VPS:n puolustus koki kovan kolauksen, kun Juhani Pikkarainen joutui jättämään ottelun 30 peliminuutin jälkeen. Positiivinen asia kuitenkin on, että kyseessä ei pitäisi olla vakavampi loukkaantuminen.

VPS:n tasoitusmaali syntyi kymmenen minuuttia Interin avausmaaliin jälkeen Vahteran ja Multasen upean yhteistyön seurauksena. Vahtera levitti ensin pallon boksin vasemmalle reunalle Multaselle, joka välittömästi jatkoi pallon takaisin maalin eteen juoksua tekevälle Vahteralle, joka viimeisteli pallon varmasti Interin verkkoon. Tauolle lähdettiin 1–1 tasatilanteessa.

Toinen puolisko alkoi tasaisella pelillä. Ensimmäinen hyvä paikka nähtiin Interin toimesta, kun Juho Hyvärinen pudotti pallon Tommi Jyrylle, jolta lähti vastapallosta tulinen laukaus kohti Vepsun maalia. VPS-vahti Teppo Marttinen kuitenkin venyi torjuntaan.

Toisen puoliajan käännekohta nähtiin, kun peliä oli jäljellä reilut 25 minuuttia. VPS:n toppari Pitkänen yritti estää Interin Joel Rodriguezia pääsemästä läpiajoon, mutta Rodriguez kaatui tilanteessa kentän pintaan, ja Pitkänen lähetettiin suoralla punaisella kortilla pois kentältä. Tästä alkoi loppupelin kestänyt armoton Interin hallinta.

Ottelun lopussa VPS-vahti Marttinen loukkaantui ja hänen tilalleen vaihdettiin kokenut maalivahti Oskari Forsman, joka osoittautui pelin loppuhetkien sankariksi. Inter kävi pelin viimeminuuteilla kahdesti erittäin lähellä maalia. Ensin David Accam lähetti takatolpalle loistavan keskityksen, joka löysi Jussi Niskan. Niskan pusku osui kuitenkin VPS:n onneksi tolppaan. Muutama minuutti tämän jälkeen Jyryn pitkä keskitys löysi maalin eteen juoksun tehneen Luka Kuittisen. Kuittisen pusku oli hyvä, mutta Forsmanin loistavan reaktiotorjunnan seurauksena lukemat pysyivät tasoissa. VPS lähti kovan taistelun jälkeen kotimatkalle Vaasaan yhden pisteen kanssa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli olosuhteisiin nähden tyytyväinen yhteen pisteeseen.

– Aloitimme pelin hyvin. Valkomustien lasien takaa katsottuna meillä olisi pitänyt ensimmäisellä puoliajalla olla vähintäänkin parin maalin johto. Ennen yhtä nollaa meillä oli siinä neljä aika hyvää maalipaikkaa, tai pari ainakin todella hyvää maalipaikkaa. Minun mielestäni meidän olisi pitänyt johtaa peliä puoliajalla, Nuorela kommentoi.

– Jouduttiin se viimeinen 20 minuuttia tappelemaan ihan tosissaan, kun olimme vajaalla. Hyvin jätkät selviytyivät. Sitten vielä Marttinen loukkaantui ja Forsman tuli vähän kylmiltään sisään ja teki pari tärkeää torjuntaa. Totta kai me olemme tyytyväisiä nyt pisteeseen, Nuorela kertoo

– Aika kaksijakoinen peli. Fiilikset on, että enemmän oli saatavissa, mutta loppupeleissä tietysti täytyy olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, Nuorela toteaa.

Ensi viikolla pelataan jälleen Hietalahdessa, kun FC Lahti saapuu Vepsun vieraaksi lauantaina 20. elokuuta. Osta lippusi ennakkoon täältä!

FC Inter – VPS 1–1 (1–1)

25' Matias Tamminen 1–0

35' Joonas Vahtera 1–1