VPS etenee Suomen Cupin viidennelle kierrokselle!

20220503-192212WhatsApp-Image-2022-05-03-at-21.55.26

VPS kävi tiistai-iltana varmistamassa paikkansa Suomen Cupin viidennellä kierroksella, kun KPV taipui Kokkolan Keskuskentällä numeroin 1–5. VPS aloitti ottelun vahvasti menemällä 0–2 johtoon heti pelin alussa, mutta KPV laittoi vahvasti kampoihin toisella puoliajalla. Lopulta VPS kuitenkin varmisti voiton kolmella pelin loppuminuuteilla tehdyllä maalilla.


VPS aloitti ottelun erittäin vahvasti, ja ensimmäinen maali nähtiinkin jo toisella peliminuutilla, kun Kareem Moses avasi pitkällä syötöllään VPS:n nopeaan kolme vastaan kaksi hyökkäykseen. Aleksi Pahkasalo laittoi korkean syötön rangaistusalueen oikealta laidalta maalin eteen Steven Morrisseylle, joka puski pallon maaliin. Vepsu ei nostanut jalkaa kaasulta, ja toinen maali nähtiin vain muutama minuutti ensimmäisen jälkeen, kun Pahkasalo vapautti Morrisseyn läpiajoon, jonka päätteeksi Morrissey kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkulle asteli Sebastian Strandvall, joka laittoi pallon varmasti vasempaan alanurkkaan.


VPS jatkoi pallonhallintaa, ja Morrissey kävi jo lähellä toista maaliaan, kun Mosesin pallonriistosta lähtenyt nopea vastahyökkäys päättyi Morrisseyn suoraan juoksusta lähteneeseen kovaan laukaukseen, joka kuitenkin kimposi ylärimasta maalin yli. Toisella jaksolla ei enää osumia nähty, ja taulle mentiin Vepsun 0–2 johdossa.


KPV aloitti toisen puoliajan paljon pirteämmin, ja saikin hallittua palloa suurimman osan toisesta jaksosta. KPV kävikin lähellä maalia muutamaan kertaan, ja tolpatkin kolisivat kahdesti. Kavennusmaali nähtiin 78. peliminuutilla, kun Miika Kauppilan nosto löysi puolustuslinjan taakse hiipineen Wegye Wegyen, joka laittoi pallon maaliin.


Maalin jälkeen VPS sai taas omaa peliä paremmin kasaan, ja pääsikin erittäin lähelle 1–3 maalia, kun Tete Yengi sai pelattua pallon maalin eteen Aleksi Pahkasalolle, jonka laukauksen kuitenkin torjui ainoana pelaajana maalin edessä majaillut KPV:n puolustaja Samuel Uusitalo.


Kun peli alkoi lähestymään loppuaan, KPV lähti hyökkäyksiin oikeastaan koko ryhmityksellään, ja täten VPS onnistui viimeistelemään vastahyökkäyksistä vielä loppuun kolme maalia, joista ensimmäisen iski Tete Yengi. Seuraavat kaksi maalia syntyivät Samba Sillahin tarkoista rangaistusalueen vasemmasta kulmasta lähteneistä, taka-alakulmaan sijoitetuista laukauksista. VPS lähti takaisin Vaasaan 1–5 voiton ja Suomen Cupin viidennen kierroksen paikan kanssa.


VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen pelin lopputulokseen. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla peli kulki erittäin hyvin, mutta toisella puoliajalla pallollisessa pelaamisessa oli parannettavaa.


– Saatiin otteluun hyvä alku kahdella nopealla maalilla. Pelattiin muutenkin tosi hyvin ensimmäisellä jaksolla, ja pystyttiin rakentamaan paljon hyviä hyökkäyksiä. Pystyttiin purkamaan KPV:n prässi, ja pelattiin hyvin pallon kanssa. Oltaisiin voitu tehdä ehkä enemmänkin maaleja, ja siten tappaa peli jo ensimmäisellä jaksolla, summaa Nuorela ensimmäisen jakson.


– Toinen jakso oli selkeästi hankalampi. KPV alkoi pelaamaan enemmän riskillä ja sai painetta aikaiseksi. Me olimme selkeästi huonompia omassa pallollisessa pelaamisessa. Ratkaisevilla hetkillä menetettiin liian helposti palloja, ja jouduttiin valumaan vähän liikaa omalle kenttäpuoliskolle. Ihan lopussa kuitenkin tehtiin ne vapauttavat maalit, vaikka meidän olisi pitänyt pystyä tekemään ne jo huomattavasti aikaisemmin. KPV pelasi hyvän toisen jakson, ja teki pelistä loppuun asti jännittävän, kommentoi Nuorela toista puoliaikaa.


– Totta kai täytyy olla tyytyväinen siihen, että otettiin lopulta selvä voitto. Cupissa on tietysti tärkeintä voittaa ja mennä jatkoon, niin ollaan siihen tietysti tosi tyytyväisiä. Muutenkin oli tärkeää voittaa kolmen hävityn liigapelin jälkeen. Nyt voidaan lähteä hyvillä fiiliksillä viikonlopun Haka-otteluun, kertoo Nuorela.


– Avauskokoonpanossa oli aika paljon muutoksia viime pelistä. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä osoitus siitä, että meillä on tasainen ja laaja materiaali. Kaikki ketkä pelasivat tänään, näyttivät että hekin voisivat ihan hyvin olla avauskokoonpanossa, kertoo Nuorela vielä loppuun joukkueen kokoonpanon hyvästä tilanteesta.


Avausmaalin viimeistellyt Steven Morrissey jakoi Nuorelan mietteet ottelusta.


– Tuntuu hyvältä voittaa kolmen tappion jälkeen, etenkin kun kyseessä oli derby-ottelu. Teimme aikaisessa vaiheessa kaksi maalia, mikä on tärkeää tällaisissa peleissä. Olisimme voineet pelata paremmin pallon kanssa, ja teimme pelin ehkä hieman vaikeaksi itsellemme, mutta lopussa saimme tehtyä vielä muutaman maalin, mikä oli hyvä asia, kertoo Morrissey.


VPS jatkaa otteluitaan lauantaina, kun se matkaa Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17 ja on nähtävissä Ruutu+ palvelusta.


KPV – VPS 1–5 (0–2)

2' Steven Morrissey 0–1

8' Sebastian Strandvall 0–2

78' Wegye Wegye 1–2

90' Tete Yengi 1–3

90+3' Samba Sillah 1–4

90+5' Samba Sillah 1–5


VPS Kokoonpano:

22 Teppo Marttinen

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström <- 68'

7 Aleksi Pahkasalo

8 Sebastian Strandvall <- 67'

10 Steven Morrissey <- 46'

12 Kareem Moses <- 82'

17 Kalle Multanen <- 82'

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

34 Antti-Ville Räisänen


Vaihtopelaajat:

1 Oskari Forsman

5 Mikko Pitkänen -> 82'

11 Samba Sillah -> 67'

14 Tete Yengi -> 82'

19 Gustaf Backaliden -> 46'

21 Prosper Ahiabu -> 68'

30 Joonas Vahtera 


Muutoksia VPS:n ja HIFK:n kohtaamisiin – kesäyön o...
Derbyhuumaa Hietalahdessa!

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio