VPS etenee jatkoon Suomen Cupissa!

20220413-175502WhatsApp-Image-2022-04-13-at-19.19.47

VPS kävi hakemassa JS Herculeksen ja Tervarit Juniorien yhteisakatemiajoukkueesta komean 0–8 voiton, ja etenee täten jatkoon Suomen Cupissa. Ottelun tähtenä toimi hattutempun alle kymmeneen minuuttiin tehnyt Aleksi Pahkasalo.


VPS otti odotetusti hallinnan ottelusta heti alussa. Ensimmäinen maali nähtiin yhdeksän peliminuutin jälkeen, kun Miika Niemen vasemmalta laidalta lähtenyt keskitys löysi Kalle Multasen, joka ohjasi pallon päällään maaliin. Seuraava maali syntyi vain neljä minuuttia ensimmäisen jälkeen, kun Prosper Ahiabun puolesta kentästä lähtenyt tarkka läpisyöttö löysi puolustuslinjan takaa Kalle Multasen. Multanen nosti pallon maalivahdin yli, ja Hercules U20:n puolustus yritti vielä putsata pallon pois maaliviivalta, jonka seurauksena taululle merkittiin oma maali. Jälleen kului vain muutama minuutti, kunnes Vepsu laittoi lukemat jo kolmeen nollaan, kun Joonas Vahteran antama kulmapotku löysi Juhani Pikkaraisen, joka puski pallon maaliin.


24. peliminuutilla Vepsu sai hyvästä paikasta vapaapotkun, kun Joonas Vahtera kaadettiin aivan boksin oikealla reunalla. Matala ja kova vapaapotku jäi pomppimaan maalin eteen, kunnes Josep Nuorela onnistui tökkäämään pallon maaliin. Vepsun jo kolmas erikoistilannemaali nähtiin 43. peliminuutilla, kun Kareem Moses puski maalin kulmapotkusta. Tauolle lähdettiin Vepsun 0–5 johdossa.


Toisen puoliajan alkuun Vepsu suoritti kolme pelaajavaihtoa, kun Juhani Pikkaraisen, Prosper Ahiabun ja Joonas Vahteran tilalle kentälle saapui Mikko Pitkänen, Samuel Lindeman ja Aleksi Pahkasalo. Vaihdosta kentälle saapunut Aleksi Pahkasalo oli liekeissä toisella puoliajalla, ja onnistui tekemään hattutempun alle kymmeneen minuuttiin. Ensimmäinen maali syntyi 65. peliminuutilla, kun Multasen laukauksen jälkeen pallo päätyi puolustajan kautta Pahkasalolle, joka laittoi pallon maaliin. Toinen maali nähtiin vain viisi minuuttia ensimmäinen jälkeen, kun Samuel Lindeman vapautti keskikentältä lähteneellä syötöllään boksin oikealla puolella majailevan Multasen, jonka syötöstä Pahkasalo pääsi viimeistelemään maalin tyhjiin. Pahkasalon hattutempun viimeinen osuma tuli 73. peliminuutilla kovalla etukulmasta sisään menneellä laukauksella.


Vaasan Palloseuran päävalmentaja Jussi Nuorela oli kaikin puolin tyytyväinen joukkueen otteisiin.


– Kaikki meni ihan suunnitelmien mukaisesti. Ei tapahtunut mitään yllätyksiä, ja pystyttiin toteuttamaan kaikki vaihdot mitä oltiin vähän etukäteen suunniteltu. Saatiin tasaisesti peliaikaa kaikille, ja he ketkä ovat pelanneet tällä kaudella vähemmän saivat pelattua 90 minuuttia, mikä oli tärkeä asia. Saatiin alkuun pari maalia ja sen jälkeen peli oli tietysti aika helppo. Alusta lähtien pelattiin tosi hyvin ja ammattimaisesti. Lähdettiin pelaamaan ihan niin kuin mitä tahansa muutakin peliä. Heti ensimmäisestä minuutista lähtien hallittiin peliä suvereenisti, kertoo Nuorela.


– Tehtiin ainakin kolme erikoistilannemaalia, ja toppariosasto kävi tekemässä maaleja, mikä oli tietysti jatkoa ajatellen hyvä. Erikoistilanteet ovat kuitenkin yksi aika ratkaiseva tekijä yleensäkin peleissä, niin oli hyvä että saatiin niistä onnistumisia, kertoo Nuorela erikoistilannepelaamisen onnistumisen tärkeydestä.


– Pelattiin hyvällä asenteella ihan loppuun asti. Vaikka peli oli selvä aika nopeastikin, niin silti koko 90 minuuttia pelattiin ihan täysillä ja hyvällä asenteella. Haluttiin hyökätä ja tehdä lisää maaleja. Hyvä tapahtuma ja hyvät fiilikset jäi, kommentoi Nuorela.


Hattutempun viimeistellyt Aleksi Pahkasalo jakoi Nuorelan mielipiteet ottelusta.


– Positiivinen fiilis jäi pelistä. Asenne oli joukkueella kohdillaan, mikä on tärkeintä näissä peleissä. Kuulin ennakkohaastattelun Tervareiden pelaajalta, joka sanoi, että tämä on tähän asti hänen elämänsä isoin peli. Tämänkin takia oli hyvä, että jokainen meidän pelaajista arvosti vastustajaa ja pelasi kunnolla. Hyviä peliminuutteja tuli kaikille pelaajille, joka on tosi tärkeää pitkää kautta ajatellen, kommentoi Pahkasalo.


– Tänään onnistuttiin yhdessä meidän kautemme tavoitteista, joka on keskittyä edessä olevaan peliin, eikä siihen mikä tulee sen jälkeen. Se olisi ollut tänään hyvin mahdollista, kun tiedetään että maanantaina tulee vieraaksi HJK. Tänään keskityttiin täysillä vain tähän peliin, ja nyt voidaan alkaa valmistautumaan maanantaita varten, kertoo Pahkasalo.


– Hattutemppu on aina mukava tehdä vastustajan tasosta riippumatta, varsinkin kun se oli minun ensimmäinen Vepsun paidassa. Oli myös hyvä nähdä, että erikoistilanteista tehtiin maaleja, ja kaikki topparit sai tehtyä yhden maalin kulmasta. Niitä on harjoiteltu treeneissä, summaa Pahkasalo vielä loppuun.


VPS pelaa seuraavan ottelunsa 18.4. maanantaina, kun Veikkausliigan kolmannella kierroksella Elisa Stadionilla vastaan asettuu HJK.


Hercules U20/Tervarit-j – VPS 0–8 (0–5)

9' Kalle Multanen 0–1

13' Oma maali 0–2

16' Juhani Pikkarainen 0–3

25' Josep Nuorela 0–4

43' Kareem Moses 0–5

65' Aleksi Pahkasalo 0–6

70' Aleksi Pahkasalo 0–7

74' Aleksi Pahkasalo 0–8


VPS Kokoonpano:

22 Teppo Marttinen

2 Josep Nuorela

20 Tyler Reid <- 71'

12 Kareem Moses

3 Juhani Pikkarainen <- 46'

30 Joonas Vahtera <- 46'

21 Prosper Ahiabu <- 46'

23 Miika Niemi

19 Gustaf Backaliden

34 Antti-Ville Räisänen

17 Kalle Multanen <- 71'


Vaihtopelaajat:

1 Oskari Forsman

5 Mikko Pitkänen -> 46'

7 Aleksi Pahkasalo -> 46'

8 Sebastian Strandvall -> 71'

14 Tete Yengi -> 71'

25 Samuel Lindeman -> 46' 

VPS-valmentaja Henri Sillanpää Radio Hietalahden v...
VPS aloittaa Suomen Cupin huomenna!

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio