Veikkausliigan avauskierroksella jotain poikkeuksellista ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella !

1920x1080-1

Veikkausliigakausi 2024 käynnistyy pääsiäisen jälkeisenä lauantaina 6.4. täydellä ottelukierroksella. 

 

Runkosarjan otteluohjelma kauden 2024 on nyt valmistunut ja julkaistu. Heti avauskierroksella ohjelmassa havisevat historian lehdet. Tällä vuosituhannella edellisvuoden mestari ja hopeamitalisti eivät ole kohdanneet koskaan ensimmäisellä kierroksella. Nyt näin käy ja KuPS–HJK -herkkupalan lisäksi merkittävää historiaa kirjoitetaan avauskierroksella myös Tampereella, kun Ilves kohtaa FC Lahden upealla uudella Tammelan stadionilla. 

 

Otteluohjelmaa laadittaessa on pyritty entistäkin mielenkiintoisempaan katsojakokemukseen kokonaisvaltaisesti. 

 

- Veikkausliigan tämän kauden painotuksena on mahtavan avauksen lisäksi entistä laajempi mahdollisuus katsoa halutessaan useampia pelejä alkamisajankohtien porrastuksen vuoksi. Stadioneilla käyville katsojille on vahva painotus pelien ajoittamisesta viikonloppuun perjantaista sunnuntaihin, jonka toivotaan mahdollistavan myös kannattajien vieraspelimatkustamista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa taustoittaa. 

 

- Joidenkin pelien osalta on tarjolla myöhäisempiä alkamisaikoja. Erityisesti mielenkiintoinen kierros on juuri ennen juhannusta, jolloin koko Veikkausliigan kierros alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 21.    

 

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros kaudella 2024 pelataan sunnuntaina 1.9., minkä jälkeen jatketaan edelliskausilta tuttuun tapaan kuuden parhaan Mestaruussarjalla ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjalla, joissa molemmissa pelataan yksinkertainen sarja runkosarjan lähtöpisteiden pohjalta. 

 

Mestaruus- ja Haastajasarjan ensimmäisten kierrosten runkopäivä on 14.9. ja päätöskierrosten 19.10. Mestaruus- ja Haastajasarjan päättymisen jälkeen pelataan vielä niin ikään aiemmilta kausilta tuttu Eurolopputurnaus, jossa ratkaistaan viimeinen paikka kauden 2025-26 UEFA:n seurajoukkuekilpailuihin. Eurolopputurnauksen ratkaisevan toisen finaalin runkopäivä on 2.11. 

 

Veikkausliigan sarjajärjestelmä kokonaisuudessaan sekä otteluohjelman laatimisen perusteet kaudelle 2024 löytyvät täältä!

 

Kaikki kauden 2024 Veikkausliigaottelut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu+ -palvelussa.

Peter Michael siirtyy Romaniaan
VPS:n nuoret lupaukset tähdittävät U17-maajoukkuev...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio