Seuraavat kierrokset ovat valtavan isossa roolissa – runkosarja huipentumassa

Veikkausliigan runkosarjaa kaudella 2022 on pelaamatta enää neljä täyttä ottelukierrosta ja panokset kasvavat koko ajan.

Veikkausliiga päästään pelaamaan kahden kauden tauon jälkeen jälleen täydessä muodossaan ensi kertaa kaudella 2019 pelattua Eurolopputurnausta myöten. Tämä takaa sen, että panoksellisia otteluita riittää jokaiselle joukkueelle.

- Tässä on lähdetty hakemaan joka ikiseen ottelun jännitysmomenttia ja panoksellisuutta pyritään kaikin keinoin kasvattamaan. Tämä on erittäin hyvä malli siihen. Nytkin nähdään, että kun seuraavat kierrokset tulevat, niin jokaiseen ottelun osalta voi ruveta katsomaan sarjataulukosta mitä vaikutuksia tällä on ja mihin kukin joukkue voi päästä, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa luonnehtii tuoreessa Veikkausliigan podcastissa.

- Kun katsot muita pelejä ja huomaat sitten, että tämä yksittäinen pelihän on valtavan iso ottelu. Yksi ottelu voi vaikuttaa sarjasijoitukseen yhden joukkueen kohdalta hyvinkin merkittävästi ja toinen voi tulla sieltä takaa ohi.

Marjamaa muistuttaa, että runkosarjan päätöskierroksilla ratkotaan isoja asioita jokaisen joukkueen osalta. Taistelu ei ole vain kärjessä ja pääsystä kuuden parhaan joukkoon, vaan samalla haetaan asetelmia Mestaruus- ja Haastajasarjaa varten.

- Nämä ovat juuri nyt niitä ratkaisun hetkiä tällä uudella sarjajärjestelmällä. Seuraavat kierrokset ovat valtavan isossa roolissa. 22 kierrosta on runkosarjaa ja ne määrittävät näitä jatkopaikkoja kunkin joukkueen osalta.

- Näistä on hirvittävän iso vääntö, että kuka menee minnekin. Sijoituksilla on merkitystä. Jakautuminen tässä muutaman seuraavan kierroksen jälkeen asettaa joukkueita loppupelien osalta hyvin mielenkiintoiseen asemaan.

Lisää toimitusjohtaja Marjamaan mietteitä Veikkausliigan podcastissa: https://www.supla.fi/audio/4160154 

Otteluraportti: VPS – FC Lahti
Teppo Marttinen sivussa loppukauden
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio