kirjoittanut VPS - Vaasan palloseura 20.09.2024
Kategoria: 2018

Otteluraportti: VPS - HJK | Veikkausliigan Mestaruussarja

Hietalahden Lemonsoft Stadionilla todistettiin todellinen viihdepläjäys, kun VPS ja HJK ottivat yhteen Veikkausliigan Mestaruussarjan toisella kierroksella. Vahvasti pelannut Vepsu olisi jopa ansainnut enemmän pelistä esityksellään, mutta tällä kertaa vaasalaiset joutuvat tyytymään pistejakoon 1-1 tasapelin myötä.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, ja kentällä liikuttiin päästä päähän kovalla tahdilla. Vierasjoukkue tuntui saavan hyväkseen enemmän vihellyksiä, joka nostatti tunteita valtavasti ensimmäisen jakson edetessä osapuolten välillä. Tunnelma oli alkuvihellyksestä Lemonsoft Stadionilla sähköinen, ja kannattajien vahva esitys katsomossa vaikutti selvästi positiivisesti myös Vepsun pelaamiseen etenkin hyökkäysalueella.

Molemmat joukkueet saivat osakseen paikkoja, mutta vain toinen joukkueista onnistui tekemään maalin ennen tauolle siirtymistä. Klubi sai kuin ihmeen kaupalla pidettyä vaarallisessa hyökkäyspään tilanteessa pallon boksissa, ja lukuisten laukaisuyritysten jälkeen liigan vaarallisimpiin pelaajiin kuuluva Lee Erwin onnistui ujuttamaan pallon Vepsun blokin takaa maaliin ohi Teppo Marttisen. Tauolle siirryttiin Klubin johdossa.

Toisella jaksolla Vepsu ei suostunut jäämään altavastaajan rooliin, ja pyrkikin hakemaan tasoitusmaalia nälkäisesti. Raidan pallollinen peli toimi hyvin, ja aihioita maalintekoon nähtiin useampia HJK:n päädyssä. Tasoitusosuma nähtiin viimein 72 minuutilla, kun loistavan kulman antanut Joonas Vahtera löysi keskityksellään Samuel Lindemanin HJK-maalin takatolpalta, jonka kuolettava pusku painui vastustamattomasti ohi Thijmen Nijhuisin. Hyvän momentumin päälle puskenut VPS pyrki loppuun asti hakemaan voittomaalia, mutta vaasalaisyleisön harmiksi sitä ei perjantain pimenevässä illassa valitettavasti nähty. Loppuvihellyksen jälkeen pisteet tasattiin joukkueiden kesken 1-1.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela korostaa tyytyväisyyttään Vepsun suoritukseen Mestaruussarjan toisella kierroksella. Nuorelan mukaan Vepsun rahkeet riittivät melkein jopa voittoon, mutta tällä kertaa Raidan on tyydyttävä pistejakoon.

- Pelasimme tänään mielestäni oikein hyvän futismatsin, johon voimme olla todella tyytyväisiä. Ensimmäisellä puoliajalla harmitti, että olimme tappiolla, koska se oli tarpeetonta. Me olisimme voineet tehdä paikoistamme paljon enemmän, mitä lopulta saimme. Klubi teki maalin, ja harmittavasti me emme. Tasaista kuitenkin oli.

- Toinen jakso oli meiltä todella vahva. Tulimme todella hyvin mukaan, ja kykenimme viemään Klubin pois pelistään pelaamalla entistä aggressiivisemmin. Jätkät innostuivat pelissä, ja se oli hienoa nähdä. Ansaitsimme tasoituksen, ja meillä oli myös paikkoja, joista olisimme voineet tehdä voittomaalinkin. Klubilla ei oikeastaan paikkoja toisella jaksolla ollut, ja tilastotkin näyttivät kääntyvän meidän puoleemme, Nuorela analysoi

Nuorelan ajatukset ottelun kokonaiskuvasta ovat lopulta hieman kaksijakoiset, sillä tyytyväisyys ja pettymys nousevat esiin VPS-luotsin päällimmäisinä mietteinä. Enimmäkseen kuitenkin Nuorela pitää ajatukset ottelusta positiivisella puolella.

- Olemme todella tyytyväisiä peliimme, mutta harmittaahan se, ettemme kyenneet voittamaan peliä. Näytimme kaikille epäilijöille tänään sen, että kuulumme Mestaruussarjaan. Olemme ihan oikeassa paikassa. Hieno futispeli meiltä, Nuorela toteaa.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa vieraskentällä lauantaina 28.9. kello 20:00, kun Raita matkaa SJK:n vieraaksi Seinäjoen OmaSp Stadionille. Ottelu on katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta!