Otteluraportti: VPS – FC Inter

20220520-121640raportti

Torstai-iltana Hietalahdessa pelattu Veikkausliigakamppailu päättyi vierasjoukkue Interin 1–2 voittoon. VPS esitti vahvoja otteita, ja peli oli pitkään tasoissa, mutta ottelun loppupuolella Inter onnistui iskemään voittomaalin ja täten varmistamaan voittonsa.


Ensimmäinen jaksolla VPS sai aikaan hyvin painetta. Erittäin laadukkaat maalipaikat olivat kuitenkin vähissä, ja Vepsun paras ensimmäisen jakson paikka nähtiin jo kuudennella peliminuutilla, kun Juhani Pikkaraisen pitkä avaus päätyi Tete Yengille, joka pelasi pallon oikealle laidalle Tyler Reidille. Reid lähti haastamaan keskelle taidokkaasti, ja saikin rangaistusalueen laidalta laadukkaan vedon aikaiseksi, mutta Interin maalivahti Walter Viitala ehti kuitenkin laukauksen eteen.


Vepsun kovan paineen seurauksena VPS pääsi hakemaan maalia erikoistilanteista moneen kertaan. Lähimpänä erikoistilanneosumaa Vepsu kävi 30. minuutin paikkeilla, kun VPS sai hyvästä paikasta sivuvapaapotkun. Vapaapotku jäi kuitenkin Interin puolustukseen, mutta seurauksena oli Vepsun neljäs kulmapotku. Interin maalivahti Viitala pääsi ensimmäisenä väliin kulmapotkusta lähteneeseen keskitykseen, ja hän nyrkkeili pallon suoraan Aleksi Pahkasalolle, joka sai kovan laukauksen aikaiseksi, mutta laukaus lipui maalista ohi.


Inter pääsi ensimmäisenä taululle 34. peliminuutilla tähtipelaajaduo Petteri Forsellin ja Benjamin Källmanin yhteistyöllä. Forsell sai pallon itselleen Interin omassa päädyssä, jonka jälkeen hän lähetti pitkän pallon kohti Vepsun maalia päin juoksevaa Benjamin Källmania. VPS:n puolustus ei pysynyt Källmanin vauhdissa, ja Källman sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan.


Toisella jaksolla Vepsu pääsi nopeasti tasoihin. Pitkän Vepsun hyökkäyksen päätteksi Tyler Reid keskitti oikealta laidalta pallon rangaistusalueelle, jonka jälkeen Aleksi Pahkasalo jatkoi pallon taitavasti Tete Yengille, joka viimeisteli kauden neljännen maalinsa. Maalin jälkeen VPS sai edelleen hyvin aikaan pallonhallintajaksoja sekä painetta Interin päädyssä, mutta loistopaikat jäivät uupumaan.


Inter otti johtoasemansa takaisin, kun ottelua oli jäljellä enää vajaat kymmenen minuuttia. Inter onnistui hankkimaan itselleen vapaapotkun loistavasta paikasta rangaistusalueen oikean kulman tuntumasta. Petteri Forsellin kova keskitys löysi aivan maalin edestä Rick Kettingin, joka ohjasi pallon jalallaan Vepsun verkkoon. Vielä pelin viimeisillä minuuteilla loistavan ottelun pelannut Tyler Reid keskitti oikealta laidalta pallon takatolpalle Antti-Ville Räisäselle, jonka puskun kuitenkin torjuttiin. Pelin lopputulos oli 1–2, ja kolme pistettä lähtivät Turkuun.


Vaasan Palloseuran päävalmentaja Jussi Nuorela oli totta kai pettynyt lopputulokseen, mutta näki joukkueensa pelaamisessa paljon hyvääkin.


– Tämä oli toinen vähän vastaavanlainen peli putkeen, ja on vaikea sanoa mitä me olisimme voineet tehdä joukkueena paremmin. Saimme Interin oman pelaamisen suurilta osin pois, ja pystyimme pitämään itse paljon palloa, sekä luomaan painetta ja erikoistilanteita. Saimme toisen jakson alkuun pelin tasoihin, ja olimme sen jälkeen koko ajan se aktiivisempi joukkue, joka haki voittomaalia. Sitten Inter sai tietysti vielä sen yhden tilanteen toiseen päähän. Siinä näkyy se yksilötaito mitä Interin tasoisessa joukkueessa on, kommentoi Nuorela.


– Vaikka me pelasimme todella hyvin tänään, niin päästimme joka tapauksessa kaksi maalia. Kummatkin maaleista oli vähän helppoja, mutta toisaalta kun antaa vastustajalle sauman, niin tuon tasoiset pelaajat rankaisevat niistä. Se on iso ero Veikkausliigan ja Ykkösen välillä. Emme antaneet Interille hirveästi paikkoja, mutta silti he tekivät kaksi maalia. Siinä mielessä olemme tosi pettyneitä, mutta on vaikeaa sanoa mitä me pystyisimme hirveästi parantamaan joukkueen yhteispelaamisessa. Pitää vain uskoa siihen, että tuollaisella pelillä ne pisteet tulevat, jos niitä on tullakseen, kertoo Nuorela


Vepsun Sebastian Strandvall ja Aleksi Pahkasalo jakoivat Nuorelan mietteet ottelusta.


– Minun mielestäni pelasimme kokonaisuudessaan aika hyvän pelin, mutta sitten Interiltä tuli yksi nopea vastahyökkäys ensimmäisellä jaksolla, ja yksi erikoistilanne toisella jaksolla, joidenka seurauksena he saivat kolme pistettä. Tämä oli harmittavan samanlainen kuin edellinen kotipeli siinä mielessä, että meitä vastaan rokotetaan aika nopeasti, ja me taas joudumme tekemään paljon töitä yhden maalin eteen, kertoo Strandvall.


– Uskon, että meidän pitää jatkaa pelillisesti vain samaan malliin, sillä meidän pelaamisemme näyttää hyvältä. Hallinta oli meillä, ja loimme sellaisia tilanteita mistä olisimme voineet tehdä maaleja. Sitten vastustaja rokotti erikoistilanteesta ja purkupallosta. Sanoisin että meidän pitää vain luottaa tähän meidän tekemiseemme. Meillä on hyvä meininki ja pelitapa, ja olen ihan varma, että saamme tällä pelillä tulosta jossakin vaiheessa, kertoo Pahkasalo.


Ensiviikolla on luvassa Cup-huumaa Hietalahdessa, kun keskiviikkona 25.5. Suomen Cupin viidennellä kierroksella VJS saapuu vieraaksi Elisa Stadionille.


VPS – FC Inter 1–2 (0–1)

34' Benjamin Källman 0–1

53' Tete Yengi 1–1

82' Rick Ketting 1–2


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström <- 80'

5 Mikko Pitkänen <- 84'

7 Aleksi Pahkasalo

8 Sebastian Strandvall

11 Samba Sillah <- 46'

14 Tete Yengi

19 Gustaf Backaliden <- 70'

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu


Vaihtopelaajat:

2 Josep Nuorela

10 Steven Morrissey -> 70'

17 Kalle Multanen -> 84'

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi -> 46'

33 Akon Kuek

34 Antti-Ville Räisänen -> 80' 

Jalkapalloromantiikkaa Hietalahdessa Helatorstain ...
MATSIBUSSI VPS- FC INTER OTTELUUN

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio