Otteluraportti: VPS – AC Oulu

20220402-193714WhatsApp-Image-2022-04-02-at-19.14.05

Vaiherikas Veikkausliiga-avaus päättyi Vepsun ja AC Oulun pistejakoon, kun Hietalahdessa pelattiin lauantai-iltana 2–2 tasapeli.  

AC Oulu hallitsi peliä alkuun, ja Vepsun pelaamisesta oli nähtävissä, että kyseessä oli kauden avausottelu. Vepsu sai kuitenkin luotua maalipaikkoja ja pääsikin ensimmäisenä maalitaululle, kun Morrissey onnistui riistämään pallon aivan päätylinjan rajasta AC Oulun puolustajalta Sandro Embalolta, ja tämän jälkeen laittamaan pallon maaliin. Tauolle lähdettiin 1–0 tilanteessa.

– Kauden ensimmäinen ottelu on aina enemmän tai vähemmän tämmöistä jännittyneisyyttä tai hermostuneisuutta. Ja sitten vielä toisekseen Oulu pelasi sellaisilla pelaajilla, että se osasi pitää pallonhallinnan ja pyörittää peliä aika vaarattomissa alueissa. Hetken kesti päästä sisään, mutta maali tekee aina paljon. Se oli hyvä, että johdettiin puoliajalla, kommentoi Strandvall ensimmäistä puoliaikaa.

– Kyllä se oli meidän monelle pelaajalle hyvä opetus. Heidän on hyvä nähdä, että mitä vaatii Veikkausliigassa pelaaminen. Varsinkin ensimmäinen 20 minuuttia, niin kyllä siinä monella pelaaja oli minun mielestä vaikeuksia pelata tuossa tempossa. Varsinkin pallollisessa pelaamisessa meillä oli isoja ongelmia nimenomaan henkilökohtaisella tasolla. Oli mahdollisuus pelata huomattavasti paremmin, kuin mitä me siinä alussa pelattiin. Tietysti auttoi, että me saatiin se ensimmäinen maali, ja koko ajan päästiin peliin niin sanotusti paremmin mukaan, kommentoi Nuorela alkuottelun otteita.

Toisen puoliajan alkuun nähtiin kaksi upeaa maalia. Ensin AC Oulun Riku Selander laukoi pallon kaukaa Vepsun maalin yläkulmaan. VPS kuitenkin lunasti johtonsa takaisin heti minuutin sisällä AC Oulun tasoitusmaalista, kun Sebastian Strandvallin oikealta laidalta lähtenyt keskitys löysi boksin rajalla majailevan Aleksi Pahkasalon, joka laittoi pallon komeasti maaliin suoraan ilmasta.

VPS piti johtoasemansa aina 88. peliminuutille asti, kunnes Oulun argentiinalaiskärki Michael López pääsi laittamaan pallon maaliin Oulun sivuvaparin jälkitilanteesta. Ottelu päättyi 2–2 tasapeliin, ja molemmat joukkueet lähtivät Elisa Stadionilta yhden pisteen kanssa.

– Se että johdetaan kaksi kertaa peliä kotona, ja ei kuitenkaan voiteta, niin en tietysti voi tyytyväinen olla. Eikä kyse ole siitä, että me oltaisiin pelattu jotenkin paremmin, oltaisiin ansaittu voitto, tai että meillä kävi huono tuuri tai mitään semmoista. Mutta fakta on se, että me johdimme peliä 2–1 aika pelin loppuun asti, ja sitten me päästimme minun mielestä todella helpon maalin, mitä tällä tasolla ei vaan voi tehdä. Ne ovat niitä asioita, mitä meidän pitää oppia, kertoo Nuorela.

– No päällimmäisenä suuri pettymys tietysti, kun oltiin noin kauan voitossa ja kolmessa pisteessä kiinni, ja sitten päästetään tuommoinen maali. Kyllähän se harmittaa tosi paljon. Ei ollut mikään meidän paras peli sinänsä. Oulu piti hyvin palloa, mutta minun mielestäni puolustettiin hyvin, että eihän Oululla ollut tilanteita jatkuvalla syötöllä. Pallonhallinta oli heidän, mutta muuten semmoinen tasainen matsi, vaikka ei ollut meiltä niin kuin sanoin semmoinen paras esitys. Kyllä pitäisi pystyä voittamaan, kun on noin kauan voitossa kiinni. Toivottavasti opitaan tästä jotain, kertoo VPS kapteeni Sebastian Strandvall pelistä.

Vepsu jatkaa pelejään ensi viikon perjantaina, kun joukkue matkaa FC Lahden vieraaksi. Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelusta. Seuraavan kerran Hietalahdessa pelataan 18.4. maanantaina, kun Veikkausliigan hallitseva mestari HJK saapuu Elisa Stadionille.

VPS – AC Oulu  2–2 (1–0) 

24' Steven Morrissey 1–0

52' Riku Selander  1–1 

53' Aleksi Pahkasalo 2–1 

88' Michael López 2–2


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

11 Samba Sillah

20 Tyler Reid

5 Mikko Pitkänen

3 Juhani Pikkarainen

8 Sebastian Strandvall 

21 Prosper Ahiabu

25 Samuli Lindeman

19 Gustaf Backaliden <- 72' 

7 Aleksi Pahkasalo <- 72'

10 Steven Morrissey <- 61'


Vaihtopelaajat: 

22 Teppo Marttinen

12 Kareem Moses

23 Miika Niemi

34 Antti-Ville Räisänen -> 72' 

30 Joonas Vahtera 

9 Riku Jääskä -> 72' 

17 Kalle Multanen -> 61

Veikkausliigan ottelu FC Lahti – VPS siirtyy pelat...
Vieraskynä
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio