Otteluraportti: SJK - VPS | Veikkausliiga

sjkvps

Tunteet kuumenivat toden teolla maanantai-illan Veikkausliigakierroksella, kun SJK ja VPS ottivat yhteen Pohjanmaan derbyssä OmaSp Stadionilla. SJK toimi Vepsulle tylynä isäntänä ottamalla kohtaamisesta täydet kolme pistettä 3-1 lukemin.

Pelin ensimmäisen vartin aikana Raita onnistui ahdistamaan SJK:n paineen alle ja täten joukkue sai aikaan myös hyviä hyökkäyksiä seinäjokelaisten päätyyn. Valitettavasti Vepsun viimeistely ja tehokkuus ei ollut taaskaan vaaditulla tasolla, ja maalit jäivät täten jälleen tekemättä. Pian SJK alkoi ottamaan enemmän kontrollia pelistä hallitsemalla palloa ja pelaamalla suoraviivaisesti hyökkäysalueella, joka tuotti odotetusti Raidalle ongelmia. SJK:n luoma paine toikin hyvin pian tulosta, kun Rasmus Karjalainen pääsi ohjaamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Vepsun päässä helisi uudestaan, kun Valentin Gasc pääsi tuulettamaan maalia vaarallisen hyökkäyksen päätteeksi. Kovasta vauhdista ja vaarallisista tilanteista huolimatta ensimmäisellä nelivitosella ei nähty enempää maaleja, ja tuolle siirryttiin SJK:n 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n hallinnassa. Paine siirtyi nopeasti jälleen Vepsun päätyyn, ja pian palloa saatiinkin hakea vaasalaisten verkosta SJK:n lisätessä johtoaan. Ottelun kolmannesta maalista vastasi SJK:n ykköstykki Jaime Moreno, jonka osuma oli nicaragualaiselle jo kauden yhdeksäs. Tästä alkoi VPS:n pitkä takaa-ajo tasalukemia tavoitellen, ja sen saavuttamiseksi muutoksia pyrittiin tekemään kentälle pelaajavaihdoilla. Myös turhautuminen alkoi näkymään pelissä molempien osapuolien toimesta tunteiden kuumenemisena.

VPS sai vielä lisäpotkua ottelun loppupuolella, kun jälleen Veikkausliigan maalipörssin kärkeen itsensä hinannut Mads Borchers kavensi tilanteeksi 3-1 Teemu Hytösen loistavasta syötöstä 69 minuutilla. Loppukiri kuitenkin jäi lopulta liian lyhyeksi, ja ongelmat lisääntyivät Prosper Ahiabun ottaessa suoran punaisen kortin tunteiden kuumetessa vapaapotkuvihellyksen jälkeen. Loppupelin ylivoimalla pelannut SJK sai luotua vielä muutamia erittäin vaarallisia tilanteita, mutta enempää maaleja ottelussa ei kuitenkaan nähty. Täten Raita joutui poistumaan Seinäjoelta tyhjin käsin, jatkaen vaikeaa tuloksellista jaksoa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ilmaisee pettymyksensä illan tulokseen, ja myöntää Raidan heikon tuloksellisen jakson olevan harmittavan pitkä. Nuorela kokee, että tällä hetkellä Vepsua rangaistaan oman pään pienistä virheistä kovalla prosentilla.

- Pettymys on tottakai iso, emmekä saa tulosta tällä hetkellä aikaiseksi. Emme saa tarpeeksi pisteitä, ja tätä on jatkunut pitkään. Aloitimme pelin hyvin, ja saimme luotua heti kolme tai neljä paikkaa hyökkäysalueella, ennen kuin SJK teki ensimmäisen maalin. He tekivät perään toisenkin, ja meillä tulee parhaillaan liikaa virheitä puolustuksessa. Siitä huolimatta yritämme todella kovaa.

- Emme tehneet ensimmäisellä jaksolla yhtään maalia, mutta vastustaja teki kaksi. Tällä hetkellä meille selkeästi tulee liikaa maaleja, ja tietysti se ratkaisee paljon. Silloin vastustajan peli helpottumaan ja rentoutumaan, kun taas meillä alkaa puristamaan. Emme saa tehtyä pelin ensimmäisiä maaleja. Tällä hetkellä vastustaja rokottaa meitä todella kovaa virheistämme, Nuorela toteaa.

Nuorelan mukaan joukkueen ongelmat tehokkuuden kanssa ovat koituneet kohtalokkaiksi lukuisilla kierroksilla, ja täten maalintekoon kaivataan ratkaisuja. Nuorela kokee joukkueen tarvitsevan piristystä kentälle.

- Saamme luotua tarpeeksi tilanteita, mutta emme saa niistä maaleja. Ongelmaksi muodostuu myös se, että jos päästämme kolme omiin, on melkein mahdoton voittaa pelejä.

- Kaipaamme lisävirtaa tekemiseemme myös pelaajien suhteen. Saimme virtaa, kun otimme Madsin kentälle pitkän tauon jälkeen, ja hän tekikin heti maalin, mutta kyllä tänään näytti siltä, ettei hän ole vielä kunnossa. On kuitenkin selvää, että tarvitsemme lisää piristystä, Nuorela summaa.

VPS ottelee seuraavan kerran Veikkausliigassa tulevana sunnuntaina 100-vuotisjuhlaottelunsa merkeissä, kun FC Haka saapuu Raidan vieraaksi Lemonsoft Stadionille. Peli vihelletään käyntiin kello 18:30. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi.