Otteluraportti: HJK - VPS | Veikkausliiga

hjkvps-raportti

VPS kohtasi HJK:n vieraskentällä keskiviikkona, vain 5 päivää joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen. Helsingin Bolt Areenalla aurinkoisessa säässä pelattu ottelu oli VPS:n osalta synkkä, ja peli päättyi lopulta Klubin 4–0 voittoon.

VPS aloitti pelin hyvin vastaamalla HJK:n aktiivisuuteen. Puolustuspelaaminen kärsi kuitenkin kriittisissä tilanteissa. Vaasalaiset kokivat vaikeuksia hyökkäysalueen toiminnassa, ja joukkue joutui myös pelaamaan paljon pallottomana. VPS sai muutaman tilanteen HJK:n päädyssä, mutta niistä ei syntynyt toivottua tulosta. Avausjakso oli HJK:lta kuitenkin tuloksellisesti dominoiva esitys.

HJK sai ensimmäisen puoliajan aikana hyviä maalipaikkoja, ja teki vaarallisimmat kuvionsa edeten hyökkäyskolmannekselle vasemman laidan kautta, ja pelaten laidasta palloa maalialueelle. Suuressa roolissa oli Klubin Topi Keskinen, joka pyrki jatkuvasti leikkaamaan VPS:n puolustuslinjan läpi nopeilla otteillaan.

Pelin ensimmäisestä kunnon paikasta iskettiin ottelun avausmaali. HJK:n Topi Keskinen vastaanotti pitkän avauksen VPS:n rangaistusalueella, ja laukoi pallon maalia kohti. Pallo kimposi vedon blokanneesta Baba Mensahista suoraan Bojan Radulovicille, joka laukoi pallon varmasti etualakulmaan ohi Teppo Marttisen.

Pelin ensimmäinen keltainen kortti nähtiin 29 minuutilla, kun Matti Peltola kopautti Sebastian Strandvallia jaloille VPS:n alkavassa vastahyökkäyksessä. Strandvall olisi kyennyt syöttämään Peter Michaelin läpijuoksuun, ellei häntä olisi kaadettu tilanteessa.

Klubi siirtyi 32 minuutilla 2–0 johtoon, kun helsinkiläiset saivat hyökkäyskulman. Kulman antanut Santeri Hostikka lähetti pallon etutolpalle, josta se pomppi takaviistoon kuin tarjottimelle Tuomas Ollilalle. Ollila pääsi tinttaamaan pallon visusti verkkoon viidestä metristä jättäen VPS:n maalivahdin Teppo Marttisen tilanteessa voimattomaksi.

VPS ei kyennyt luomaan ensimmäisellä puoliajalla tarpeeksi vaarallisia paikkoja, eikä joukkue saanut ainuttakaan laukausta maalia kohti ensimmäisen puoliajan aikana. Joukkue sai muun muassa muutaman hyökkäyskulman, joista ei kuitenkaan syntynyt sen vaarallisempia tilanteita. Tauolle siirryttiin 2–0 tilanteessa.

Vaikeasta ensimmäisestä jaksosta huolimatta hyviä otteita puolustuspäässä esitti joukkueen luottotoppari Mikko Pitkänen, joka mm. pelasi HJK:n Topi Keskisen pallosta pois muutamia kertoja rangaistusalueella. Pirteästi esiintyi myös Peter Michael, joka pelasi liigassa ensimmäistä kertaa avauksessa. Michael suojasi hyökkäysalueella palloa taitavasti lukuisia kertoja. Häntä kuitenkin prässättiin kahdella tai kolmella pelaajalla, jolloin hän jäi pallon kanssa yksin.

Toisella puoliajalla VPS sai enemmän tatsia peliin, ja pelasi pidempiäkin jaksoja pallollisena. HJK kuitenkin esiintyi vahvasti toisellakin jaksolla, ja sai aikaan vaarallisia tilanteita. Valitettavasti VPS ei toisellakaan puoliajalla saanut ainuttakaan laukausta kohti maalia.

Pelin toisen varoituksen otti HJK:n Tuomas Ollila taklattuaan Peter Michaelia VPS:n puolustusalueella. Ollila saapui pallontavoittelutilanteeseen myöhässä kovalla vauhdilla.

Klubi saavutti ottelussa 3–0 johtoaseman 73 minuutilla. Tilanne sai alkunsa keskialueella alkaneesta pallonriistosta, josta helsinkiläiset etenivät vasemmalta laidalta kohti VPS:n rangaistusaluetta. Topi Keskinen antoi hyvän syötön Bojan Radulovicille boksiin, josta serbialainen laukoi suoraan pallon oikeaan alakulmaan ohi Marttisen. Maali oli Radulovicille ottelun toinen.

78 minuutilla nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun Kai Meriluoto otti varoituksen filmaamisesta. Nuori Klubi-pelaaja pyrki saamaan vapaapotkua kontaktitilanteesta Teppo Marttista vastaan, mutta lähietäisyydellä juossut tuomari vihelsi tilanteen sääntöjen mukaisesti.

Ottelussa koettiin Vepsun osalta myös hieno hetki, kun VPS-kasvatti Akoon Kuek teki Veikkausliigadebyyttinsä. Kuek tuli vaihdosta sisään 79 minuutilla.

81 minuutilla HJK siirtyi ottelussa jo 4–0 johtoon, kun se eteni Vepsun hyökkäyskolmannekselle neljällä kolmea vastaan. Topi Keskinen jakoi pallon oikealle sivulleen Maksim Stjopinille, joka syötti pallon Bojan Radulovicille boksiin. Radulovic jatkoi pallon keskelle takaisin Stjopinille, joka ohjasi sen puolestaan HJK:n nuorukaiselle Kai Meriluodolle. Meriluoto ohjasi pallon vasemmalla jalallaan upeasti maaliin suoraan syötöstä.

VPS ei lopulta kyennyt haastamaan HJK:ta vieraskentällä. Ottelu päättyi Klubin 4–0 voittoon.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näki ottelussa positiivisiakin asioita tuloksesta huolimatta.

- Pelasimme ihan hyvin ja olimme pelissä hyvin mukana 2–0 tilanteeseen asti ensimmäisellä jaksolla. Saimme luotua muutama hyvän tilanteen, ja meillä oli samanlaiset mahdollisuudet tehdä maaleja, kun Klubillakin. Tulimme hyvin mukaan peliin myös toisen jakson alussa. Kuitenkin on selvää, että jos peli päättyy 4–0, olimme heikkoja omalla rangaistusalueellamme. Klubin kaksi ensimmäistä maalia oli meiltä todella huonosti puolustettu. Olimme myös heikkoja hyökkäyspäässä omien paikkojemme suhteen, Nuorela toteaa.

VPS ottelee seuraavan matsinsa lauantaina 29.4. Lemonsoft Stadionilla, kun vieraaksi saapuu viime kauden yllättäjä FC Honka! Liput otteluun löytyvät osoitteesta www.lippu.fi.

HJK – VPS

20’ Bojan Radulovic 1–0

32’ Tuomas Ollila 2–0

73’ Bojan Radulovic 3–0

81’ Kai Meriluoto 4–0