Otteluennakko: VPS Naiset - SJK-j | Naisten Kakkonen

Perjantaina Vaasan Lemonsoft Stadionilla nähdään varsin jännittävä kohtaaminen, kun VPS Naiset isännöi SJK-j:ta Naisten Kakkosessa. VPS jahtaa Ykkösen karsintapaikkaa merkityksellisien otteluiden myötä, ja tulevassa SJK-kohtaamisessa panokset ovat korkeat.

 

VPS Naiset ovat menestyneet kuluvalla kaudella Naisten Kakkosessa hyvin. Joukkue majailee parhaillaan sarjataulukossa toisella sijalla, ja etenee kohti perjantaita neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Sarjan kärkipaikkaa pitää hallussaan perjantain vastustajaksi asettuva SJK-j, joka on ollut toistaiseksi kaudella voittamaton. SJK:ta ja Vepsua erottaa taulukossa ennen perjantaita vain viisi pistettä.

 

VPS Naisten päävalmentaja Kimmo Mattila näkee Naisten kauden olevan varsin onnistunut. Menestys on Mattilan mukaan tullut hyvän ja monipuolisen yhteistyön seurauksena, sekä Vepsun pelisuunnitelman jatkuvalla kehityksellä.

- Valmennuksen tiimityöskentely on mahdollistanut sen, että olemme saavuttaneet asioita, joita olemme halunneet tuoda kentälle. Ne eivät ole tulleet välittömästi, vaan pikkuhiljaa uusien asioiden merkeissä. Pelimme on muuttunut paljon, ja olemme menneet valtavasti eteenpäin. Yhteistyömme on hyvää valmennustiimin sekä pelaajien keskuudessa, ja peleillämme on vielä merkitystä.

 

VPS Naisten keskikenttäpelaaja Nora Haaranoja näkee joukkueen hyvän kauden kumpuavan loistavasta joukkuehengestä sekä taidokkaasta tekemisestä.

- Kun olemme puhuneet siitä, mikä pelissämme on toiminut, kaikkien suusta on kuulunut loistavan joukkuehengen merkitys. Meillä on ollut myös ns. ”paineeton” kausi, kun lähdimme kauteen uutena ryhmänä, joka koostui monen eri joukkueen pelaajista. Odotukset eivät olleet kaudelle lähtiessä niin suuret, vaikka tiesimme olevamme hyviä. 

 

VPS Naisten kausi voi huipentua jopa nousuun Naisten Ykköseen. Tavoitteeseen on kuitenkin vielä matkaa, ja joukkue etenee peli kerrallaan. Syksylle luvassa ei ole suuria muutoksia tai ihmetekoja, vaan pelisuunnitelma perustuu Mattilan mukaan omaan peliin luottamiseen sekä sen laadukkaaseen toteuttamiseen. VPS Naisten joukkue viimeistelee loppukauden paineettomasti, ja Mattila kehottaa joukkuetta nauttimaan merkityksellisistä jäljellä olevista peleistä.

- Näemme, että loppukaudella joukkueet eivät kykene enää muuttamaan omaa peliään riittävästi otteluja varten yksityiskohtien hiomista lukuunottamatta. Loppukaudella tulokset ratkaisee se, miten saamme pelaajat sekä valmennuksen latautumaan peleihin, ja kuinka vapautuneita olemme peleissä, jotta voimme toteuttaa rohkeasti peliämme. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin, ja en haluaisikaan tässä vaiheessa, että asioita muutettaisiin sen enempää. 

- Loppukauden pelit ovat mahdollisuuksia, joista meidän on nautittava. Meillä ei ole paineita nousta Ykköseen. Jos kykenemme pelaamaan hyvällä asenteella, kaikki on mahdollista, Mattila kannustaa.

 

Haaranoja yhtyy Mattilan sanaan, ja kertoo vapautuneen pelaamisen olevan joukkueen valttikortti perjantain kohtaamiseen.

- Meidän on pelattava vapautuneesti. Kukaan ei odottanut kauden alussa, että olisimme tässä pisteessä. Pelillisesti todella tasainen ottelu tulossa. Uskon, että viemme peliä sillä, että panoksemme on ottelussa suuri. Uskon, että sillä voitamme, Haaranoja toteaa luottavaisesti.

 

VPS Naiset jahtaavat karsintapaikkaa Ykköseen! Liity mukaan kannustusjoukkoihin, ja saavu perjantaina 22.9. paikan päälle kannustamaan VPS Naiset voittoon, kun Lemonsoft Stadionilla isännöivä Raita saa vieraakseen sarjan kärkipaikkaa pitävän SJK-j:n. Ottelu vihelletään käyntiin kello 19:00.

 

 

VPS Naiset - SJK-j

 

Naisten Kakkonen

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

22.9.2023 kello 19:00

Otteluraportti: FC Honka - VPS | Veikkausliiga
Raportti: SJK Akatemia/2 - VPS Akatemia | Raita kä...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio