Otteluennakko: VPS – HJK | Veikkausliiga

Image

VPS kohtaa lauantaina liigan ennakkosuosikin, kun HJK saapuu aurinkoiseen Hietalahteen vieraaksi. VPS pyrkii avaamaan voittotilinsä nimekästä Klubia vastaan.

 

VPS avasi pistetilinsä liigan avauskierroksella, kun se kohtasi FC Lahden kotinurmellaan 0–0 tasapeliin päättyneessä ottelussa. VPS koki haasteita vaarallisten paikkojen luomisessa hyökkäyskolmanneksella, eikä peliä ratkaisevaa maalia nähty. Joukkue kuitenkin osoitti hyviä näyttöjä varsinkin puolustussuuntaan.

 

Viime pelissä VPS kärsi kokoonpanopuutoksista sairastelujen ja loukkaantumisten takia. Tärkeitä avauskokoonpanon pelaajia puuttui runsaasti, joka tietysti vaikutti myös hyökkäyspelin tehottomuuteen. Joukkue on kuitenkin toipunut suurimmaksi osaksi sairasteluista, ja tärkeitä pelaajia on saatu myös mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

 

Pirteitä otteita avauskierroksella esittivät keskikentällä varsinkin Evgeniy Bashkirov ja Prosper Ahiabu. Bashkirov on osoittautunut erittäin onnistuneeksi hankinnaksi, joka on johtanut joukkueen toimintaa molemmissa päissä. Venäläispelaaja äänestettiinkin avausottelun tärkeimmäksi pelaajaksi. Ahiabu on tunnettu pallonriistojen erikoismiehenä, ja esiintyi myös vahvasti hyökkäyskolmanneksella antaen laadukkaita syöttöjä.

 

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kertoi FC Lahti-pelin fiiliksistä, sekä ottelun haasteista.

- Jouduimme tekemään kokoonpanomuutoksia sairasteluista ja loukkaantumisista johtuen. Voittoa lähdimme hakemaan, ja olemme pettyneitä, että joudumme tyytymään tasapeliin. Puolustuspeli toimi kuitenkin hyvin ja pidimme oman päätymme puhtaana. Peli oli kuitenkin voitettavissa, emmekä saaneet sitä saavutettua.

 

Klubi matkustaa kolmen pisteen siivittämänä Vaasaan voitokkaan Honka-pelin jälkeen. 2–0 päättyneessä ottelussa HJK oli tehokas hyökkäyssuuntaan, ja myös äärimmäisen aktiivinen joukkue pallottomana. HJK:n prässipeli voi tuottaa VPS:lle vaikeuksia, eikä kapteeni Miro Tenhon johtama Klubin puolustuslinja tee hyökkäyskolmanneksella etenemistä Vepsulle helpoksi. Klubi on voittanut kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta, ja lähtee tällä kaudella hakemaan kolmatta nälkäisenä. VPS on suoriutunut puolustuspäässä alkukaudella ja liigan avauskierroksella hyvin, ja joukkue pyrkiikin sulkemaan Klubin hyökkäyslinjan rangaistusalueen ulkopuolelle.

- Olemme saaneet pelaajia takaisin kokoonpanoon, ja koossa on hyvä ryhmä HJK-otteluun. Odotamme aktiivista HJK:ta, ja joudumme todennäköisesti lauantaina pelaamaan enemmän pallottomana. Meidän on pelattava rohkeasti ja uskallettava toteuttaa omaa peliämme. Olemme valmistautuneet peliin hyvin, ja otamme Klubin innolla vastaan.

- Lauantai-iltana on näillä näkymin hyvä keli. Tiukka ottelu tiedossa ja junioriturnauksen osallistujat seuraamassa peliä katsomossa, joten uskomme saavuttavamme kauden yleisöennätyksen lauantaina, naurahtaa Sillanpää.

Katso ennakko tästä!

Tervetuloa lauantaina 15.4. Lemosoft Stadionille kannustamaan VPS voittoon! Ottelu alkaa 18:30, ja liput löytyvät osoitteesta www.lippu.fi. Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ palvelusta.

 

VPS - HJK

Veikkausliiga

Lemonsoft Stadion, Vaasa

15.4.2023. klo 18:30

Otteluraportti: VPS - HJK | Veikkausliiga
Otteluraportti: VPS - FC Lahti | Veikkausliiga

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio